De fapt alea sunt punct negre, pentu alea te duci la farmacie sau la hipermarket si iti cumperi plasturi pentu puncte negre, iti garantez eu fac minuni iar pentru cosurile normale sa le zic asa poti merge la farmacie si sa iti iei ivatherm akne syt.
CAUZELE acneei:
Acneea afecteaza, preponderent, adolescentii, ca urmare a INTENSEI ACTIVITATI HORMONALE specifice pubertatii. De asemenea, cazurile de acnee sunt foarte raspandite in cazul indivizilor care prezinta HIPERSECRETIE A GLANDELOR SEBACEE. Asadar nu numai adolescentii se confrunta cu aceasta problema,
*Acneea poate fi provocata de alimentatie*
O mare influenta asupra modului in care arata tenul o are ALIMENTATIA.
O alimentatie zilnica cu un CONTINUT GLICEMIC FOARTE RIDICAT este cea care cauzeaza acneea, precum zaharul, painea alba, pastele si mancarurile prajite. RENUNTA la condimente, grasimi, prajeli si mancare de tip fast-food. Asigura-te ca incluzi in mesele tale multe FRUCTE si LEGUME, in special cele bogate in zinc, si consuma multe LICHIDE.
Un alt factor este ALCOOLUL, care in cantitati mari si consumat des poate provoca acneea, pentru ca DESHIDRATEAZA nu numai pielea, ci si intregul organism.
.
*STRESUL *
Si vorbim aici atat de stres FIZIC cat si PSIHIC.
Stresul FIZIC este cel care afeteaza tenul nostru direct prin actiuni fizice. Un exemplu este telefonul mobil, care se apropie de pielea noastra zilnic, de mai multe ori, si care poate contine o multime de microbi.
Stresul PSIHIC este un dusman nevazut al pielii, al intregului organism, de altfel. Inima bate mai repede, stomacul te doare, circulatia sangelui este haotica, iar pielea ta sufera consecintele.
PUNCTELE NEGRE se formeaza prin acumularea de sebum la nivelul porilor pielii, sebum care se incarca cu praf si alte elemente din aer, devenind negricioase. Ele se pot mari daca nu sunt curatate periodic si capata un aspect neplacut, proeminent.
Petru a scapa de PUNCTELE BEGRE: se deschid porii cu o baie de abur. Cu tifonul curat rulat pe degete incercati intai sa "stoarceti" punctele negre mari, cu rabdare, cat mai multe dintre aceastea. Apoi aplicati sau spalati cu o crema SPECIALA pentru puncte negre.
* Pentru SCOATEREA si TRATAREA punctelor negre faceti un tratament cosmetic *
PUNCTELE ALBE de grasime de pe ten nu trebuie CONFUNDATE cu cosurile sau cu punctele negre. Se trateaza diferit si cel mai bine ar fi sa apelezi la un TRATAMENT COMETIC pentru scoaterea lor de catre un profesionist.
SFATURI pentru lupta importiva acneei:
1. SPALAREA:
Îndepărtarea impurităţilor este prima etapă în îngrijirea tenului, dar folosind un SAPUN OBISNUIT, riscăm să USCAM şi să IRITAM pielea.
Persoanele cu TEN USCAT sunt cu atât mai expuse DESHIDRATARII pielii folosind un săpun alcalin, aşa încât sub nicio formă NU ar trebui să utilizeze un asemenea produs.
Spala tenul cu un SAPUN SPECIAL pentru TENUL SENSIBIL. Persoanele cu ten acneic, ar trebui să folosească săpunuri speciale, cum ar fi cele cu SULF sau un sapun cu ARGILA.
Atunci când alegem un săpun, trebuie să avem în vedere ca în compoziţie să existe cât mai puţine SUBSTANTE CHIMICE. Cele pe care trebuie să le evităm în mod deosebit sunt PARFUMURILE şi COLORANTII ARTIFICIALI. Aceste ingrediente USUCA şi IRITA pielea, mai ales pe cea sensibilă. Urmatoarele sapunuri pentru ACNEE sunt produse doar din INGREDIENTE NATURALE care NU POT AFECTA pielea, dar in schimb o pot TRATA:
SAPUN CU ARGILA ORTOS - 5 lei
Exfoliant si remineralizator al tesuturilor.
Elimina leziunile dermatologice reprezentate de comedoane (puncte negre), papule (umflaturi rosii).
Elimina grasimile din tesuturi.
http://www.sanatate100.ro/images/products/img_3502_2.jpg
SAPUN CU SULF ORTOS – 6 lei
Sapunul de sulf este recomandat:
-in seboreea pielii, contra acneei, special formulat pentru tratamentul acneei.
-impotriva matretei grase a pielii capului, combate matreata si seboreea
http://beautybazar.files.wordpress.com/......g_7459.jpg
SAPUN CU BORAX ORTOS – 5 lei
Are rezultate concrete împotriva afecţiunilor dermatologice.
Combate acneea vulgară, acneea rozacee, Psoriazisul, Dermatita seboreică, dermatita atopică.
Previne apariţia punctelor negre.
http://www.sanafarm.ro/images/Sapun-cu-borax-Ortos.jpg
SAPUN CU NAMOL ORTOS- 5 lei
Regenerează celulele pielii, are un efect antiinflamator, absorbant, depurativ și dezintoxicant.
Extrem de eficient în tratarea acneei, furunculelor sau erupţiilor.
Nămolul mineral are o extraordinară acţiune terapeutică.
http://magazinnaturistonline.ro/......28x228.jpg
Pentru un ten gras indicat este sa speli fata cat mai des (3-4 ori/zi) pentru eliminarea celulele moarte, bacteriilor, praful, transpiraţia şi sebumul în exces care se acumulează pe pielea feţei. Dar orice fel de ten necesita curatea cel putin DIMINEATA si SEARA.
2. INFECTAREA COSURILOR
Un obicei pe care majoritatea oamenilor il practica este acela de a duce mana la fata. Mainile sunt pline de bacterii, ele ating toate suprafetele incarcate cu bacterii, astfel ca atunci cand va atingeti fata cu mainile tocmai va incarcati tenul cu o doza buna de MICROBI ceea ce duce la INFECTAREA cosurior.
Aveti grija sa NU va sparge-ti cosurile. Daca faceti acest lucru, cosurile se vor INROSI si se vor vindeca mai greu sau pot ramane CICATRICI. Daca totusi doriti sa scapati de un cos, puteti minimiza raul pe care l-ati putea face urmand niste reguli: inainte de a stoarce un cos (care are obligatoriu capul ALB), asigurati-va ca v-ati deschis bine porii (o baie de abur). Apoi spalati-va bine pe maini sa fiti siguri ca ati distrus bacteriile. Dupa ce stoarceti cosul, aplicati pe acel loc o solutie dezinfectanta.
Pentru a le scoate cu metode total IGIENICE folositi un INSTRUMENT special de scoatere a punctelor negre si a cosurilor:
http://www.cosmeticeprofesionale.ro/......edoane.jpg - 50 lei
• Baia de abur = este o metoda SIMPLA si IEFTINA recomandata atat pentru ingrijirea pielii, cat si pentru eliminarea impuritatilor, pentru ca aburul inmoaie pielea si deschide porii.
Turnati apa foarte calta intr-un bol peste care puteti adauga plante naturale (
petalele de trandafir, musetelul, lavanda, salvia, nalba, lemnul de santal, lamaia, coada soricelului, cimbrisorul)
Pentru o persoana cu ten NORMAL, se recomanda o baie de aburi pe saptamana, timp de 5-7 min, pentru o persoana cu ten GRAS baia de aburi este indicata de maximum trei ori pe saptamana, timp de 15-20 minute, iar pentru persoanele cu ten USCATt baia de aburi se va face la doua saptamani, timp de 10-12 minute.
2. REMEDII
PASTILELE stim cu toti ca nu sunt un remediu natural si dupa parerea mea NU trebuie administrate decat cu prescripria medicului DERMATOLOG pentru ca anumite pastille nu pot fi suportate de orice organism si ne pot face mai mult RAU, decat bine.
Cremele si lotiunile nu trebuie sa fie GRASE!
