Sincer nu iti recomand sa folosesti epilatorul. Am si eu unul si nu il voi mai folosi de acum inainte din simplul motiv ca firele de par iti vor creste pe sub piele, vor fi foarte inestetice. Daca de la bic te iriti sau te tai atunci cel mai bine ar fi sa folosesti crema depilatoare. E simplu, usor de folosit, nu doare, iti lasa pielea catifelata si nici nu te iriti.
Exista crema depilatoare pentru zone sensibile ca cea inghinala. Iata aici un exemplu:
http://www.avon-shop.ro/......-4379.html
Fa o baie fierbinte inainte sa te epilezi ca sa se deschida porii si sa se inmoaie firele de par si exfoliaza-ti picioarele in timpul baii cu un gel exfoliant(cu particule abrazive) sau cu cafea. si cand te epilezi intinfi pielea foaaaaarte bine si asa nu o sa te doara incepe de jos pentru ca pe tibie nu te doare aproape deloc. Succes :*
Nu stiu cat de repede iti creste tie parul si cat de mult creste in 4-5 zile, dar trebuie sa il ai cat de cat marisor pentru a avea ce prinde, adica nah cand il smulge sa aiba de ce prinde asa e la inceput pana te obisnuiesti pentru a mai atenua din piscaturi dati cu o crema inainte, apa nu inmoaie chiar asa mult firele de par si pielea e bine ca ai ales sa nu mai folosesti bigul deoarece iti indeseste firele de par.il face mai tare si mai inchis la culoare...
Daca bigul nu e bun...(si nu e chiar asa de bun), iar epilatorul te deranjeaza de e nu folosesti o crema epilatoare? cum s-a mai e mult mai buna, nu te iriti si iti lasa pielea catifelata
Eu ma epilez tot cu epilator de la Braun si sa stii ca ma fac o data la saptamana cel mult. Creste foarte greu parul. Si sfatul meu este sa te faci mai intai cu bigul, lasi vreo 3-4 zile sa mai creasca putin parul, iar apoi vei vedea ca daca te faci cu epilatorul nu va mai durea asa tare, pentru ca, cu cat este mai lung firul de par, cu atat durerea este mai mare. Deci, daca vrei sa nu doara nu trebuie sa creasca firul de par foarte mult
Sa nu iti lasi firele de par mai lungi pentru ca atunci o se te doara si mai mult. incearca sa relaxezi piciorul atunci cand te epilezi
si apoi aplica un lapte de corp
Poi trebuie sa fie putin mai mari firele ca sa poata epilatorul sa le prinda mai bine. Si eu folosesc epilatorul si parul creste mai tarziu cam la 2-3 saptamani. La inceput doare putin dar dupa o sa te obisnuiesti.
P.s. am citit undeva ca doare in functie de starea pe care o ai