Daca te vopsesti cu vopsea permanenta/ semi permanenta parul nu se distruge aproape deloc. Daca te decolorezi la salon (recomand pentru ca daca te faci tu singura o sa iti iasa prost si iti arzi parul) si ai parul virgin nu o sa fie afectat foarte tare. Eu iti spun din proprie experienta, acum am 16 ani si la 14 ani m-am vopsit prima data. M am facut cu o vopsea semi permanenta nu mai stiu exact ce brand dar chiar daca ea e semipermanenta parul meu a ramas patat. Am ajuns de la un mov cu undertonuri rosi la un rosu aprins care efectiv nu vroia sa iasa din par. Apoi peste cateva luni m-am vopsit cu vopsea permanenta maro inchis, la inceput arata foarte ok dar apoi s-a transformat intr-un rosu ruginiu foarte urat. APOI IAR M AM VOPSIT de data asta negru ( de doua ori) si acum nu m-am mai vopsit de vreo 6 luni de cand a inceput carantina si e un fel de rosu inchis cu parti maro si tot arata naspa de tot. Acum as da orice ca sa revin la culoarea mea naturala ( blond cenusiu inchis) doar ca singurul mod e prin decolorare la salon care e foarte foarte scumpa pe parul deja vopsit si dureaza nu stiu cate etape si ore si chin asa ca o sa il las sa creasca. In concluzie eu zic sa nu te vopsesti pentru ca sunt 99% sanse sa regreti dar oricum faci ce vrei (:
Oricum la salon ma si duceam ca acasa sigur o sa iasa groazinic
Prin colorare, oricum se deterioreaza parul.
Iar suvitele, daca nu vrei sa te decolorezi, ar trebui sa fie mai inchise la culoare decat parul tau. Tot ataca parul.
Daca esti bruneta si vrei sa te faci blonda trebuie sa te decolorezi din cate stiu. Sincer parerea mea e sa nu te vopsesti de la varsta asta! Esti foarte mica pentru chestia asta, eu m-am vopsit o singura data si asta la 20 de ani:* Nu te vopsi, iti strici parul, sau cel putin nu acum :*