Zineryt este unul dintre cele mai recomandate tratamente contra acneei de medicii dermatologi din Romania, tratamentul usuca si vindeca cosurile – 30 lei
http://www.prospecte.net/wp-content/uploads/2012/06/ZINERYT.jpg
Skinoren este un medicament utilizat in tratamentul formelor usoare si moderate de acnee. – 40 lei
http://acneea.info/wp-content/uploads/2012/02/skinoren.jpg
Brevoxyl se recomandă în formele uşoare şi medii de acnee. Reduce nivelul bacteriilor care provoacă micile infecţii şi previne apariţia de noi puncte negre şi coşuri. – 30 lei
http://www.fabs.ro/wp-content/uploads/2012/05/brevoxyl_foto.jpg
Retin-A - 14 lei, Smooderm - 12 lei
Efectele sale se văd după câteva luni de tratament, timp în care de obicei se observă o exacerbare a acneei - produsul eliberează micile coşuri ascunse în piele, deci curăţă în profunzime.
http://www.farmablu.ro/uploadpoze/ar3152.jpg
http://drugline.info/img/drug/retin-av-6585_3.jpg
Gratie unei actiuni sinergice Sebium AKN poate fi utilizat pe toate formele de acnee : medie,retentionala, inflamatorie, polimorfa, si a iritatiilor foliculilor pilo-sebacei.
http://www.efarma.ro/products.php?id=1920
Exista anumite remedii NATURALE :
Portocale si lamai. cele doua fructe pot combate cu succes cosurile. Cea mai simpla arma contra acneei sta in sucul unei lamai, aplicat direct pe problema. Dupa 30 de minute, poti indeparta sucul clatind cu apa calduta. Daca ai in casa o portocala, rade coaja si amestec-o cu putin apa. Compozitia rezultata trebuie sa actioneze in zonele afectate timp de 20 de minute.
Castraveti si rosii. Rade un castravete, pune-l pe fata si asteapta 15 minute. Este un tonic excelent si te ajuta sa previi aparitia cosurilor si a punctelor negre. Poti diminua aspectul inestetic al unui cos inflamat cu ajutorul unei simple felii de rosii. Are efect antiinflamator si calmant.
Infuzii de plante. Puneti la fiert plante recunoscute in combaterea acneei (echinacea, rozmarin, patrunjel sau marar). Dupa ce a dat in clocot, acopera-ti capul cu un prosop si stai cu fata aplecata astfel incat vaporii infuziei sa iti ajunga pe fata.
Aspirina are rol de curatare si exfoliere a tenului si de uscare a cosurilor.
3. MACHIAJUL
Nu folositi machiaj excesiv. Aceasta poate bloca porii favorizand astfel APARITIA COSURILOR. Daca doriti totusi sa folositi machiaj, seara trebuie neaparat sa curarati bine tenul de orice impuritati, inclusiv machiajul cu un DEMACHIAT, dupa care se va SPALA bine fata si se aplica o crema pentru COSURI.
4. Daca ati incercat mai multe METODE de tratarea acneii (urmarea tratamentului dat de dermatolog, remedii naturiste, spalarea si ingrijirea corecta) si nimic nu a dat rezultat va ramane de facut sa mergeti la un SALON DE COSMETICA si sa faceti un tratament ce va costa cam 50 lei si se face odata la 1-3 luni depinde de gravitatea acneei.
*Acneea si Viata Sexuala*
• Acneea NU va trece daca va incepeti viata sexuala, asa cum se spune, este doar un mit mincinos!
• Da, se produc schimbari in corp, dar NU veti scapa de cosuri. Acum depinde si de orgasm poate unii au reusit sa scape, dar NU putem garanta ca se va intampla asa.
• In plus viata sexuala TREBUIE inceputa atunci cand te simti pregatit, la momentul potrivit cu persoana potrivita, NU pentru a te vindeca de acnee, fiindca din propria experienta va spun ca mie NU mi-a trecut.
Plasturii pentru puncte negre.nu sunt buni. Sunt scumpi si iti.maresc porii. Incearca sa iti faci gomaj cu tarate de grau sau cu malai si. miere. o lingurita de miere la una de malai. dupa ce cureti fata cu gomaj, te dai cu.o crema hranitoar sau cu o masca bogata in vitamine si in substante hranitoare.
Banane.(fara gluma)Le strivesti intr-un castron si iti dai pe fata, iar dupa 10 minute te speli bine pe fata!
Si in cat timp se duce?
Vreau sa scap de ele cat mai repede...deci vreau ceva care sa fie eficient si rapid.