Eu aveam probleme cu matreata si am scapat cu Selsun Blue pentru matreata ( cel albastru, exista o varianta si pe verde pe care nu am incercat-o ) sau cu Nizoral.
Experienta cu Nizoral nu o mai stiu, imi amintesc ca a avut efect dar la vreo 4 ani aparuse iar matreata si mi-am luat Selsun Blue.De la prima aplicare nu mai aveam prurit/mancarimi, iar matreata a disparut dupa vreo 5-7 aplicari. Selsun Blue il gasesti in farmaciile Help Net dar poti sa-l cauti pe net, eu am dat 60 de lei pe el.
Poti sa-l comanzi de aici sau sa cauti tu alte site-uri :
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10017303
Exista multe ingrediente care trateaza matreata si trebuie doar sa cauti sampoane care sa le contina, astfel iti usurezi cautarea :
Ps: concentratiile sunt diverse iar ingredientele sunt listate in ordine descrescatoare
1. ZINC PYRITHIONE
-> Dandrex
-> Head & Shoulders ( pentru mine nu a avut efect )
-> Denorex
-> Blue Cap
2. KETACONAZOLE
-> Nizoral
-> Nizan
3. SELENIUM SULFIDE
-> 1% Selsun Blue
-> 2, 5% Selsun
4. COAL-TAR
-> DHS
-> Neutrogena T-Gel
-> Ionil T
-> Tegrin
-> Esorex
Daca vrei sa incerci tratamente naturale poti sa incerci uleiul de cocos, migdale, jojoba etc. E posibil sa te ajute cu descuamarea scalpului dar sunt sanse sa reapara matreata.
Vitamina A uleioasa.Eu am avut problema ta in 1988 cand nu se gaseau sampoane specific contra matretii, iar de la farmacie am luat vitamina, care era intr-o sticluta si trebuia sa-mi dau cu ea in cap.Sincer,te naclaiesti serios in cap dar eu am avut rezultate.Deci te dai cu vitamina A uleioasa in cap, stai cateva ore dupa care te speli in mod normal. Daca este matreata uscata, vei scapa de problema.Bafta si sper sa raspunzi la tratament.
Alex10092003 întreabă: