Salutare incearca asocilin(pete de roseala si cosuri) cutaden(cosuri) si kanamicina sulfat (urme ramase ) sunt foarte bune eu inca folosesc kanamicina si isi face efectul.Nu iti recomand pentru funda chiar vreau sa ajut oamenii. Bafta si lasa-mi un mesaj dupa ce le folosesti
1.Pentru a combate apariţia coşurilor, masează zilnic tenul cu puţin ulei de lavandă. Acneea deja existentă va dispărea, iar pielea va deveni curată şi catifelată. În plus, uleiul de lavandă protejează tenul împotriva eczemelor, alergiilor, mâncărimilor şi dermatitelor, având un efect calmant, antiseptic şi cicatrizant al rănilor şi zonelor inflamate.
2. Poţi acţiona împotriva coşurilor şi pe timpul nopţii, dacă, după demachierea de seară, aplici puţină miere de albine şi masezi atent uşor zonele afectate. Pentru rezultate maxime, lasă mierea să acţioneze până dimineaţă.
3.Un remediu foarte eficient pentru acnee este uleiul de tea tree, întrucât acesta funcţionează ca un antiseptic natural. Tot ce trebuie să faci este să amesteci câteva picături de ulei de tea tree cu puţin ulei de măsline şi să aplici compoziţia pe zonele cu probleme ori de câte ori ai nevoie.
4.O altă reţetă naturistă spune că nu-ţi trebuie decât câteva felii de usturoi pentru a avea un ten curat, şi frumos. Asta pentru că usturoiul ucide bacteriile care provoacă apariţia coşurilor. Metoda este una dintre cele mai simple: freacă usturoiul feliat pe zonele cu coşuri şi aşteaptă câteva minute să-şi facă efectul.
5.Mai poţi fierbe câteva frunze de căpşuni, ca apoi să stai deasupra oalei pentru a lăsa vaporii să-ţi curăţe pielea. Tratamentul cu aburi nu trebuie să dureze foarte mult, ci doar până când pielea se hidratează în profunzime. Dacă urmezi acest sfat timp de câteva zile, coşurile vor începe să dispară.
6.În fiecare zi, înainte de culcare, tamponează zonele afectate de acnee cu puţin suc de mentă şi lasă-l să acţioneze peste noapte. Vei scăpa de coşuri în doar câteva zile!
7.Curăţă de coajă o roşie bine coaptă şi extrage-i pulpa, pe care apoi s-o aplici peste acnee, lasând-o să se usuce timp de o oră. După acest interval o poţi îndepărta de pe faţă. Pentru un ten curat şi mătăsos, repetă procedura zi de zi.
Foloseste produse de specialtate
eu folosesc de la oriflame S.O.S. spot, un gel transparent ce se aplica in fiecare seara dupa ce imi spal fata
in cel mult 2 zile imi dispar toate cosurile
acum a aparut un gel nou de la aceeasi firma cu actiune mai rapida distruge orice cos in 8 ore
dar nu-ti face griji e din ncauza pubertatii
Vezi Aici http://ingrijireatenului.cabanova.com/cosmetice-ingrijire-ten.html
Sunt foarte bune o sa fi multumita
Sper sa te ajute
Buna draga meaa, Iti spun sincer cosurile au aparut de la fondul de ten si eu vroiam sa imi dau si o fata mi-a spus clar ca numai putin daca folosesc vor aparea.Cei mai mari ghinonisti sunt adolescentii, insa nici adultii nu scapa de problema cosurilor, o consecinta nefasta a tenului acneic. Acneea apare, in general, pe fata, gat, decolteu, spate, umeri si brate, aici fiind cele mai multe glande sebacee. Iata cum le poti combate in mod naturist, fara a face apel la multitudinea de creme si lotiuni existente in comert, care uneori fac mai mult rau decat bine:
1Argila verde este cunoscuta datorita gradului mare de absorbtie a uleiurilor, substantelor toxice si a impuritatilor din piele. Poti face o masca amestecand pudra de argila verde cu putin apa. Aplica pe fata si lasa sa actioneze 20 de minute. Clateste cu apa calduta. Pentru un efect maxim, poti pune sucul de la o lamaie ori cateva picaturi de otet.
2Aloe Vera, asemenea argilei verzi, curata excesul de ulei din piele, fiind recunoscuta de dermatologi ca unul din cele mai bune moduri naturale pentru a scapa de acnee. Dupa ce ti-ai curatat fata, aplica putina pulpa de aloe vera direct pe zona afectate de cosuri. Dupa 20 de minute spala-te pe fata cu apa calduta si aplica o crema non-grasa, specifica tenului gras.
3Portocale si lamai. Pe langa gustul bun si aportul generos de vitamine C, cele doua fructe pot combate cu succes cosurile. Cea mai simpla arma contra acneei sta in sucul unei lamai, aplicat direct pe? problema? Dupa 30 de minute, poti indeparta sucul clatind cu apa calduta. Daca ai in casa o portocala, rade coaja si amestec-o cu putin apa. Compozitia rezultata trebuie sa actioneze in zonele afectate timp de 20 de minute.
4Castraveti si rosii. Nu, nu facem o salata, ci o masca-minune care te va ajuta sa scapi de cosuri. Rade un castravete, pune-l pe fata si asteapta 15 minute. Este un tonic excelent si te ajuta sa previi aparitia cosurilor si a punctelor negre. Poti diminua aspectul inestetic al unui cos inflamat cu ajutorul unei simple felii de rosii. Are efect antiinflamator si calmant.
5Ceapa si usturoi. Pe langa faptul ca ne feresc de boala, cele doua legume lupta cu succes impotriva cosurilor. Taie un usturoi in doua si freaca-l de zonele afectate. Daca ceapa iti este mai la indemana, fa un piure si aplica-l o data pe saptamana.
6Albus de ou. Foarte bogat in proteine, albusul unui ou are capacitatea de a absorbi grasimea si de a curata tenul. Separa galbenusul de albus, bate albusul spuma si aplica-l pe fata. Lasa sa actioneze 15 minute si apoi clateste cu apa calduta.
7Infuzii de plante. Puneti la fiert plante recunoscute in combaterea acneei (echinacea, rozmarin, patrunjel sau marar). Dupa ce a dat in clocot, acopera-ti capul cu un prosop si stai cu fata aplecata astfel incat vaporii infuziei sa iti ajunga pe fata.
8Dieta sanatoasa. O mare influenta asupra modului in care arata tenul o are alimentatia. Renunta la condimente, grasimi, prajeli si mancare de tip fast-food. Asigura-te ca incluzi in mesele tale multe fructe si legume, in special cele bogate in zinc, si consuma multe lichide.
Funda te roog?
Pentru aceasta problema eu zic sa folosesti lotiunea tonica LARA, e foarte buna si previne aparitia cosurilor.Succes!
CEA MAI SIMPLA METODA pentru combaterea cosurilor: in fiecare dimineata, seara si oricand intrii in casa (venind din oras, de afara, de la magazin...) spala-te cu apa si sapun pe fata. am incercat aceasta metoda si e FOARTE eficienta. intr-o saptamana vei vedea rezultatele.
e foarte bine ca nu mai foflosesti fondul de ten. deoarece unul dintre componentele din care este facut acesta este PLUMBUL. aplicand zilnic fond de ten pe fata, porii sunt acoperiti si pielea nu mai respira.astfel apar mai multe cosuri.
Sper ca ti-am fost de ajutor. succes in continuare. FUNDA?
Usturoi
Poate sa fie putin infricosator sa folosesti acest ingredient in ingrijirea pielii, pentru ca stim cu totii ca are un miros specific. Totusi, nici un alt ingredient natural nu poate sa invinga puderea antioxidanta a usturoiului.
Mai mult decat atat, usturoiul va preveni de asemenea formarea cicatricelor la suprafata pielii. Curata punctele albe si apoi freaca un usturoi pe ele cel putin de 3 ori pe zi. Ai grija sa procedezi delicat pentru a nu face mai mult rau pielii.
Sucul este de fapt secretul in videcarea cosurilor. Acelea care isi doresc sa indeparteze si sa re-aplice masca cu usturoi pe fata, ar trebui mai intai sa se spele pe fata cu apa calduta si apoi sa lasa pielea sa respire timp de 15 minute. Apoi, poti reaplica tratamentul folosind aceeasi metoda.
Bicarbonatul de sodiu
In afara de faptul ca este perfect pentru albirea dintilor si pielii, bicarbonatul de sodiu este de asemenea perfect pentru a lupta impotriva punctelor albe. Acesta este un tratament simplu in care amesteci 4 lingurite de bicarbonat cu o cescuta de apa fiarta. Se amesteca cele doua ingrediente si apoi cu un disc demachiant se alica pe cosuri. Se lasa sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care se spala cu apa calduta. 4. Faina de ovaz – Nu este buna doar pentru corpul tau, ci face minuni si pentru fata ta. Faina de ovaz este bogata in vitamine care ajuta la reducerea inflamatiilor cauzate de cosuri. Pune o jumatate de cana de faina de ovaz intr-o jumatate de cana cu apa fiarta. Dupa ce compozitia s-a racit, aplic-o pe fata si maseaza-ti cu delicatete fata. Dupa doua sau trei minute indeparteaza resturile cu apa calduta.5. Mierea este un alt ingredient care ajuta la tratarea cosurilor acasa - Cea mai simpla modalitate este sa iti faci o masca cu miere, prin masearea pielii cu acest produs. Lasa mierea sa actioneze pe fata timp de 15 – 20 de minute. Clateste-te cu apa calda. 6. Aburii – Acestia deschid porii si fac impuritatile sa iasa la suprafata. Acest tratament este recomandat in special pentru punctele negre. Fierbe intr-un vas apa in care ai pus musetel si apoi lasa-o sa se raceasca pentru cateva minute. Stai cu capul deasupra vasului, cu un prosop pe cap timp de zece minute. Dupa aceea poti indeparta prosopul si te poti clati cu apa calduta.
7. Otetul de mere – In acest caz este extrem de important sa nu ai rani deschise sau cosuri suprainfectate. Amesteca o parte de otet de mere cu trei parti de apa. Sterge-te pe fata cu acesasta solutie, cu ajutorul unui buretel de bumbac. Sau mai iti recomand crema brevoxyl. costa in jur de 20 de lei. eu am incercat-o si in vreo saptamana cosurile au dipsarut.este foarte buna. Fundaa?
anonim_4396 întreabă:
pryncesSs întreabă: