In cazul in care te vopsesti la un salon cu siguranta iti va iesi ce iti doresti(sa fie un hairstylist nu orice coafeza...). Iti poti proteza parul folosind produse pentru par vopsit, samponul, balsamul care trebuie aplicat dupa fiecare spalare, mastile si alte tratamente pentru par vopsit. Trebuie sa stii ca in momentul in care te vopsesti distrugi echilibrul normal al firului de par oricat de sanatos ti se va parea, parul tau are totusi de suferit pentru ca toate produsele pentru vopsit contin amoniac sau cele fara amoniac contin compusi cu amoniu (cam acelasi lucru). Sper sa obtii ce nuante iti doresti bft.
Eu zic ca arati fff bine cum esti acum, fiind bruneta din nastere, chiar nu ti se potriveste parul, caci nu iti poti vopsi sprancenele, gnele, ochii etc. toate aceste lucruri se leaga. Trebuie sa recunoastem ca fiecare dintre noi s-a confruntat, cel putin o data in viata, cu problema culorii parului. Vopsim, tundem, aranjam, modificam, totul in doar cateva minute, insa, la fel de repede apar si neplacerile actelor noastre asupra podoabei capilare. Cum insa fiecare problema are atasata o rezolvare, iata ce propun specialistii.
Ajutor- parul meu isi pierde culoarea!
Nu este o tragedie daca parul tau isi pierde treptat culoarea, dar este firesc sa te ingrijorezi daca acest lucru se intampla dupa doar cateva spalari. Atenuarea culorii in timp este inevitabila, datorita expunerii la soare, a samponului sau a efectului apei calde asupra firului de par. Pentru ca nuanta dorita sa reziste cat mai mult pe par, evita expunerea prelungita la soare fara a avea capul acoperit, foloseste numai apa calduta la spalarea si clatirea parului si utilizeaza produsele special create pentru mentinerea culorii, indiferent ca este vorba de sampoane, balsame si masti de par. Cu ajutorul acestora, culoarea parului tau va ramane stralucitoare si proaspata. Daca produsele din magazine nu te-au multumit pana acum, apeleaza cu incredere la specialisti, care iti pot recomanda produse performante folosite doar in saloanele de coafura.
De ce parul meu blond este atat de neplacut la atingere?
Cel mai mare dezavantaj al parului blond il constituie transformarea sa in fire aspre la atingere. Parul vopsit blond este cel mai predispus la uscare, datorita produselor foarte puternice de decolorare folosite. Culoarea se va transforma astfel din una aurie in una...arsa. Pentru a mai salva ce se poate salva, pe langa folosirea unui sampon si a unui balsam "moale", poti da parului tau o nuanta usoara de castaniu, astfel incat efectul va fi unul dulce, de ciocolata. Daca nuanta este insa deja prea inchisa pentru gusturile tale, si nu vrei sa modifici tonul parului tau, poti aplica un semipermanent usor... aceasta smecherie va mai repara din efectul decolorantului.
Cum pot corecta o culoare prea inchisa?
Daca nuanta parului tau este prea inchisa si nu te avantajeaza, cea mai buna metoda este... rabdarea. Una dintre greselile frecvente este aceea de a deschide imediat culoarea parului, utilizand solutii decolorante sau vopsele de par in nuante deschise. In acest caz inca, abia supus unui chin chimic, firul de par va fi nevoit sa suporte un nou atac, de data asta mult mai puternic. Totusi, in cazul in care nu doriti sa apareti in acest fel la un eveniment important din viata d-voastra sau pur si simplu culoarea vi se pare ca va dezavantajeaza, puteti folosi din abundenta samponul, care va mai estompa din culoare sau puteti aplica, dupa o saptamana de la vopsire, diverse sampoane colorante. Totusi, un hair-stilist va sti cel mai bine care este solutia pentru aceasta problema, asa ca nu ezitati sa apelati la unul in acest scop. Tousi, incercati sa evitati orice fel de nou "atac" asupra parului, pentru cel putin o luna. Desi piata romaneasca a permis in ultimii ani aparitia de produse cu efect invers celor de stabilizare a culorii, acestea nu fac altceva decat sa fragilizeze firul de par si sa il modifice chimic.
Pot inchide o culoare foarte deschisa?
Este bine cunoscut faptul ca femeile isi doresc exact ceea ce nu au, in materie de par. Pentru cele cu parul deschis, care doresc inchiderea nuantei lor, sfatul specialistilor este - mai bine nu! Daca totusi vreti sa faceti acest pas (desi, avertizam, riscul de a nu obtine cele mai bun rezultate este foarte ridicat), cel mai bine ar fi sa o faceti la un salon de coafura. Stilistii vor sti cum sa inchida nuanta astfel incat sa nu provoace efectul cel mai des intalnit in astfel de cazuri- depresia. Trecerea de la o culoare deschisa la una prea inchisa poate afecta buna dispozitie a posesoarei, de aceea este recomandata utilizarea unei nuante cu cel mult 5 numere mai inchisa.
Parul meu vopsit cu henna a devenit portocaliu. Cum pot sa mai salvez ceva?
Henna este o planta folosita de sute de ani pentru vopsirea semipermanenta a parului. Cu toate ca reprezinta una dintre cele mai naturale si benefice forme de vopsire a parului in nuante de roscat, henna actioneaza asupra firului de par ca orice alta vopsea, actionand asupra keratinei din par; astfel, odata patrunsa, henna nu va parasi firul de par la spalarea sa. Desi ofera parului o stralucire bemefica si o nuantare calda si placuta, henna este totusi o vopsea, care are dezavantajul de a lasa in urma o nuanta portocalie, datorita combinatiei de indigo, turmeric si senna pe care le contine. Spalarile frecvente vor permite asadar instalarea decolorarii parului, singura solutie recomandata fiind acordarea unei perioade de decolorare naturala, utilizarea vopselelor pe baza de compusi chimic fiind total interzisa- in aceasta combinatie "letala" pentru firul de par, podoaba capilara are cel mai mult de suferit.
Radacinile imi distrug look-ul
Putine dintre noi dispun de timpul necesar vizitarii macar lunare a unui salon de coafura. Cu cat culoarea aleasa este mai diferite decat cea naturala, cu atat momentul cresterii paruluii va reprezenta o neplacere pentru posesoare. De la aparitia primului centimetru de par natural, look-ul are nevoie de ajustare, astfel ca retusarea problemei este imperios necesara – stim foarte bine cat de rau dau radacinile nevopsite. La acest domeniu insa, fiecare dintre noi poate deveni propriul hair-stilist,. Avem astfel nevoie de o pereche de haine de case, vopseaua dorita, oxidantul, o pereche de manusi si un pieptene. Dupa amestecarea solutiile conform prospectului, parul trebuie impartit in patru suvite aproximativ egale, si prinde-le cu clame. Elibereaza pe rand fiecare suvita si aplica la radacina, folosind pensula din dotare, o cantitate uniforma de solutie. Asteapta timpul recomandat in prospect, iar cu cinci minute inainte de clatire aplica vopseaua si pe restul parului, pentru a nu exista diferente de nuanta intre radacini si varfuri si pentru a da parului stralucire. Nu face insa greseala ca de fiecare data cand radacinile iti dau batai de cap sa vopsesti intregul par- nu faci altceva decat sa subtiezi si sa deteriorezi firul, care va raspunde atacurilor tale chimice.
Sunt alergica la vopseaua de par
Multe femei se confrunta cu aceasta problema, de fapt o sensibilitate a pielii in fata compusilor chimici. Chiar daca folosesc un tip de vopsea pentru o perioada indelungata, oricand poate aparea o reactie alergica la unul sau mai multi compusi ai vopselei. In timp, aceste simple iritatii, alergii, pot da batai de cap chiar si celui mai sanatos fir de par si pielii capului. Daca iti doresti totusi sa modifici nuanta parului tau, alege o solutie bazata pe coloranti naturali, chiar daca intensitatea culorii obtinute nu va fi aceeasi. Totusi, pe piata romaneasca exista o serie de alternative la solutiile de vopsit pe baza de chimicale. Inainte de toate, fiecare dintre noi trebuie sa inteleaga ca frumusetea este doar un rezultat al sanatatii si ca un par degradat si ars nu va putea fi niciodata estetic.
fundita ?
tzaka27dec întreabă: