| Goddessss a întrebat:

Am o întrebare, părul meu este foarte creț natural si mereu il întindeam, il periam, faceam tot posibilul sa stea drept.
Faza este ca deși făceam treburile de sus, el mereu găsea o modalitate sa se facă creț.
Intrebarea mea este:sa-l las natural cum este, deși nu-mi place la fel de mult sau sa-l las drept cum imi place?
Intreb deoarece poate mie chiar îmi sta cu el creț si treaba asta e doar in capul meu.
Se spune ca asa cum te naști e cel mai bine. Ce ziceți?
Nu doresc răspunsuri de genul''cum vrei tu' '

Răspuns Apreciat de Editori
| Anee1667 a răspuns:

Alege metoda cea mai sanatoasa. Placa de par si periatul excesiv iti deterioreaza parul.
Recent am descoperit si grupuri pe Facebook despre ingrijirea parului cret prin metoda cgm ( Curly girl method), unde fetele cer sfaturi despre par si produse, si mai mult decat atat iti arata metode pentru obtinerea unor bucle frumoase si rezistente cu ajutorul unor sampoane/masti/balsamuri, fara sulfati si alte ingrediente daunatoare pe care le poti achizitiona la preturi accesibile din supermarketuri si alte magazine.

| Goddessss explică:

Am auzit de metoda aia. oricum aia funcționează numai dacă chiar ai parul creț

8 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pai acum cum iti sta tie mai bine. Mie personal imi place cel drept mai mult decat cel cret.

Dar pe acasa, poti sta cu el cret, si prin oras cu el drept happy

Daca este prea ars sau se rupe usor, poti incerca mai multe metode de insanatosire a lui.

Dar ma repet, desi nu asta vrei sa auzi, cum crezi tu happy
Nu te cunoastem dupa infatisare sa ne putem da cu parerea (sau poate ca da devil )

| Goddessss explică (pentru DoarBogdan):

Ughhh, nu știu cum arat mai bine. adică eu una ma vad mult mai frumoasa cu el drept, dar oamenii zic ca parul meu e cea mai faina trăsătură si ca e păcat sa l îndrept.
mereu e fifty fifty când ii întreb și de aia pun întrebări de genul.
well, o sa fac cum zici tu.
o sa l las si creț si drept (care e de fapt ondulat)

| DoarBogdan a răspuns (pentru Goddessss):

Pai normal ca lumea mai zice si asa big grin lumea care prefera parul cret o sa zica asta, cei care il prefera pe cel drept o sa zica asta.

Eu am o matusa care ar vrea ca toata lumea sa aiba parul cret, ca ea nu are si ii este ciuda. Si spune de oricine ca ii sta mai bine cu el cret, chiar daca nu ii sta.

| relian a răspuns:

Parul ca oricare alt organ sau ce mai avem noi, are o crestere data genetic, deci poti tu sa il indrepti de 11 ori pe zi ca el tot cred ca creste laughing
Sa faci sa creasca drept, trebuie sa mergi la nivel de gene si sa modifici ceva acolo, ceea ce na reusit nimic pana acum cu nici o gena.
Pe la plante ce se mai joaca unia dar obtii ce ti-ai dorit, insa pierzi altceva ce era de calitate.

Normal ramai cu esti din fabrica, care te place te place si asa.In general cu oamenii care te inconjoara conteaza sa fii OM, iar intim conteaza sa te placa barbatu asa cum esti natural.

Ce faci tu tot arzand parul ala, pentru ca il arzi, il supui la tratamente termice, se degradeaza, deci mai rau faci.

| Goddessss explică (pentru relian):

Mulțumesc de sfat!

| Wr3nch a răspuns:

Poti incerca macar cateva luni sa vezi cum te simti. Daca de exemplu in 3 luni tot ti se pare ca era mai ok drept, nu te opreste nimeni sa il indrepti iar.

| Goddessss explică (pentru Wr3nch):

Care ti se pare mai frumos?
fii sincer

| Wr3nch a răspuns (pentru Goddessss):

Eu prefer parul cret, pentru ca imi place foarte mult volumul.

| Goddessss explică (pentru Wr3nch):

Nice then.
la un moment dat am vrut sa l filez, pentru ca ii prea mareee.
prea mult volum, dar da asa sunt eu

| zurick a răspuns:

Îți inteleg dilema, părul meu dacă nu e îndreptat stă fix cum vrea el.
Însă, pentru a evita eventualele neplăceri, folosește protecție termică.
Dacă ție îți place părul drept, poartă-l drept, tu ești cea căreia trebuie să îi placă

| wildthing a răspuns:

Mie in general nu-mi place parul cret, dar mai depinde si de alti factori. Depinde in ce fel e cret, cat de mult volum prinde si cat de lung il porti. Daca se face asa ca o halaciuga afro, imi vine sa vomit, dar daca arati ca Nicole Kidman in "Days of thunder" sau Keri Russell cand nu si-l intinde, asa da! Doar tu poti sti cum iti sta, nu poate nimeni care nu stie cum arati sa iti spuna mai multe.

| Goddessss explică (pentru wildthing):

Nu este coily.
lolhappy

Nu este asa.
lolhappy pur si simplu am bucle destul de definite,

| wildthing a răspuns (pentru Goddessss):

Deci esti Keri Russell, nu? Perfect! happy Sau il ai scurt? Daca-i scurt, nu-mi place. happy

Deci mediu.
de il las lung, rămâne undeva mai sus de coaste, dar dacă e creț, e mult mai mic, puțin peste umeri.
ca sa vezi ce înseamnă sa ai par creț.
efectiv trag de el sa stea in jos si el se ridica, wtf

| wildthing a răspuns (pentru Goddessss):

Deci ceea ce spui de fapt este ca daca atunci cand e drept iti ajunge undeva mai sus de linia coastelor, daca e cret e putin mai sus de linia umerilor? Mda, inseamna ca e mult prea cret pentru gustul meu si presupun ca daca se scurteaza atat de mult, prinde si mult volum, ceea ce iar nu-mi place. happy Totusi, ma simt jenat sa-ti spun ce-mi place sau nu-mi place mie, de parca ar avea vreo importanta gusturile mele in ecuatia asta. happy Poate esti chiar foarte frumoasa cu el cret. In concluzie, studiaza si tu oamenii din jurul tau si poarta-l asa cum te simti cel mai mult admirata.

Pai ii doar părerea ta, logic ca nu ma supăr. de aia am si cerut o sa vad ce prefera oamenii.
normal ar trebui sa fac cum imi place mie, dar eu vr sa aflu si părerea altora.
si da e creț destul de tare, nu pot zice ft tare ca as minți, dar tare cu siguranță da, mai ales ca tot il piaptănam întruna

| Yuoia a răspuns:

Daca ai par frumos, de ce il distrugi cu placa doar pentru ca este o moda?

| dragodana a răspuns:

Salut!
Si parul meu are o dorinta a lui care este diferita de dorinta mea proprie.Eu il aranjez atunci cand il spal(indreptat cu peria sau placa sau cret)si apoi sta prins in coada sau in coc(cand merg la sala)si in rest il las in plata lui.Il dau cu de toate(fixativ sau spuma sau anti-frizz).
Se face cret din cauza umezelii.Acum tie cum iti place? ideal ar fi sa-l mai lasi si natural(Poate sa faca asta cienva?)

| Goddessss explică (pentru dragodana):

A meu ii creț natural, dar tot obișnuiam sa l îndrept.
pana la urma il las creț mi am luat ieri de la mall niște șampoane speciale

| Den1sa a răspuns:

Eu te-as sfatui sa-ti pastrezi parul cret pentru ca de la atita indreptat se va deteriora si dupa aia o sa-ti para rau, nu insemna ca nu trebuie sa-l indrepti totusi din cand in cand daca vrei, mie imi place foarte mult parur cret si mi-as dori sal am asa desi nu cred ca imi sta bine, iar oamenii care iti spun ca parul tau e cea mai faina trasatura cu siguranta au dreptate!

| Goddessss explică (pentru Den1sa):

Mulțumesc frumos din suflet!