Poti ati faci pe unghii difererite modele fumoase, pe care le poti cauta pe net:d asa cand vei vrea sa ti mananki unghiile vei vedea acele desene depe unghiile tale si te vei oprii din mankat pentru ca in primul rand iti va parea mile de desul frumos, in al 2 lea rand se va vedea najpa sa fie asa nici desenate nici sterse, si in al 3 lea rand iti va fi groaza sa iti reiei munka de la inceput.
funda?
Buna!
Tot timpul cand iesi afara si vrei sa-ti rozi unghiile,abtine-te, gandeste la altceva. Daca chiar nu poti, gandeste-te ca poate cineva se uita la tine si rade ca iti rozi unghiile de nervi.
Succes!
Incearca sa te iei de spart seminte cand iti vine sa iti rozi unghiile.O intrebare, esti fumator/fumatoare?
Da`te cu un lac de unghii amar, se gaseste, mi se pare ca e special pentru asa ceva. Sigur nu o sa-ti mai vina sa le rozi cand simti gustul. Sau mai e o varianta sa iti faci unghiile frumos si sa le ai ingrijite mereu si nici asa nu o sa te mai incumeti sa le rozi. Bafta!
Buna!
Am si eu o prietena care avea aceeasi problema.S`a dat cu oja si cand vroia sa le roada, rodea mai mult oja.
Incearca metoda asta! Merge cat de cat.
Poate merge cu niste ardei iute
Pune zeama de la ardei si nu cred ca vei vrea sa ti le mai rozi.Ai grija totusi deoarece daca apoi pui mana la ochi...
Este o metoda pe care mi-a spus`o o prietena : la farmacie este un lac de unghii special, iar tu cand vei vrea sa iti rozi unghiile iti va lasa un gust foarte amar si nu ti le vei mai roade.
Crede`ma prietena mea a renuntat la acest obicei.Acum nu mai are probleme de acest gen.
Incearca aceasta metoda! E eficienta.
Sper ca ti-am fost de folos!
Bafta!
Pa, pa!
Pur si simplu, cand duci mana la gura te abtii. Iti tai si tu unghiile mai ''adanc'' si scapi de acest tic.
Se intampla mai frecvent decat ai crede, asa incat nu esti nici pe departe un caz singular. Factorul cel mai important care cauzeaza acest lucru este - ce altceva? - stresul. Uneori, acest obicei isi are radacinile undeva demult, in copilarie. Alteori, se dezvolta in adolescenta sau chiar la maturitate, pe fundalul unor probleme de ordin emotional: un examen dificil si important, de care depinde viitorul tau, stresul de la serviciu, sau chiar problemele familiale. Faptul ca, mai mult sau mai putin constient, iti rozi unghiile, nu reprezinta decat o consecinta directa. Intrebarea este: ce se poate face?
Una dintre cele mai simple solutii ar fi lacul incolor. Bineinteles ca nu se pune problema sa folosesti oja in nuante aprinse. Acest lucru n-ar face altceva decat sa atraga atentia asupra manichiurii tale... sau, ca sa spunem adevarul, asupra lipsei acesteia. Lacul de unghii prezinta un dublu avantaj.
Mainile tale vor avea un aspect ingrijit, iar sub actiunea lacului, vor fi mai putin casante si nu se vor mai rupe cu usurinta. Pentru ca si aceasta este o problema pe care o ai: din cauza "rontaitului", structura unghiei este mult mai sensibila si deci mai predispusa rupturii.
Unghiile false constituie si ele o alternativa deloc de neglijat. Pe de alta parte insa, nu ar trebui sa uzezi de acest procedeu, care nu permite unghiei naturale sa "respire" si sa se dezvolte in mod firesc. Dar, pentru o petrecere sau in general pentru o ocazie deosebita, sunt ideale.
Cel mai important este sa tratezi cauza, si nu efectul. Dar cum nu este intotdeauna usor, ar trebui sa iei lucrurile pe rand. Astfel, intr-un moment de tensiune nervoasa, cand esti inclinata sa-ti rozi unghiile, mananca un fruct. Daca esti fumatoare (desi ar fi de preferat sa nu fii, stii asta, nu?), aprinde-ti o tigara. Sigur ca acestea nu sunt remedii pe termen lung, ci este vorba doar de felul in care poti depasi momentul.
Pana cand? Raspunsul este simplu: pana cand unghiile vor creste atat cat este necesar pentru a depasi buricele degetelor. Daca ajungi in acest stadiu, se poate spune ca ai castigat batalia: mainile tale au un aspect atat de frumos si feminin, incat riscul de a-ti relua obiceiul se reduce la minimum.
Ai incercat o multime de metode prin care sa renunti la rosul unghiilor, insa nu ai reusit? Mancatul unghiilor este unul dintre cele mai intalnite ticuri nervoase. Onicofagia este de fapt o boala care se manifesta cu precadere in perioada copilariei si a adolescentei si care dispare in cele mai multe cazuri dupa varsta de 30 de ani.
Onicofagia poate dura ani intregi sau ramane ca un tic nervos permanent, pentru toata viata. Afecteaza in general persoanele cu caractere la extreme: atat copiii anxiosi, foarte timizi, cat si pe cei superactivi, nervosi. Mai tarziu, ei reproduc acest gest la cea mai mica neliniste sau stare de angoasa, ca un gest reflex.
Acest obicei aparent banal se dovedeste a fi periculos atat pentru sanatatea dintilor, cat si a ficatului.
Care sunt persoanele care isi rod unghiile?
Specialistii descriu persoanele care isi rod unghiile (onicofagi) ca fiind:
Persoane hiperactive, nervoase, autoritare, instabile emotional;
Care nu isi pot exterioriza sentimentele, anxioase;
Care se retrag din viata sociala: indiferenta aparenta;
Care refuza permenent: neascultatori, dificultate in a-l asculta pe celalalt si de a memora ordinele primite.
Mediul de viata al onicofagilor
Simptomele atribuite onicofagiei se intensifica in momentul in care persoanele afectate nu mai traiesc intr-un mediu in care se comunica suficient. Astfel, la bolnavii de onicofagie s-au observat urmatoarele caracteristici comune:
Relatii incordate intre parintii: divort, infidelitate etc;
Absenta neexplicata sau greu acceptata de catre copil a unui parinte;
Dificultati in a comunica cu parintii sau cu bunicii;
Comportament neadecvat al parintilor (aplicarea de corectii prin umilire sau bataie)
Rivalitati intre frati;
Probleme legate de mediul de invatamant: presiune excesiva din partea profesorilor, frica de examene etc;
Situatii stresante.
Cum sa nu-ti mai rozi unghiile
La cea mai mica neliniste iti rozi unghiile, dar nu poti renunta la acest tic? Iata cateva trucuri prin care poti scapa de neplacutul gest de a-ti roade unghiile:
Oja amara: este la fel ca o oja obisnuita numai ca are un gust dezgustator. Acest produs se gaseste la farmacie.
Unghii false: mergi intr-un salon de infrumusetare si opteaza pentru cea mai speciala manichiura. Cu siguranta nu te vei atinge de unghiile false cand vei vedea cat de bine arata si cat de mult au costat.
Pansament: daca ai doar anumite unghii pe care le rozi permanent, aplica un pansament deasupra lor.
Guma de mestecat: mestecatul gumei este o metoda simpla si placuta totodata de a scapa de onicofagie. In plus, vei scapa de stresul acumulat la serviciu sau in trafic.
Solutie amara: tamponeaza unghiile cu o solutie amara, cum este ceaiul de pelin.
Rosul unghiilor, daunator pentru sanatate
Este foarte important de stiut ca in afara de aspectul inestetic, mancatul unghiilor iti poate crea probleme de sanatate. De fiecare data cand iti bagi degetele in gura, introduci o multime de microbi care s-au strans pe mainile tale.
Bacteriile ingerate pot provoca infectii digestive (dizenteria), herpes, afectiuni stomatologice (deterioarea smalutului dintilor) si chiar pot transmite virusi periculosi precum virusul hepatitei virale de tip A. Daca sunt roase periodic, unghiile isi modifica forma, se micsoreaza considerabil, iar zona din jurul lamei unghiale sangereaza si ulterior se infecteaza.
In primul rand trebuie sa stii ca nu e tocmai sanatos trebuie sa-ti impui asta, iar incet incet te vei obisnui cu noul "stil", vorbesc din proprie experienta eu una, nu am renuntat imediat, ci treptat, pasii marunti duc departe