Pleoapele se fardeaza in armonie cu culoarea ochilor, parului si vestimentatiei, nu un ultim cuvant avandu-l de spus tendinta modei. Cel mai usor de aplicat sunt fardurile compacte, putand fi suprapuse mai multe culori, tonuri si nuante.
Ca o regula generala, la radacina genelor si pe extremitatea exterioara a pleoapei superioare se aplica culori mai inchise, iar in unghiul intern al ochiului si spre sprancene se aplica culori mai deschise. Pentru conturul ochilor se
foloseste tusul sau creionul dermatograf.Pentru un mai bun contur, sprijina-ti cotul de masa pentru stabilitate si daca ai, foloseste o oglinda care mareste pentru a vedea mai bine grosimea liniei trasate...astfel amandoua sa fie la fel. Poti continua linia cu o codita, dand ochiului alura de ochi de pisica...vezi daca te avantajeaza!
Conturul de ochi se poate trasa folosind aceeasi tonalitate cu cea a fardului de pleoape; se aplica prin punctare pe pleoapa superioara si apoi sub pleoapa inferioara. Cele doua linii trebuie sa se intalneasca la coada ochiului.
Evita machiajul din abundenta. Machiajul trebuie sa te puna intr-o lumina pozitiva, nu sa iti modifice in mod negativ imaginea in fata celorlalti. Iar daca vei avea prea mult machiaj pe fata, vei face exact acest lucru.
Nu te da cu foarte mult creion dermatograf. In caz contrar, vei parea epuizata si vei ruina restul machiajului.
De asemenea, prea mult rimel poate lasa impresia ca porti gene false, din cauza ca le incarci prea rau.
Sub nicio forma nu te da cu mult fond de ten, care trebuie sa fie ales cu foarte mare grija. Acesta trebuie sa fie asemanator cu nuanta pielii tale. Aceleasi reguli se aplica si in cazul pudrei de fata.
Inainte de a te da cu ruj, foloseste un creion apropiat de culoarea naturala a buzelor pentru a face un contur. In acest fel rujul va rezista mai mult.
Daca ai buzele prea mari si vrei sa le faci sa para mai mici, fa conturul inspre interior. Nu incerca sa le faci sa para mai mari, facand conturul in exerior. Acest lucru iti va da un aspect murdar si nenatural.
Ai grija sa te machiezi adecvat pentru ocazia si locul in care mergi. Daca ai de gand sa mergi la plaja, nu te machia ca atunci cand mergi la discoteca. De asemenea, machiajul de zi trebuie sa fie ceva mai usor decat cel de seara
Atunci cand machiajul este complet, trebuie sa arati natural. Daca ai tenul inchis si parul de o culoare inchisa, machiajul ar trebui sa fie cam la fel. Daca ai parul si tenul deschis, culorile luminoase ti se vor potrivi mai mult.
Machiajul intunecat te va face sa pari mai varsta. Daca ai tenul gras, foloseste o crema speciala inainte de a folosi fondul de ten.
Culoarea parului tau ar trebui sa fie, de asemenea, in armonie cu pielea
Pastreaza machiajul intr-o forma perfecta, prin retusuri dese. Si cel mai important lucru! Zambeste!
In primul rand, trebuie mentionat faptul ca tusul de pleoape nu este in mod necesar potrivit tuturor tipurilor de ochi. Si acest lucru deoarece pleoapele unei persoane mai mature incep sa aiba cute, aplicarea tusului devenind destul de dificila. Dar nu imposibila, astfel ca nu iti fie teama macar sa incerci.
Pentru a simplifica aplicarea oricarui machiaj, utilizeaza o oglinda care mareste si o lumina buna. Vei putea sa vezi cat mai precis "zona de lucru". Plaseaza oglinda pe o masa sau pe o alta suprafata, unde poti sta si jos, si de care iti poti sprijini cotul pentru mai multa stabilitate.
Tine ochiul deschis partial, pentru a-i urmari mai usor conturul. Pentru a trasa linia de tus cat mai aproape de marginea genelor, ridica pleoapa de sub arcada, in loc sa tragi de pleoapa in lateral, asa cum se procedeaza de obicei. Cand esti la inceput, nu iti face griji sa tragi o singura linie continua. Trage trei linii subtiri, una spre interior, una la mijloc si una la exterior, si apoi uneste-le.
Daca iti doresti un look retro, trage linia cat mai subtire la interiorul pleoapei, si ingroas-o pe masura ce te apropii de coltul exterior. In loc sa tragi linia de tus exact pe marginea pleoapei, o poti curba putin in sus, la coltul exterior, pentru a da un aspect mai alungit ochilor. Pentru a realiza cu succes codita de tus este nevoie de ceva exercitiu, asa ca nu te descuraja dupa primul esec.
O data ce te-ai deprins cu aplicarea tusului, poti realiza diverse modele de linii si codite in coltul exterior al ochiului. In plus, poti aplica tus si pe pleoapa inferioara, dar cu mare grija pentru a nu iti intra tus in ochi.
Si, ca incheiere, inca un sfat in cazul in care nu esti multumita cu felul in care iti ies contururile cu tus. Un fard negru foarte pigmentat si o pensula cu varful mai ascutit, putin umezita, pot imita cu succes o linie de tus. Si aici este nevoie de putina practica, dar cel putin se remediaza mai usor greselile.
cosminvalerian întreabă:
Alina9895 întreabă: