| cipicu92 a întrebat:

Azi ma plimbam prin oras cand un domn taanr la vreo 23-24 de ani m-a tras de mana sa ma opresc. La inceput m-am speriat. A zsi ce e de la o agentie de casting care se ocupa cu coperti de reviste, cataloage la diverse magazine de imbracaminte, etc. Mi-a propus sa ma duc cu el sa stau de vorba si cu fetele de la birou (iar m-am speriat nu stiam unde ma duce si ce o sa-mi faca). Am ajuns in acel apartament si acele domnisoare au inceput sa imi explice cum sta treaba. "Nu e nici o preselectie, esti ales din start, vei face un set de 20 de poze pe care le vei primi pe CD, una din ele va fi pusa pe net pe situl nostru, iar cea mai reusita dintre ele va aparea pe coperta unei reviste. Poti sa iti alegi ca ce vrei sa evoluezi pe mai departe (manechin(defilari pe scena la prezentari de moda, reclame TV) sau ca manechin in reviste, cataloage, etc. La 3 luni va avea loc cate un astfel de eveniment, iar tu vei avea "contract" pe 6 luni (2 astfel de prezentari) in care vei fi platit cu sume cuprinse intre 30 si 50 de euro". Dar ce era mai important a lasat pentru final trebuie sa achiti suma de 65 de RON pentru. inscriere; aceasta suma cuprinde cursuri de mers scenic, dictie si machiaj... Uitati asta e situ http://www.models1.ro/ VOI ATI AVEA INCREDERE? raspuns urgent DAU FUNDAA!

Răspuns Câştigător
| Yugeen a răspuns:

...Later Edit...

Revin cu continuarea...

Legat de ce mi-ai scris in mesaj, conteaza mai putin orasul in care locuiesti.

Daca intr-adevar au firma de mult timp acolo si se considera profesionisti, inseamna ca au deja alte persoane cu care au mai lucrat.

Cere-le sa iti dea datele de contact ale altor manechine/manechini carora sa le poti cere detalii legate de ce se intampla acolo, eventual sa vezi si publicatiile in care au aparut ca urmare a fotografiilor pe care le-au facut ei prin firma de care vorbesti.

Daca esti minor sau daca nu esti putin trecut prin viata eu cred ca ar fi ok sa discuti cu parintii sau cu cineva care te poate ajuta fie si prin simpla prezenta, insa in general e ok sa ai pe cineva care poate avea o parere de ansamblu asupra situatiei, cineva care poate sa se implice detasat fiind poate de entuziasmul sau poate de curiozitatea ta happy.

In mod normal, suna cam frumos ca sa fie adevarat, insa atat timp cat lucrati cu actele jos si este totul scris negru pe alb, ai un atu (as) de partea ta.

Legat de asta, am facut si eu cateva contracte la viata mea (nu foarte scurta happy ) si un lucru este cert: nu platesti in avans inscrierea si alte abureli de genul asta decat daca ai o garantie ca veti semna un contract pe care tu il cunosti deja, contract care te avantajeaza in mod clar!

Nu te arunca cu capul inainte insa nici nu da cu piciorul ocaziei... cerceteaza mai mult si fii atent la detalii!
Bafta!

14 răspunsuri:
| deadea23 a răspuns:

Nu. De obicei sunt preselectii, nu te alege asa de pe strada.

| Robert a răspuns:

Se intampla in Bucuresti prin centru? Sunt la vrajeala, iti face niste poze ca dupa care sa-ti ia o gramada de bani pe ele.Sunt niste ...hoti.

| Dope a răspuns:

Si pe mine m-a luat asa de pe strada, am dat banii si au spus ca ma va contacta mai tarziu, au trecut 2 ani de atunci si nu m-au sunat. O prietena de-a mea a patit la fel dar ea a platit deja 800 lei (8 milioane(banii vechi)) si nu ne-a mai contactat.

| Yugeen a răspuns:

Atat timp cat esti sub contract si totul este transparent (mai putin lenjeria ta in timpul sedintelor foto tongue), banuiesc ca este ok.

Locul unde vei face respectivele "prezentari" este un loc cat-de-cat central? Daca este inspre periferie cred ca este ok sa iti iei un amic sau o prietena ca masura de "back-up".

In mod normal ei ca sa functioneze au nevoie de o societate, societate inregistrata la Fisc (Finante) cu un cod unic de inregistrare, cod care trebuie sa apara pe toate documentele pe care ei le elibereaza.
Acest cod se poate verifica.
Incearca sa vezi care este acel cod, in cazul lor, si verifica-l.
Cand veti face contractul, daca se va ajunge acolo, ai grija ca respectivul cod ("CUI" sau "CIF" -asta e valabil, din ce stiu eu, la persoanele fizice autorizate, lucru care nu cred ca este valabil in cazul de fata-) sa fie identic cu cel pe care il vei verifica tu (anterior semnarii contractului).

