anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am parul odulatputin cret si e putin mai jos de umeri, castaniu inchis. Nu mai stiu cum sa mi-l aranjez. M-am saturat sa-l fac cu placa si sa mi-l deshidratez. Vreau sa-mi pun in evidenta buclele.
Cum sa ma aranjez? Nu vreau sa fie gen ciufulite sau sa-mi faca, capul mare. Sa para cat mai natural si sanatos.
Voi cum vi-l faceti?

Dau fundita (If you need it.)

Răspuns Câştigător
| PhotoIsMyLife a răspuns:

Buna!
Parul cret e greu sa-l coafezi. Cel putin asa se intampla sa aud lamentari tot timpul. Dar cateodata nu-i adevarat.

Daca ai par des:
Tunsoarea stratificata, pana la nivelul umerilor ofera mult volumi in cazul parului drep cu firul gros. O astfel de coafura incadreaza perfect chipul, fiind adecvata in special celor cu fata rotunda sau triunghiulara.
Daca parul tau este subtire si lipsit de volum, un astfel de stil nu va fi prea usor de pus in practica. Pune in valoare volumul acestei tunsori uscand parul de jos in sus si folosind un fixativ pentru volum.

Daca ai par fara volum:
Poti adopta cu succes acest stil daca parul tau este subtire, rar si perfect drept. Este un bob care iti permite sa te joci destul de mult cu parul tau, transformand lipsa de volum intr-un avantaj.
Suvitele stratificate sunt ideale pentru structura sa fina, iar bretonul pe o parte mascheaza partial lipsa de volum. Un alt avantaj este schimbarea directiei de orientare a parului in cazul in care schimbi cararea de pe o parte pe cealalta, procedeu prin care vei castiga ceva volum in plus. Se potriveste celor cu fata rotunda, ovala sau cu fruntea inalta.

Daca ai par drept:
Un stil foarte lejer pentru parul drept de lungime medie este cel cu carare pe o parte si laterale usor franjurate. O alta varianta este cea cu breton, dar mai dificil de intretinut. O astfel de tunsoare se adapteaza foarte bine daca structura parului tau este groasa, firul de par fiind suficient de rigid incat sa se pastreze perfect drep si sa aiba un volum natural.
Pentru a pune in valoare liniile drepte, foloseste ceara de par cu ajutorul careia sa definesti suvitele ce iti incadreaza chipul. Parul tau trebuie sa fie perfect sanatos pentru acest gen de tunsoare.

Si daca ai par ondulat:
Parul ondulat se preteaza foarte bine pentru lungimea medie. Este excelent daca ai fata rotunda pentru ca va masca volumul fetei si iti va incadra perfect chipul. De asemenea, daca ai anumite trasaturi ascutite (de genul Sarah Jessica Parker), onduleurile care depasesc putin nivelul barbiei vor distrage atentia de la zonele proeminente.
Daca parul tau este drept, poti obtine cu ajutorul ondulatorului buclele pe care le doresti, dar numai pe termen scurt, pentru ca folosirea frecventa iti poate deteriora grav parul.

Anul acesta parul cret este foarte popular. Si daca mai este si foarte bogat... atunci sigur este in top.
Daca in ultimii ani, femeile si-au chinuit parul indreptandu-l cu placa sau intinzandu-l cu perii rotative, chiar agresandu-l cu tot felul de solutii chimice acum moda ne spune ca putem spune linistite "adio" uneltelor devenite deja "traditionale" care puneau in pericol sanatatea firului de par si sa ne intoarcem la vechile bigudiuri.

Ce coafuri sunt in tendinte pentru parul cret?
Una dintre tendinte sunt suvitele libere. Parul este lasat liber si natural.
Truc: O bentita colorata, o agrafa metalica sau cu margele, poate sa-ti puna si mai bine in evidenta buclele.

In mare voga se afla bretonul.
DA, se poarta din nou, si chiar si la par cret.
Truc: Indreapta-ti doar bretonul lasandu-ti restul parului buclat.

O alta coafura usor de realizat este cocul. Insa nu ne referim la cocul acela elegant si foarte bine fixat, ci la un coc neterminat prins intr-un mod aparent neglijent.

Truc: Iti poti lasa si cateva suvite care sa-ti incadreze fata.

Coafura de top a anului 2007 se aplica si cretelor. Tapati parul la radacini in crestetul capului apoi ridica-l cu ajutorul degetelor. Acoperiti-l apoi cu bretonul care trebuie foarte bine intins in parti cu ajutorul unor agrafe. La spate parul poate fi prins intr-o coada de cal sau pur si simplu lasat pe spate.
Truc: Dupa ce ai prins coada cu elastic camufleaza legatura cu o suvita trasa din coada sau cu o banda din satin.

Si uite niste site-uri care sigur te vor ajuta:
http://www.google.ro/......tp?/images

http://www.topsaloane.ro/_new_coafuri-par-mediu.php

http://www.divahair.ro/......ului_cret! _

http://www.lyla.ro/tunsori/
Succes in continuare!

1 răspuns:
mlm
| mlm a răspuns:

Parerea mea este sa ceri sfatul unui stylist el iti va explica cum si cu ce coafura iti sta bine.