| Roxata a întrebat:

Am citit recent intr-o revista ca unele cosmetice se pot pastra la frigider pe timpul calduros.Este adevarat? Daca da, mi-as dori sa aflu mai multe informatii precum:care produse si care nu se pot pastra la rece, in care anotimp, etc.

4 răspunsuri:
| oanna_4635 a răspuns:

Producatorii de cosmetice spun ca, in perioadele cu temperaturi caniculare, unele cosmetice pot fi pastrate in frigider. Este vorba, in general, despre creme si lotiuni, dar si despre unele produse de make-up. Altele insa au de suferit daca sunt pastrate la temperaturi prea scazute si intr-un mediu care poate fi umed, precum cel din frigider. De exemplu, fardurile si pudra se pastreaza intotdeauna ferite de lumina si de umezeala, niciodata in frigider, fiindca se pot deteriora usor din cauza umiditatii. In schimb, cremele organice, mai sensibile la temperaturi ridicate si cu termen de valabilitate mai redus, sunt in siguranta, la rece, in frigider. fundita?happy

| MisterKat a răspuns:

Salut! Mama si sora mea isi pastreaza cremele de fata in frigider. Indiferent de anotimp. Cred ca au vreun scop de le pun asa. Un alt produs pe care mama il tine in frigider este cafeaua. O pune intr-o cutie metalica si o pune in frigider, cred ca in acest fel isi pastreaza mai mult aroma si proprietatile sale. O zi buna!

| yumeee a răspuns:

Rimelurile, dermatografele, gloss-urile, cremele, adică cosmeticele "lichide" se pot păstra în frigider pentru a fi ferite de căldura excesivă.
Cosmeticele de tip pudră, farduri, etc, se deteriorează la frig, deci nu le poţi păstra în frigider.
O zi faină! happy

| allleeeee a răspuns:

De obicei pe ambalaj scrie la ce temperatura trebuie pastrate cosmeticelehappy.