| Giianna a întrebat:

Am o prietena care isi mananca unghiile.[stiu, e dezgustator.] Cum poate scapa de acest 'viciu' sa. i spun asa. Va rog niste raspunsuri. Multumesclove struck. Funda pentru. cel mai bun raspuns.batting eyelashes

Răspuns Câştigător
| roxana_3970 a răspuns:

Si eu am o prietena cu acest tic.Sunt cateva solutii:
1.Sa se dea cu ceva ( oja sau lac de unghii) Si atunci cand va da sa le roada o sa simta gustul si mirosul.
2.De fiecare data cand le roade sa isi dea singura peste mana.
3. Daca isi roade unghiile este pe sistem nervos atunci ar putea inlocui unghiile cu o guma sau o bomboana.
4.Sa isi dea cu ardei iute si cand le va roade de cateva ori va simti iute si se va otoli. Funda?

5 răspunsuri:
| 23DiaDia a răspuns:

Nu prea functioneaza cu ardei iute, cel mai bine er fi sa se dea cu parfum pe unghii, sau cu sapun lighid si sa il lase sa se uste, astfel and va baga decetele in gura va simti un gust extrem de amar, asa a ascapat si sora mea de rosul unghiilor.

| Adina77 a răspuns:

Incearca s-o iei ca pe un copilas.
Pune-o sa-si dea unghiile cu ardei iute.
Si cand ii vine sa le roada, nu cred c-o sa-i mai trebuiasca.

| Angelique1 a răspuns:

Sa mestece guma sau sa tina mereu o bomboana in gura.rosul unghiilor e pe sistem nervos, adica face asta atunci cand e trista, nervoasa sau stresata.mestecand o guma de ex isi varsa nervii/tristetea pe guma sau bomboana aia.

ps.sau poate sa incerce sa ia magne stress, calmeaza si nu face nici un rau

| deeyuz a răspuns:

Sa se dea cu lac de unghi si cand incepe sa le roada va roade lacu sau sa se dea cu ardei iute pe ele asa de cate oro va baga degetele in gura se va iutilaughingwinking fundita?:d

| etiu2k a răspuns:

La adolescenti

Nici adolescenta nu este ferita de aceasta tulburare. Insa, spre deosebire de cei mici, tinerii sunt mai sensibili la aspectul estetic. Ca parinte, trebuie sa mizezi pe acest fapt!

Nu ezita sa faci un fel de contract cu copilul tau, instaurand o recompensa daca nu se imi atinge de unghii. Idealul ar fi sa-I oferi cadouri pentru care estetica mainilor joaca un rol important (bijuterii, cursuri de ghitara).

Daca tanarul este deosebit de anxios, poti sa-I sugerezi sedinte de relaxare unde va invata sa gestioneze stresul.

La adulti

Mustar, ardei iute, pansamente, ai incercat toate metodele clasice fara succes? Ai incercat insa sa-ti imbunatatesti estetica mainilor? Adultii, ca si adolescentii, au nevoie de unghii frumoase pentru a taia pofta de a le manca.

Deoarece suntem adesea tentati sa ne roadem unghiile pentru a le egaliza, foloseste o unghiera.

Hidrateaza-ti mainile in mod regulat cu o crema de maini si unghii. Aspectul gras te va face sa te mai gandesti o data daca vrei sa pui gura pe asa ceva, macar pentru un timp.

Nu ezita sa iti faci unghiile cu o oja inchisa la culoare. Chair daca din punct de vedere estetic nu arata foarte bine, nu le vei mai roade cu aceeasi placere.

Pune-ti unghii false. Aceste „proteze" iti protejeaza unghiile, lasandu-le sa creasca in acelasi timp. Foarte rezistente la dinti, ele se pot aplica si pe unghii foarte mici.

Niciuna dintre aceste solutii nu te-a facut sa-ti scoti degetele din gura? Iti rozi unghiile de ani buni si ai suferit cateva infectii din aceasta cauza?

Nu merge niciuna? - Psihoterapeut. sau sa se apuce de fumat.