Deci am aproape aceeasi problema ca si tine, dar nu la fel de grava. In niciun caz sa nu ti-l prinzi pentru ca se ingrasa mai repede, crede-ma. parul nu mai "respira": praful, microbii se aduna, iar rezultatul nu e placut. Faza cu spalatul prea des iti ingrasa parul e o alt mare mit fals! Doar nu o sa stai cu parul murdar o saptamana pentru ca daca te speli prea des se ingrasa. Incearca sa te speli cu sampon de 2 ori, clateste foarte foarte foarte bine. Daca raman reziduuri de sampon se ingrasa mai repede. Daca ai parul gras NU folosi balsam. Il ingrasa si mai tare. Daca cumva ai parul putin deteriorat foloseste-l DOAR la varfuri. Ca sa controlezi secretia de sebumm incearca serul de la gerovital..Foloseste de asemenea un sampon pentru asta: fie de la clear scalp oil control, fie de la aceeasi marca ca si serul. De asemenea, incearca sa nu iti treci mainile prin par prea des pentru ca intinzi sebumul. Sper ca te-am ajutat
Fac tot ceea ce mi-ai scris tu, insa nu am incercat serul de la gerovital. Samponul care il folosesc este Schauma de bumbac pentru par gras. Am renuntat la singurul sampon care imi prevenea aparitia matretii head & shoulders pentru ca mi-am dat seama ca este un adevarat detergent si imi agreseaza foarte mult parul. Acum as vrea sa imi iau de la farmacie Gerovital pentru par gras, l-ai incercat?
Da am incercat serul care nu e scump (15 lei). Insa eu folosesc alt sampon (clear scalp oil control) pentru ca toate celelalte imi provoaca matreata, inclusiv head&shoulders (asa cum ai spus si tu este agresiv). Inca odata faza cu spalatul prea des e un mit. Este vorba despre cum il speli si il clatesti tu. De fiecare data cand ma spal acasa cred ca nu ma clatesc foarte bine pentru ca se ingrasa in 2 zile, insa cand ma duc la coafor ma tine vreo 4 zile. Daca nu merge cu gerovital incearca l'oreal pure resource. Am inteles ca este foarte bun
Ceau
Trebuie sa iti schimbi samponul si sa nu-l mai speli atat de des, e si invatat sa fie spalat odata la 2 zile.
Spalal macar odata la 5 zile, iti recomand samponul: Garnier Fructis (e foarte bun, eu folosesc)
Daca cumva iti intinzi parul cu placa poate fi si asta problema pentru care el se electrizeaza (mie cel putin mi se electrizeaza parul cand il intind cu placa, uneori, nu tot timpul)
Cand mai mergi la coafor intreabati coafeza ce produse de ingrijire a parului iti recomanda, indiferent de pret.
Ai putea sa iti cumperi de la farmacie si ulei de ricin (te dai cu el pe scalp, nu pui mult) si poate e nevoie sa iti tunzi parul la varfuri, poate se roade.
Succes si o seara placuta!
Cred si eu ca cea mai buna solutie este sa il tii prins si sa nu il mai speli asa des pentru ca l-ai invatat cu spalatul si de asta se ingrasa repede si mai este si devina samponul schimba-l.Si cand parul tau se ingrasa si vrei sa il piepteni nu il pieptana de la radacina pentru ca toata grasimea de la radacina se duce pe suvite si de asta se ingrasa si nici cu placa nu da pe el de la radacina.Cand se ingrasa tinel prins si vezi poate nu folosesti balsamul cum trebuie (daca folosesti)...
Dar eu ca trebuie sa ma spal in fiecare zi? cand ma scol asta e prima grija... e nasol rau
Sa til tii prins si sa incerci sa nu il mai speli la chiar doua zile ca si mie mi-a spus cineva ca daca il speli prea des el si nu folosesti un sampon potrivit (si cu balsam) poti risca ca parul sa se deterioreze sa fie despicat si mai rar daca il ti in coada nu o sati mai cada asa mult si sa te duci la un magazin si sa-ti iei un sampon pentru volum
sper ca te-am ajutat
Incearca sa te speli cu head & shoulders(cu lamaie) si apoi sa folosesti un balsam de par facut in casa. Eu de obicei folosesc un balsam compus din o lingura mare de miere si un galbenus de ou(crud). Cantitatea de miere creste odata cu lungimea parului. Chiar e eficient balsamul si in plus e natural.
Buna ~ Incearca sa iti schimbi samponul ...si incearca sa nu il speli prea des. Poti sa iti faci masti de par sau sa te spelii cu ulei de masline~:*
Georgian1992 întreabă: