Buna.Doar atata am gasit, imi pare rau:
Remedii naturiste în lupta cu semnele lăsate de acnee
Tratamentele homeopate sunt o alternativă de încercat pentru a estompa cicatricile şi petele cauzate de acnee. În funcţie de gravitatea acestora, există diverse remedii cu efecte demonstrate, Până şi specialiştii în dermatologie le recomandă înainte să apelezi la tratamente scumpe şi, poate, fără rezultate notabile.
Printre acestea putem aminti: frecarea zonei-problemă cu un cub de gheaţă pentru 15 minute (previne reapariţia coşurilor şi reduce roşeaţa), felii de cartof crud, castravete sau roşii aplicate pe pielea cu cicatrici timp de un sfert de ceas au, în unele cazuri, efecte uimitoare de reducere a semnelor post-acnee. De asemenea, poţi încerca să tamponezi cu o dischetă demachiantă (îmbibată în aloe vera, suc proaspăt de lămâie, vitamina E, arbore de ceai, ulei de lavandă sau de trandafir, oţet etc.) zonele cu pete.
Nu te aştepta însă la rezultate peste noapte, este nevoie de timp pentru a repara stratul de piele distrus de acnee.
Peeling-ul chimic şi produsele cosmetice de camuflaj
Rezultatele imediate se pot obţine cu ajutorul fondului de ten care camuflează petele, dar care ascunde de fapt problema, fără a o trata. Soluţia de această dată este peeling-ul chimic, o procedură nechirurgicală care poate trata ridurile fine, petele cauzate de expunerea la soare, petele depigmentare şi leziunile provocate de acnee.
Mare grijă la cremele speciale de albire a tenului, care au în compoziţie hidrochinonă, despre care se ştie că încetineşte secreţia de melatonină. Atunci când aplici această cremă fii foarte precaută şi dă doar pe zonele cu cicatrici, astfel încât să nu albeşti o porţiune de piele în mod inutil şi să arăţi şi mai ridicol.
Ajutorul profesioniştilor este ultima soluţie
Dacă toate soluţiile prezentate până acum nu au dat niciun rezultat, este clar că trebuie să te laşi pe mâna specialiştilor. Aceştia pot alege ca tratament de estompare a petelor injecţiile cu colagen sau ţesut gras, însă nu reprezintă soluţii pe termen lung şi trebuie repetate la un interval de timp periodic.
Pentru formele severe de acnee, care au lăsat în urmă o armată de pete de diverse culori, dermabraziunea este soluţia salvatoare şi constă în utilizarea unei perii speciale care curăţă în profunzime pielea şi stimulează regenerarea celulară, dând naştere astfel unei pieli curate, reîntinerite, fără de cusur.
Şi terapiile faciale cu laser sau cele cu lumină intens pulsată sunt eficiente pentru repararea ţesutului afectat de acnee, însă necesită mai multe şedinţe şi un buget consistent.
Cu exfoliere regulata a pielii o sa se amelioreze in cateva luni. Daca vrei ceva mai rapid, du-te la un cabinet si cere sa-ti faca peeling chimic sau microdermabraziune.