| popescucarmen43 a întrebat:

am 15 ani si am avut acum 2 ani fata plina de cosuri, acum am doar cateva pete si cosuri pe ici pe colo..am mers la dermatolog m-a ajutat foarte mult, dar nas mai merge.m-am interesat foarte mult de gama garnier pure active pentru tenul gras si cel predispus la acnee, cum am mai zis am pete rosii pe pometi si puncte negre. punctele negre nu stiu cum sa le extrag.dar gama garniert pure active a incercat-o cineva? plus rollonul acela de la garnier

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exfolierea chimica te poate ajuta sa scapi de petele post acnee si punctele negre.

Ingredientul minune din acea masca de la garnier este acidul salicilic ( ingredientele sunt listate in ordine descrescatoare a cantitatii pe produse ) dar el se afla pe al 6-lea rand ( mi-e lene sa numar :)) ) deci este intr-o cantitate mult mai mica fata de BHA-ul de la PC care are acidul salicilic intr-o cantitate mult mai mare ( este al 5-lea ingredient )
http://2.bp.blogspot.com/......3-in-1.jpg

Iar daca stai sa iei la puricat masca aia dai de tot felul de ingrediente care nu-s ok pentru ten : parfum, limonene, linalool, benzyl salicyate - toate astea sunt ingrediente care dau miros produselor cosmetice sau parfumurilor. Au impact negativ asupra pielii, chiar daca nu vezi pe moment asta in timp tenul tau va fi afectat.

Daca vrei sa folosesti ( si e musai sa folosesti ) un gel de curatare alege unul curat la ingrediente. Bioderma sensibio gel moussant sau balea med ultra sensitive waschgel, il gasesti in DM si e doar 10 lei. Gelul asta nu contine parfum, coloranti, conservanti, uleiuri eterice, silicon sau ulei de parafina deci e perfect pentru orice tip de ten. Curata foarte bine tenul dar fara sa-l usuce.
http://4.bp.blogspot.com/......-balea.jpg

Daca vrei sa folosesti o masca cumpara-ti argila verde sau albastra din plafar si prepar-o tu acasa cu apa plata/ceai verde. Aceasta iti va absorbi sebumul. Argila verde are cea mai mare putere de absorbtie, dupa cea albastra si cea mai " blanda " si destinata tenului sensibil este cea alba.

Daca punctele negre sunt destul de mari poti sa folosesti niste plasturi pentru extragerea lor, pentru niste puncte mai mici nu sunt foarte eficienti. Poti sa apelezi la o cosmeticiana priceputa pentru extractia lor si dupa sa folosesti BHA ( acid salicilic ).

Acidul glicolic ( AHA ) este destinat tenului uscat, normal dar poate sa aduca unele beneficii si unui ten ten gras ( amelioreaza petele, imbunatateste textura si uniformizeaza culoarea pielii ) iar acidul salicilic (BHA, patrunde in pori si ii curata ) este destinat tenului mixt, gras sau normal. Poti sa folosesti unul singur in functie de tipul tau de ten sau ti iei pe amandoi si sa-i alternezi, AHA SI BHA nu se aplica in acelasi timp pe ten. Gasesti AHA si in varianta de 30 ml la 40 de lei.

http://www.paulaschoice.ro/skin-perfecting-2-bha-lotion-exfoliant.html

http://www.paulaschoice.ro/......liant.html

Acestea sunt beneficile AHA-ului si BHA-ului :

- amelioreaza petele si cicatricile post acnee ( AHA si BHA )
- uniformizeaza nuanta pielii ( AHA mai mult pentru ca exfoliaza chiar la suprafata pielii si nu patrunde foarte adanc in pori, BHA mai putin )
- amelioreaza ridurile fine si hiperpigmentarile solare superficiale (AHA mai mult, BHA mai putin )
- amelioreaza si previne aparitia punctelor albe ( BHA, AHA )
- imbunatateste considerabil aspectul pielii ( AHA, BHA )
- amelioreaza si previne aparitia punctelor negre ( BHA )
- vindeca punctele de grasime ( BHA )
- indeparteaza excesul de sebum din pori, elibereaza porii, reduce numarul de cosuri care se formeaza in mod normal pe ten ( BHA )
- stimuleaza productia de colagen si ceramide ( AHA, BHA )
- are efect anti-inflamator si anti-bacterian usor (BHA )
- ingredientele aplicate pe un ten exfoliat chimic in mod constant ( chiar zi de zi daca iti permite tenul, sau la doua zile ) patrund in piele mai usor si mai repede pentru ca stratul superficial de celule moarte este indepartat (AHA, BHA )

Eu folosesc BHA si sunt foarte multumita de durata vindecarii petelor - de puncte negre nici nu se mai pune problema ( s-au diminuat considerabil ). Acum cativa ani am folosit o crema care continea acid glicolic (AHA, dar nu avea cea mai fericita formula si nici o concentratie mare ) si am observat ca petele post acnee se vindeca mai repede asa ca la urmatoarea comanda o sa recumpar BHA-ul si o sa adaug si AHA-ul.:))

Foloseste si o crema hidratanta, acizii exfolianti trebuie sa fie inclusi in rutina tenului tau. Nu uita de spf.