anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am niste cuticule ingrozitoare; am incercat sa nu le mai tai cu foarfecuta sau cu chiureta, dar nu am ce sa le fac. Help!

4 răspunsuri:
IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

Cuticulele au rolul de a proteja unghia.
In primul rand, cuticulele trebuie hidratate si hranite. Altfel, vor fi mereu uscate si se vor exfolia. Exista numeroase creme special create pentru ingrijirea acestei zone extrem de delicate. Dupa aplicarea cremei/uleiului, se asteapta cateva minute si cu un betisor din lemn sau din bambus se imping cuticulele catre baza unghiei. Ai foarte mare atentie si fa miscari usoare astfel incat sa nu lezezi nici unghia, nici cuticulele. Nu sparge bariera dintre unghie si piele. Apoi, fa mici cerculete cu betisorul la baza unghiei pentru a te asigura ca elimini toate celulele moarte. Si cuticulele se regenereaza si este nevoie sa eliberezi unghia de acele mici pielite uscate. Dupa ce ai curatat unghia aplica o crema hidratanta.
Detalii pe: http://www.garbo.ro/articol/Frumusete/862/Ingrijirea-cuticulelor.html
Mari succese!

mlm
| mlm a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa mergi la manichiura sa-ti dea o forma si iti va aplica si un tratament de la OPI, care va ajuta foarte mult la tratarea cuticulelor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tine unghiile in apa calduta, cu sapun, timp de cateva minute, inainte de a le taia. Le tai doar dupa ce se inmoaie bine.

| Barajag a răspuns:

Normal manichiura se face la o saptamana, incearca sa nu le mai tai des, asa poate cu putin noroc nu vei mai avea probleme...prima data indeparteaza cuticulele cu o chiureta, apoi le pilesti intr un singur sens, le inmoi in apa cu sapun, indepartand cu o forfecutza cuticulele care se vad
, da ti unghiile cu un lac protector, aplicand apoi oja care-ti place tie...bafta