| BRoxana a întrebat:

Am pus acu cateva saptamani o intrebare in legatura cu spalarea parului, asa si am incercat sa-l spal mai rar o data la 3 zile cam asa(inainte il spalam zilnic pentru cei care nu stiu) si mii se unge foarte repede adica a 3a zii e praf si mereu am tendinta sa-l spal zilnic. ce as putea face? il spal in continuare asa tot la 3 zile, se obisnuieste? aa si asta inseamna ca am parul gras sau ceva de genul? niciodata nu am inteles ce e aia par graslaughing, explicatii?puppy dog eyes

Răspuns Câştigător
| MadQueen a răspuns:

Mama mea lucreaza in domeniu.
Sunt niste flacoane mici cu un ser pe care ti-l pui la radacina parului si apoi iti masezi scalpul.Nu stiu exact cum se numesc dar te poti duce la saloane sau frizerii sa intrebi daca au chestii de genul.
Si Da. Continua la il speli tot la 3 zile. Trebuie sa insisti cat mai mult pana cand parul incepe sa se obisnuiasca si dupa ceva timp o sa observi ca parul incepe sa nu se mai "ingrase"/unga/uleiasca asa de mult ca inaine. O sa inceapa sa isi ravina treptat. Nu te astepta la schimbari radicale in 2 saptamani caci va dura ceva timp dar continua sa il speli regulat si nu in fiecare zi. Daca il speli in fiecare zi va avea tendinta sa de ingrase si mai mult, si mai mult si apoi va fi si mai rau.
am sa explic "babeste" ce inseamna par gars : la baza/radacina firului de par, sub piele se afla o "punguta" care contine sebum. Sebumul este acea chestie uleioasa pe care o simti tu in par. Acea punguta se umple mereu, intotdeauna se creaza sum si atunci cand este pre mult si nu mai are loc iese afara si se intinde pe firul de par. Acest proces difera de la om la om. Unor oameni li se ingrasa parul mai repede, unora mai greu. Daca tu cantinui sa il speli mereu atunci sa va produce si mai mult sebum deoarece acea punguta este goala/curata la fel ca si firul de par, asa ca sebumul va avea loc. Asa ca se va produce si mai mult sebum. Ai inteles. De aceea tu trebuie sa incerci sa il speli tot la 3 zile ca sa iti obisnuiesti parul si scalpul sa nu mai produca ata de mult sebum caci nu are unde! Si incet incet parul isi va reveni si nu se va mai ingrasa atat de repede. Dar trebuie sa respecti programul. Tot la 3 zile. Sau macar la 2. Nu in fiecare zi. Altfel nu faci decat mai rau. Si in farmacii sau in magazine daca intrebi de crema sau ser pentru par gras e imposibil sa nu gasesi ceva care sa nu te ajute. Asa ca bafta si ai grija de parul tauwinkingwinkingwinking

7 răspunsuri:
| Andreea_8861 a răspuns:

Spala-l tot la 3 zile, o sa se obisnuiasca big grin sau incearca o zi sa te speli pe cap, o zi nu. si tot asahappy
daca il speli zilnic nu e bine, devine uscat la un momentdat
si gras inseamna ca se face unsuros foarte repede laughing explicatia exact nu o stiu nici eu. s

| Djlsghtnquuw a răspuns:

Da.asa se obisnuieste.si eu il spalam in fiecare zi, si deja se ingrasa repede, si parul imi cadea foarte des.
uite aici ce trebuie sa faci : http://sanatate.acasa.ro/......e-609.html

| Vogelspinne a răspuns:

Foloseste Dan Free, este un sampon pe care il gasesti in farmacie costa cam 20 lei si e intr-un flacon de 100 ml care te tine o luna.
Dupa un timp o sa uiti de problemele astea.

| Derye a răspuns:

Pai...asa era si parul' meu. Spala'l cat mai rar pentru o perioada la 4 chiar 5 zile si nu iti mai tine mana prin par, nu-l mai da cu fixativ nimic. Schimba fetele de perna de 2 ori pe saptamana ca sa lasi parul sa respire. Dupa o perioada (1 luna, poate 2, poate 3, poate 4) o sa se regleze secretia se sebun.

Cel putin...la mine a mers.
Bafta! tongue

| Ale_8242 a răspuns:

Eu mă spăl o zi da şi una nu, şi e în regulă.

| MusicisMusic a răspuns:

Hm...Iti spun eu din propria experientaca parul nu o sa obisnuiasca.Eu am fost la medica care mi-a dat un tratament pe 3 luni.Acum nu mai am atat de mari probleme cu parul insa trebuie sa repet tratamentul.Si acum tot in fiecare zi il spal deoarece nu imi place cum imi statea a doua zibig grin.Si par gras=par unsuros

| andradat a răspuns:

Si eu am trecut prin asa ceva. Deci da, aia inseamna par gras cand e slinos si se imparte si asa mai departe. Daca il speli zilnic ii faci lui rau fiindca parul se subtiaza tot mai tare si cade si are tendinte de ingrasare dupa jumatate de zi. Uite, eu am inceput sa ma spal acum cam la 4-5 zile, intai mi-am cumparat un sampon de la farmacie cu vreo 30 de lei impotriva ingrasarii parului. Nu pot sa zic ca a functionat precum erau asteptarile mele, dar in primele doua zile era inca bine parul putin ingrasat numai. In a treia zi il tapam sau il prindeam direct.
Incearca sa te speli la 4 zile, cumpara un sampon de la farmacie sau pur si simplu din comert unul pentru par gras. Si incearca prin ultimele zile sa il tapezi sau sa il prinzi, parul o sa se obisnuiasca.
Banuiesc ca tu oricum ai parul fin ca de obicei parul fin se ingrasa repede, incearca sa te vopsesti sa il mai aspresti putin, si daca te duci la mare o sa iti faca bine fiindca sarea din apa ti-l mai usuca si se ingrasa mai greu. Si sa nu iti umbli des prin par fiindca pe mana ai tot felul de microbi si jeg care iti ingrasa parul.
Pupici si sper ca te-am ajutat cu ceva. :*