| Anaasstasssssiaa a întrebat:

Am 15 ani, iar in ultima vreme mi-au apărut mici coșuri in piele negre, unele chiar foarte mici. Am folosit și fondul de ten (un fond de ten simplu, potrivit vârstei mele) pentru a acoperi unele imperfecțiuni, dar acum mi-au ieșit și mai multe coșuri. Nu se observa foarte tare, doar dacă te uiți insistent, deoarece sunt in negre, majoritatea.
Ce as putea sa fac? Ce tratament ma ajuta?

Răspuns Câştigător
| SkyPilot a răspuns:

Daca inteleg corect ce descrii, se numesc comedoane. Acest articol iti spune ce e de facut:
http://www.sfatulmedicului.ro/Acneea/punctele-negre-sau-comedoanele_9944
Nu mai pune fond de ten, iti amplifica problema.

| Anaasstasssssiaa explică (pentru SkyPilot):

Mulțumesc tare mult!

11 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Iote a răspuns:

Acele "cosuri" ti-au aparut tocmai pentru ca folosesti fond de ten. Daca ai tenul gras, porii nu mai "respira" si grasimea plus pudra/crema duc la aparitia cosurilor. E indicat sa folosesti ceva de curatare a tenului si nu de acoperire.

| Anaasstasssssiaa explică (pentru Iote):

Lote, ce as putea folosi pentru curățare? Sau aceste coșuri o sa treacă in timp dacă nu le storc?

| Iote a răspuns (pentru Anaasstasssssiaa):

Trec daca folosesti apa cu sapun. Cel mai simplu si ieftin. Sau o solutie de curatare care dizolva grasimile tenului. Si mai ales, sa nu mai incarci tenul cu nimic. Daca le storci, raman semne si e mai rau.

| gothicbat a răspuns:

Fond de ten îți trebuie ție să-ți încarci fața de la 15 ani.
Normal că-ți apar coșuri, lol.
Mergi la un dermatolog!

| Anaasstasssssiaa explică (pentru gothicbat):

Nu folosesc in fiecare zi! Și coșurile au apărut înainte sa aplic fond de ten. Oricum, mulțumesc pentru răspuns!