Eu una spun ca la 12 ani nu ai nevoie de nici un fel de machiaj, strident sau nu.Lasa fardurile pe cand ii avea riduri si o sa trebuiasca sa le acoperi...acum esti frumoasa asa cum esti.
Ma un strugurel, creion, rimel, ruj merge, nu te duce la fond de ten sau altceva, e destul de ok la 12 ani, dar atunci trebuie sa iti iei si un demachiant foarte bun, de preferabil lapte demachiant, e foarte bun si delicat, mai ales pentru pielea ta si de fiecare data dupa ce te demachezi te clatesti foarte bine cu apa si poti sa incepi sa-ti iei mai multe chestii pentru ingrijirea tenului gen gel de curatare etc, ca sa nu ai probleme cu cosurile acneea.bafta:*
Si eu am 12 ani,si am avut "boala" asta cu fardatul Dar serios acum suntem tinere,suntem frumoase asa cum suntem,naturale Desigur, la ocazii mai merge, dar nu foarte strident.Eu zilnic ma dau cu un luciu de buze si cateodata cu rimel si nu strica .
Pe scurt:la varsta ta e normal sa incepi cu un luciu si un rimel.Pt restul pastreaza-te pe mai tarziu
Pai parerea mea este ca la o ocazie e ok un rimel si un strugurel sau glossdar nimic altceva eu am facut cunostiinta cu fondul de ten si rimelul la 17 iar fardurile acum la 18 ani, stai linistita o sa ai tot timpul din lume sa te aranjezi si sa te machezi daca vrei sa te pui in evidenta ia-ti niste accesorii: cercei, lant, bratari, poti sa iti faci o coafura mai speciala la ocazii nu numai macheajul te infrumuseteaza
Pastrati-va nene cat mai naturale, daca la 12 ani te fardezi la 17-18 o sa ajungi cu tonele de tencuiala pe fata... ti-e rusine de modul in care arati, sau ce?
Mai o fata de 12 ani nu ar trebui sa se macheze nici la scoala nici la ocazii speciale. Tenul tau draga fata este inca un ten de fetita va trebui sa mai astepti pana sa poti sa te fardezi.Pana atunci incearca spre binele tau sa nu folosesti multe fonduri de ten si ce mai folosesti tu la varsta ta. Sper ca am fost de ajutor... funda?
Mai.nu ma refeream la fond de ten sau alte minuni...ma refeream la simplele frduri roze sau culoarea pielii /:-)
Parerea mea este sa mai cresti,, si la varsta ta imi imaginez cum te fardezi. dupa 16 ani asa. o sa fie altceva