Bicarbonatul de sodiu ca formula nu este iritant, dar nici nu are beneficii asupra tenului. In unele cazuri poate sa fie iritant si sa simti ca-ti arde tenul, dar astea sunt cazuri foarte rare si tine de sensibilitatea tenului fiecaruia. Eu n-am intampinat probleme cu el.
Daca folosesti bicarbonatul pentru scrub-uri atunci intervin problemele, el provoaca microleziuni (prin zgarierea pielii ) care lasa bacteriile sa patrunda si afecteaza bariera naturala a pielii ducand la uscarea tenului, descuamarea pielii ( portiuni care se desprind din stratul superior al epidermei sub forma de cojite ), roseata, iritatii, dar iti poate sparge si cosurile existente astfel raspandindu-se bacteria P. Acnes, iar tu sa te alegi cu si mai multe cosuri sau cicatrici.
1. Bioderma Sebium Global - are ingrediente antiinflamatorii, calmante si acid salicilic. Acidul salicilic are efect antiinflamator, antibacterian usor, indeparteaza excesul de sebum din pori ( ala care produce cosurile ). Acidul salicilic este un exfoliant chimic, iar prin procesul de exfoliere vindeca acele cosuri.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10029570
2. Produsele destinate curatarii tenului trebuie sa aiba un pH intre 5 si 6, un pH mai mare ( cum este cel al sapunurilor obisnuite : pH 9-10 ) poate duce la dereglarea barierei naturale a pielii si asta presupune deshidratare, descuamare, iritarea, inrosirea pielii sau in unele cazuri, aparitia cosurilor pentru ca bacteriile nu mai sunt oprite de aciditatea naturala a pielii si o sa simta nevoia sa produca sebum, iar sebumul este un mediu proprice pentru dezvoltarea bacterilor si favorizeaza aparitia punctelor negre. Pielea are un pH de 5, 5 ( aceasta fiind o valoare universala, pH-ul pielii difera de la un tip de ten la altul ). Ingredientele care mentin un produs in stare solida au proprietatea de a bloca porii si asa te alegi cu puncte negre si cosuri.
Foloseste un gel de curatare pentru a indeparta celulele moarte, praful, transpiratia si restul de impuritati de pe ten care favorizeaza formarea cosurilor, punctelor negre si albe prin blocarea porilor. Iti recomand Balea med ultra sensitive waschgel, costa 9 lei si il gasesti in magazinele DM.
Este formulat corect si contine surfactanti blanzi - nu-ti simti tenul uscat sau ca te strange dupa curatare. Gelul se foloseste de doura ori pe zi - dimineata si seara.
Daca folosesti produse prea dure si care contin iritanti glandele sebacee prin uscarea excesiva o sa inteleaga ca trebuie sa mareasca productia de sebum.
https://www.dm.de/balea-waschgel-ultra-sensitive-p4010355002280.html
Daca n-ai magazine DM in orasul tau poti sa cumperi din farmacie : bioderma sensibio moussant gel - este mai scump si la fel de eficient
3. Lactatele ( lapte, iaurt, branza etc ), sucurile accidulate si cu adaos de zahar, cafeaua, ciocolata, prajelile, snacks-urile, carnea de porc, conservele - favorizeaza aparitia acneei si inrautatirea acesteia. Fa un test si vezi cum se comporta tenul tau pe parcursul unei luni fara sa mananci aceste alimente, eu n-am mai avut probleme cu acneea de cand am renuntat aproape definitiv la lactate ( mai mananc cascaval, dar lapte sau iaurt nu ).
Sucuri acidulate, prajeli, snacks-uri, alimentele grase si conservele ar trebui sa le elimini din alimentatie din proprie initiativa -nu sunt sanatoase si-ti fac rau. Daca ai pofta de ceva dulce poti sa mananci migdale, nuci, alune, fructe etc.
* Daca ai tenul mixt sau gras poti sa folosesti masti cu argila, foloseste la prepararea mastilor apa plata, ceai de musetel sau ceai verde.
Cea mai mare putere de absorbtie o are argila verde, urmata de cea albastra si cea alba care este mai mult pentru tenul sensibil/normal.
* Poti sa iti aplici pe ten o caisa bine coapta pe care sa o lasi pana se usuca, iar atunci cand s-a uscat pe ten sa iti uzi putin degetele si sa masezi usor tenul lasand pentru inca 15-20 de minute masca pe fata. O sa-i confere luminozitate tenului si o sa te ajute si cu acneea pentru ca are proprietati anti-inflamatoarii.
* Nu se aplica lamaie, alcool, camphor, scortisoara, menthol, pasta de dinti, ulei de arbore de ceai, uleiuri esentiale, rosii, capsuni, kiwi, otet, sucuri de citrice si alte ingredient care te ustura si iti irita tenul. Nu se foloseste apa fierbinte sau rece pe ten, ea trebuie sa fie potrivita. Nu ai voie sa-ti storci cosurile pentru ca doar raspandesti bacteria in exterior ( mai multe cosuri ), dar si in interior ( complicatii ). Nu iti atinge tenul cu mainile murdare si dezinfecteaza zilnic ecranul telefonului si castile.
Te irită ca dracu.
Este o soluţie de la Avon care costă 10 lei, clear skin. Ia-ţi din aia şi o să se mai remedieze problema.
O masca din tarate de grau fermentate ( de la borshul pe care-l pui la ciorba ) este ideala
anonim_4396 întreabă: