| AlexiaClaudia a întrebat:

Am 14 ani si as vrea o masca pentru fata, sa fie usor de facut si sa dea rezultate. Ma puteti ajuta?

5 răspunsuri:
| Esperança a răspuns:

Mierea este cea mai buna masca. Mierea face miracole pentru tenul tau, nutrientii si antioxidantii facandu-ti pielea catifelata si hidratand-o.
Masca cu miere pentru hidradarea tenului

Amestecati 2 linguri de miere cu 2 linguri de lapte. Aplicati pasta obtinuta pe intreaga suprafata a tenului si pe gat. Asteptati apoi timp de 10 minute, apoi indepartati amestecul cu apa calduta.

Masca pe baza de miere pentru tonifierea tenului

Amestecati o lingura de miere, un ou, o lingurita de glicerina si faina dupa ochi, pana cand obtineti un fel de pasta. Aplicati pasta pe fata si pe gat si lasati timp de 10 minute. Apoi spalati-va cu apa calduta. Rezultatul? Un ten mult mai luminos si mai ferm!

Masca cu miere si morcov pentru tenul gras

Aveti nevoie de: doi-trei morcovi si patru linguri de miere. Fierbeti morcovii, apoi pasiratii bine de tot. Amestecati morcovii cu mierea apoi puneti amestecul in frigider, timp de 10 minute. Se aplica usor pe fata si se mentine timp de 10. Spalati-va cu apa rece. Se stie ca morcovii sunt bogati in potasiu, precum si in vitamina A si C. Aceste vitamine au proprietati antioxidante iar miere contine nenumarate minerale, vitamine si aminoacizi.
Masca cu miere si banana pentru tenul sensibil Pentru aceasta masca aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: o jumatate de banana zdrobita, ¼ ceasca de faina de ovaz, lapte, 1 ou, o jumatate de lingura de miere. Se amesteca toate ingredientele. Se obtine o pasta care se aplica pe fata prin miscari circulare si se lasa 15 minute. Se indeparteaza cu cu apa rece.

| IrimieRaluca a răspuns:

Cu malai. Curata foarte bine porii. Fierbi putin malai, pui si zeama de la o jumatate de lamaie, si dupa ce se raceste putin, o pui pe fata. Stai cu ea pana simti ca s-a uscat bine.
Sau iei o portocala, si de la 2-3 felii dai jos pielita. Cu pulpa te dai pe fata, sa ramana sucul. Lasi cam 15 min, apoi clatesti cu apa calduta.

| AlexiaClaudia explică (pentru IrimieRaluca):

Daca imi fac mai multe masti pe zi are ceva?

| IrimieRaluca a răspuns (pentru AlexiaClaudia):

Pai nu stiu daca e nevoie de mai multe pe zi. Exfolierea e ok daca o faci zilnic?

| SaBriinaa a răspuns:

Salut! Eu am folosit masca de argila.Am amestecat argila cu mierea. Daca vrei poti sa iti cumperi Revista Bravo Girl...au fost o groaza de chestii legate de masti.Ca sa iti arat cateva exemple iti voi da cateva:
Masca hidratanta:-Poti prepara o masca deosebit de hidratanta din:3 capsune, 1/2 castravete, 1 lingura de miere, 1 lingura de iaurt si un pumn de migdale pisate.Amesteca ingredientele pana ce obtii o pasta pe care o aplici pe fata curata.Las-o 15 minute sa actioneze iar, cand masca incepe sa se usuce indeparteaz-o cu apa.
Stralucire din cartofi:Vrei sa ai un ten luminos si plin de stralucire? Fierbe un cartof mare, curata-l si zdrobeste-l ca pentru piure.Amesteca-l cu 1 galbenus de ou si 3 linguri de lapte cald. Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze 20 de minute.
Miere si Lapte:-2 linguri de lapte si 2 linguri de miere lichida. Aplica-l pentru 20 de min pe fata si pe gat(Ajunge sa o aplici saptamanal)
Masca iluminatoare:-Aceasta masca este eficienta pentru a estompa petele de pe fata si a da tenului luminozitate.Amesteca 1 lingura de zeama de lamaie cu 1 lingura de miere si 2 linguri de iaurt. Aplica pe fata lasand-o 10 min.
Masca din ou si smantana:-Tratamentul ideal pentru pielea uscata deoarece este bogata in grasimi. Iata cum o prepari:1 cescuta cu smantana sau crema de branza cu 1 galbenus de ou si 1 lingurita de ulei de masline. Aplica pe fata, evitand conturul ochilor, si las-o 15 minute.
Mar ras:Rade un mar rosu sau verde, amesteca-l cu 2 linguri de smantana si aplica pasta pe fata.Las-o sa actioneze 15 minute.
Masca de portocale:-Portocala nu este delicioasa doar la gust, ci si pentru tenul tau! Fiind la fel de bogata in vitamina C ca lamaia, are acelasi efect de curatare a tenului.Curata o portocala, zdrobeste-i pulpa si aplic-o pe fata timp de 10 minute.Indeparteaz-o apoi si clateste-ti fata cu apa calduta. Tenul tau va fi stralucitor!
Dar ca sa fii frumoasa in exterior trebuie sa fii frumoasa in interior:Bea multe sucuri naturale si ceaiuri.
Sper ca ti-am fost de folos. Funda?