De ce să investim în măşti de faţă, creme costisitoare şi şedinţe de înfrumuseţare la cosmeticiană când există atât de multe tratamente naturale pentru faţă mult mai eficiente, mai proaspete şi mai convenabile?
Ingredientele naturale care menţin sănătatea trupului au reale beneficii şi pentru frumuseţea pielii, dacă sunt alese în funcţie de proprietatile fiecăruia, combinate inteligent şi aplicate topic.
Tratamentele homemade sunt un real ajutor pentru tenul afectat de temperaturile joase. Noi îţi propunem o selecţie a celor mai eficiente tratamente naturale pentru faţă, pentru o îngrijire suplimentară:
Masca de avocado pentru ten deshidratat
Pasează pulpa unui fruct cu câteva picături de ulei de măsline şi aplică amestecul pe faţă. Lasă masca să acţioneze 10-15 minute şi clăteşte tenul cu apă călduţă. Amestecul de vitamine şi nutrientii îţi va menţine pielea hidratată şi catifelată, pregătită să înfrunte temperaturile scăzute fără descuamare.
Masca cu ovăz pentru ten mixt
Ovăzul este ideal pentru tenul mixt şi cel cu probleme, întrucât este un exfoliant natural, gentil cu tenul, însă eficient în curăţarea acestuia. Pentru a-ţi face masca cu ovăz pentru ten mixt, prepară mai întâi un terci din fulgi de ovăz fierţi în apă. Mixează alături de o jumătate de măr ras şi o lingură de suc de lămâie. Lasă să acţioneze 15 minute şi clăteşte cu apă călduţă.
Masca de înfrumuseţare cu argilă
Argila hidratează şi absoarbe excesul de sebum, fiind cunoscută printre iubitoarele tratamentelor all green de înfrumuseţare drept ingredientul perfect pentru tenul cu tendinţe de îngrăşare. Vă propun o mască pentru faţă cu argilă, gălbenuş de ou şi piure de avocado, care va ţine sub control excesul de sebum.
Masca cu plante medicinale pentru ten matur
Plantele medicinale au fost şi sunt folosite în continuare atât pentru a păstra sănătatea trupului, cât şi pentru a-i reda frumuseţea. Plantele au multiple beneficii pentru piele, multe dintre ele calmează, hidratează şi tonifiaza tenul şi acţionează pe post de tratament antirid sau antiacneic.
Pentru a realiza o astfel de mască amestecând sucul de la o jumătate de portocală, două linguri de miere, o lingură infuzie de muşeţel, o lingură infuzie de pelin şi 5 picături tinctură de propolis. Amestecul se aplică folosind dischete şi se clăteşte după 30 de minute.
Mască cu miere pentru estomparea ridurilor
Mierea este unul dintre cele mai populare ingrediente în tratamente homemade de înfrumuseţare, întrucât contribuie în proporţii foarte mari la îmbunătăţirea tonusului pielii. Este indicată pentru estomparea ridurilor, eliminarea iritaţiilor cutanate şi acneei, pentru hidratare şi întinerirea tenului.
În funcţie de tipul de ten pe care îl ai, amestecă în masca cu miere zeamă de lămâie sau albuş de ou (pentru ten gras), ulei de măsline (ten uscat) sau infuzie de muşeţel (ten normal).
Mască cu iaurt pentru ten sensibil
Pentru a avea o piele mai catifelată, cu un pH natural restabilit, îţi propunem o mască cu iaurt pentru ten sensibil. Amestecă ingredientul preferat de tenul sensibil cu o linguriţă de miere şi aplică masca pe faţa evitând zona ochilor. Clăteşte după 15 minute.
Mască cu albuş pentru îndepărtarea punctelor negre
Albuşul ouălor luptă împotriva ridurilor şi este eficient în curăţarea porilor de impurităţi. Pentru efect hidratant, amestecă albuşul unui ou cu o linguriţă de ulei de măsline şi una de miere. Aşteaptă 15 minute şi clăteşte cu apă călduţă.
Mască cu banană pentru ten mixt
Bananele sunt cele mai populare fructe din toate timpurile şi în plus au şi efecte incredibile asupra pielii tale. Pasează bine fructul şi amestecă o linguriţă de smântână. Ţine mască pe faţă timp de 30 de minute apoi clăteşte. Te vei bucura de o piele catifelată, moala şi bine hidratată.
Mască pentru faţă cu castravete pentru ten revitalizat
Castraveţii sunt recunoscuţi pentru capacitatea lor de a revitaliza atât pielea, cât şi ochii obosiţi. Pentru a revitaliza tenul, pune într-un blender o jumatte de cană de ovăz, un sfert de cană de lapte, un sfert dintr-un castravete şi puţin coriantru proaspăt. Lasă amestecul omogen să acţioneze 20 de minute şi clăteşte cu apă călduţă.
Tratament cu ulei de jojoba pentru ten cu probleme
Uleiul de jojoba este foarte asemănător cu uleiurile produse de pielea noastră în mod natural, se absoarbe uşor şi are proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatore. Toate acestea îl fac un candidat ideal pentru tratamentul tenului acneic sau cu probeleme precum eczeme, psoriazis, etc.
Se masează pur şi simplu uleiul de jojoba pe toată zona feţei, gâtului şi decolteului după care se aplică un prosop moale îmbibat în apă călduţă şi se menţine câteva minute.
Daca te-ai gandit sa iti faci o masca cu ulei de argan nu e tocmai okay. Pentru tenul gras ar trebui evitate mastile cu ulei de orice tip.