O zi buna!

happy

| Buii a răspuns:

Eu zic cai facatura, in primul rand pe un sait oficial de modeling si chestii din astea, nu ar avea ce cauta o sectiune de fun cu bancuri jocuri, etc, iar dupa cum vezi, la modele, sunt poze doar la amatori, nu si la profesionesti, si pozele de la amatori crec sunt downloadate de pe un sait sau facute la misto, eu unu zic sa nu ai incredere

| Bailey a răspuns:

Pai tu trebuie sa discuti si cu parinti tai adica de unde faci rost de bani de inscriere si oricum nu trebuie sa faci asa de capu lta u. Oricum cred ca ar trebui sa accepti pentru ca daca ti s-a oferit o astfel de sansa nu cred ca ar trebui sa o pierzi mai ales daca te-ai dus acolo si ai vb si cu fetele acelea... Daca iti place chestia asa cu modelingul. sa fi fotomodel sa defilezi, sa apri pe scena pe copertile revistelor eu cred ca nu ar trebui sa ratezi aceasta sansa pentru ca nu sti cand ti se mai iveste o astfel de propunere. Mai ales ca te si platescwinkingwinkingwinking eu iti spun sa te duci succes sper sa te descurci apropo fundita? te rog big grinbig grin:X:X:

| Andreea_8316 a răspuns:

Nu prea am eu icredere in persoanele astea eu as vorbii cu parintii ca sa fiu sigura si sa nu mi se intample ceva pentru ca in lumea asta sunt oameni care habar nai latura lor adevarata aar fii bine sa vorbesti cu cineva invarsta

| Artemisia a răspuns:

Buna.
A fost interesanta oferta care ti-au propus-o aia,dar eu nu inteleg de ce ai mers cu barbatul ala la apartament?
Era un strain, tu nu erai insotita de nici un adult, cum ai avut curajul sa mergi? Putea sa fie un nebun care sa te rapeasca sa nu mai auda mama si tata de tine.Ai procedat foarte gresit.
Trebuia sa o suni pe mama sa ii ceri parerea, nu sa mergi cu un barbat care zice nu stiu ce.
Oferta e destul de buna, dar tu trebuie sa vorbesti cu parintii tai.
Eu nu as avea incredere in cineva strain.Agentia aia de fotomodele poate fi o agentie fantoma.Nu te-ai gandit la asta?
Trebuie sa analizezi situatia.
Plus ca tu vrei sa dai bani pentru inscriere,nu te-ai gandit ca vei da banii,iar aia pot pleca cu banii,iar tu sa nu mai ajungi nicaieri.
Apoi,sa ne gandim,tu ai calitati pentru a fi model? Vine unul de pe strada si zice ca poti fi model,dar tu poate esti scunda sau plinuta sau etc.
Eu daca as fi fost in locul tau nici nu m-as fi oprit sa vorbesc cu asemenea persoane.Din astea am mai vazut.
Tot felul de nebunii care rapesc fetele si le duc la prostitutie in alte tari,iar parintii saracii, le cauta disperati.
Eu nu incerc sa iti influentez deciziile dar eu ti-am spus cum as fi procedat, de aici in colo soarta e in mainile tale.
Eu sper sa iei decizia corecta.
Noroc in viata!

| DEX a răspuns:

Trebuie sa fii prost, sa crezi ce zic aia! Contractul daca e fals, pierzi 65 lei... si in plus poate tu nu arati ca un model thinking Oricum site-ul nu e pe masura, daca e una din cea mai bune agentii de modeling din Romania!

| Shine a răspuns:

Nu, nu as avea incredere! Si eu am fost "aleasa" la o astfel de agentie si sunt doar niste talhari. Prezentarile si reclamele la care vei participa sunt doar niste prostii. Sa nu te astepti ca o sa defilezi pe o scena. Eu zic sa nu-ti dai banii pe asa ceva!

| Mihaela a răspuns:

Hei. Eu sincer, nu as avea incredere. In primul rand ca nu as risca, pentru ca nu am bani de aruncat pe fereastra. Daca as avea mai multi bani, ma rog, familia mea, probabil ca as risca, dar asa nu-mi permit. Mai gandeste-te!
Sper ca te-am ajutat! Numai bine si sper sa faci alegerea corecta!

| curiozitatea a răspuns:

A fost si la noi in oras. Dadeai bani iti facea pozele si nu mai luai legatura cu ei deloc.doar daca dadeai bani aia...si oricum teau ales de pe strada asa fiind ca aia sunt platiti sa faca rost de fete.Si daca dai acei bani o sa ai poze si un dosar cu ce vrei manechin sau stiu eu.si atat nu te mai cauta aia deloc.

| Theodora1234 a răspuns:

Eu zic sa nu ai incredere in astia ca nu te iau asa de pe strada ca sa apari pe copertele revistelor sau ceva de genu.

| cartofiorulroz a răspuns:

Lol situl ala nici nu mai exista.
Tipii aia erau TEPARI.