Cam 1 cm pe lună crește...cu soluții n-ai ce să-i faci decât să te razi în cap
Alimentatie sanatoasa. Un regim alimentar echilibrat si plin de vitamine.Vitaminele A (faina de grau, malai, ardei gras, ceapa verde, morcov, spanac, rosii, caise, prune uscate, galbenus de ou, ficat, lapte si produse lactate), vitamina B (drojdie de bere, carne, peste, oua, lapte, stridii, fasole uscata, portocale, germeni de grau, paine si cereale, unt de arahide) vitamina C (majoritatea legumelor si fructelor – lamai, portocale, kiwi etc) si vitamina E (uleiurile vegetale de floarea soarelui, porumb, soia si masline, nuci, seminte de floarea soarelui, germeni de grau, cereale integrale, carne de peste, ulei de arahide si legume frunzoase verzi) sunt esentiale in ceea ce priveste cresterea parului.
De asemenea, alimentele bogate in fier si zinc stimuleaza cresterea unor suvite frumoase si sanatoase. Proteinele au si ele un rol foarte important in acest sens, iar daca esti vegetariana, te poti orienta catre stafide, spanac, fasole, iaurt sau soia.
Poti lua si cateva suplimente alimentare, insa nu trebuie sa exagerezi.
Taie-i varfurile periodic
Scapa de varfurile despicate si inestetice – acest lucru va face parul sa creasca mai repede si mai frumos. Asadar, gaseste-ti un stilist de incredere care sa stie ce inseamna tunderea varfurilor (nu jumatate de par) si viziteaza-l macar o data la doua luni.
Stimuleaza scalpul.O circulatie a sangelui buna in zona capului, face parul sa creasca mai repede. Poti face acest lucru zilnic, masand pielea capului asa cum faci cu oricare parte a corpului. Daca nu ai timp sa faci acest lucru, incearca sa-l faci macar atunci cand samponezi parul.
Fa miscare.Stresul, nervii si supararile adunate zilnic incetinesc considerabil cresterea parului. Poti scapa de stres daca faci miscare. Daca nu ai chef sa iesi si sa dai o tura in jurul blocului sau sa te duci la sala de fitness, poti face cateva exervicii in casa (abdomene, genoflexiuni sau saritul coardei). Acest lucru nu iti va oferi doar un par mai lung, ci si o sanatate mai buna.
Trateaza parul cu grija. Spala-l periodic si aplica-i balsam dupa fiecare spalare (evita sa aplici balsam la radacini pentru ca se va ingrasa mai repede decat de obicei). In comert se gasesc acum tot felul de tratamente si uleiuri care iti pot stimula parul. Daca ai mai multa incredere in produsele naturale, iti poti face chiar acasa o masca pe baza de ulei de masline – amesteca 10 linguri de ulei de masline cu un galbenus de ou si o lingurita de ulei de ricin, amesteca si aplica pasta formata pe par. Dupa 30 de minute indeparteaza masca si spala bine parul (cel mai probabil va fi nevoie de doua samponari). Masca nu este indicata persoanelor cu parul care are tendinte de ingrasare.
Am gasit chestia asta de mai jos, e destul de 'kay si sper sa te ajute.
Eu personal zic doar sa ai mare grija cu igiea si sa ai si tu putina rabdare. Good luck!
Creşterea părului depinde de organismul fiecăruia şi de moştenirea genetică, dar există şi câteva secrete de care te poţi folosi pentru a încerca să ’păcăleşti’ natura. Secretul constă în perseverenţă.
Nu-ţi face cărare pe mijloc şi nici nu-ţi purta părul prea des strâns în renumita „coadă de cal". Elasticul rupe firele de păr atunci când încerci să-l dezlegi, aşa că, dacă ţii neapărat să-l legi, foloseşte panglici din materiale naturale sau elastice de unică folosinţă, pe care le vei tăia cu o forfecuţă atunci când vrei să eliberezi părul din strânsoare. Cărarea pe mijloc va contribui la rărirea părului, aşa că ideal este să nu abuzezi de acest stil, ci să alternezi cu diverse cărări, într-o parte sau în zig-zag, sau, dacă nu ai fruntea lată, îţi poţi da părul pe spate.
Încearcă să nu-ţi usuci de fiecare dată părul cu phoenul, pentru că aburul cald îl usucă şi îl agresează. Ideal este să foloseşti un prosop moale pentru a-l zvânta de apă, iar apoi, dacă nu te grăbeşti, lasă-l să se usuce natural.
Nu abuza nici de placa de întins părul, de drot, bigudiuri calde sau alte instrumente „de stilizat". Acestea au un efect profund traumatizant pentru firul de păr, care se va subţia, se va rupe sau va căpăta un aspect solzos. Tendinţele dictează oricum un aspect cât mai natural, aşa că ar fi mai bine să eviţi coafurile mult prea studiate.
Poţi determina părul să crească mai repede şi ajutându-l din interior, cu ajutorul suplimentelor de vitamine şi minerale, disponibile în farmacii. Trebuie să ştii că şi alimentaţia constituie un factor decisiv. Morcovii consumaţi cruzi, în loc de gustare sau în diverse salate, vor ajuta părul să capete un aspect sănătos. În plus, morcovii sunt foarte buni şi pentru piele, care se va bronza mai uşor.
Măştile preparate acasă şi aplicate pe părul uscat au şi ele efect benefic. Amestecă într-un vas unul sau două gălbenuşuri de ou (în funcţie de lungimea părului), o lingură de ulei de măsline sau ricin, zeamă de lămâie sau oţet de merge, la care poţi adăuga o fiolă de vitamina A sau E. Aplică acest amestec pe părul uscat, de preferinţă cu ajutorul unei pensule pentru vopsit. Înfăşoară apoi părul într-un prosop cald şi lasă masca să acţioneze timp de minim o jumătate de oră. Clăteşte-l cu apă călduţă (nu fierbinte), apoi limpezeşte-l. Dacă ţi se pare necesar, spală-l după aceea cu şamponul pe care îl foloseşti de obicei. Repetă procedeul o dată pe săptămână şi te poţi bucura de rezultate vizibile în maxim o lună.
Pune putin ulei de masline in samponul care il utilizezi. Si maseazati zilnic timp de 10 minute radacinile parului. Nu utiliza nici un tip de gel ( iti strica parul foarte mult ).
Georgian1992 întreabă: