Buna.
In primul rand nu trebuie sa iti masezi parul dupa spalare, stimuleaza sebumul, adica ingrasa parul, ci trebuie sa iti masezi parul in timp ce te speli cu sampon, doar atat.
Nu trebuie uscat parul cu feonul, caldura de la feon irita scalpul, deci o sa apara sebumul cu rol de protectie asupra pielii capului.
Apoi, samponul, daca iti face parul gras, atunci iti irita scalpul, deci trebuie schimbat, de preferat sa folosesti pe cele din plafar/farmacii care nu contin parabeni, eu folosesc doar din plafar si doar specific pentru par gras.
Daca stau sa imi amintesc, ti-am mai spus ce ingrasa si ce nu parul, feonul, samponul. Ti-am recomandat sa nu mai folosesti feonul si sa te clatesti si cu apa si otel.
Buna, il masez la prima samponare iar dupa deloc. Il usuc doar 1-2 minute cu feonul. Cand ma uit pe spatele samponului vad multe chestii care nu le inteleg dar nu vad ceva legat de paraben, cum se scrie in alta limba ca sa vad ce sa nu cumpar.
O sa incerc sa ma clatesc cu apa si otet dar trebuie sa stiu ce cantitate, sa ma clatesc dupa prima samponare, a doua etc. Iti multumesc pentru ca imi raspunzi cat mai detaliat ^_^
E bine sa te samponezi doar o data, samponul in afara ca curata scalpul si irita, de aceea si iti ingrasa parul. Iar despre parabeni si care sunt ii gasesti pe net si in engleaza.
Dupa ce te clatesti dupa samponare, te clatesti cu apa diluat cu otet ( de preferat de mere) 2-3 linguri de otet la 1-2 l de apa. Incearca sa nu mai folosesti feonul deloc, lasa.l sa se usuce natural.
Si inca un lucru, nu are nicio legatura daca manaci gras sau nu. Eu sunt vegetariana, deci nu mananac gras, deci in principiu nu prea am de unde sa manac gars, si tot gras am parul, cu el te nasti gras in mare parte, cum te nasti si cu un ten gras/mixt/ sau uscat.
De aceea la un par cu tendita de ingrasare trebuie sa il ingrijesti diferit, incercat un sampon care nu itita scalpul, cat mai natural, de preferat pentru par gras, incetat cu feonul ( cum am spus, irita scalpul, deci provoaca sebum mai puternic). Eu spre exemplu daca stau in ploaie sau ies afara cand este ceata mi se ingrasa parul mai repede, la fel si daca fac dus fara sa ma spal pe cap, aburii imi provoaca ingrasarea parului.
Deci, ingrasarea e in mare parte de la iritarea scalpului, mai ales daca parul e cu tendita spre ingrasare. Deci nu mai irita scalpul si o sa vezi ca nu o sa ti se mai ingrase asa de repede parul
Uff,e un chin stiu cum e, si eu am avut parul lung, mi se ungea la 2 zile daca nu ma spalam ziceai ca mi-a pus cineva gel in cap asa ramanea cand il dadeam pe spate.Incearca sa schimbi samponul,sau incearca sa iti faci o masca la par,eu am pus o data albus de ou in cap, asa auzisem ca e bine, si la parul meu care il aveam atunci foarte foarte foarte des, dabi l-am dat jos )) ai grija. Citeste si tu pe internet, fa-ti o masca si aplica-o
Nu, am scalpul ok.
Mananci gras?
Pai mananc echilibrat, intr-o zi obisnuita mananc cereale apoi carne/ficat/carnat pe gratar cu salata, dupa mananc fructe si legume multe. (beau foarte multa apa)
Dermatologie scrie pe tine.
Nu te trata dupa ureche.
Asta poate indica multe.
Si eu am facut asa. Am ascuns unele lucruri care mai tarziu greu le-am vindecat.
Bai, mi-e frica. Nu cred ca-i chiar asa. Cateodata parul imi sta ok si 3 zile iar alteori nici doua zile.
Poate pentru ca ma pieptan mult? ma pieptan iar peste 1 minut parul parca nu-i pieptanat. (Spal pieptanul in fiecare zi)
Poate trebuie schimbata fata de perna? dar nu cred ca e asta.
Si eu aveam probleme, m-am tratat si acum imi spal parul la o saptamana.
Sanatos nu prea mananc... Uneori nu prea mananc asta pentru ca nu am chef sau nu mi-e foame. Alteori imi cumpar porcarii la scoala si acasa poate mai mananc ceva sanatos.
Si eu il pieptan des si stau mult cu mana prin el, asta pentru ca-s fata si il impletesc in diferite moduri.
Si tu crezi ca procuri sebum din perna?
Nu cred asta dar cand te misti in somn parul se strica si se face urat, cred ca daca fata de perna e de matase nu se mai strica asa de rau si cum te culci asa te trezesti.
Asta s-o crezi tu Am incercat si satin si bumbac si... si...
La felul cum dorm (atunci cand nu-s chiar asa obosita) tot ca un arici ma trezesc. Naspa e ca mai sunt si ondulata si ma mai fac si eu ''oaie creata''.
Indiferent de material tot ciufulit se face.
Încearcă tratamentul de la gerovital sampon si ser https://www.google.ro/......ps?/search si o sa vezi ca nu vei mai avea aceasta problema a parului gras, crede-ma ca face minuni, pe mine una m-a ajutat si m-a scapat de problemele grave care le avam cu parul, mai ales ca imi si cadea ingrozitor la fiecare spalare si pieptanare. Il recomand cu cea mao mare încredere si oto spun sigur ca nu o sa fi dezamăgită de acest tratament, incearca-l si ao sa vezi. Sper ca te-am ajutat.
Încearcă tratamentul de la gerovital sampon si ser https://www.google.ro/......ps?/search si o sa vezi ca nu vei mai avea aceasta problema a parului gras, crede-ma ca face minuni, pe mine una m-a ajutat si m-a scapat de problemele grave care le avam cu parul, mai ales ca imi si cadea ingrozitor la fiecare spalare si pieptanare. Il recomand cu cea mai mare încredere si iti spun sigur ca nu o sa fi dezamăgită de acest tratament, incearca-l si ai sa vezi. Sper ca te-am ajutat.
Parul se ingrasa in mod normal dupa 2 zile. parul de ingrasa repede daca stai mult cu mana prin el.seara incearca sa il prinzi in coada.eu folosesc o masca de par facuta acasa. ajuta la regenerarea parului, cresterea si ingrijirea lui.o fac de 3 ori pe saptamana si o tin cel putin 4 ore.la o masca pun 20 g ulei rici.40 g ulei masline, 3 galbenusuri de ou si o lingura mare de miere de albine. apoi pun un prosop in cap.e ff buna.inainte cadea parul cu pumnu.acum nu mai cade, are o stralucire mai puternica, si nu se ingrasa asa repede parul.si tine cont ca zi de zi il fac cu placa.si foloseste un balsam duoa fiecare spalare.eu folosesc elseve de la loreal Paris. sper ca te-am ajutat.
Poate ca din cauza ca nu folosesti si balsam/masca cand te speli.Du-te la farmacie si cumpara ceva produse pentru excesul de sebum
Mariand67 întreabă: