Aveam si eu complexul asta cu tenul si inca il mai am dar in ultimul timp parca e mai bine. Si tot din cauza acneei. Ce te pot sfatui in legatura cu cosurile si petele e sa te duci la dermatolog si sa iti dea un tratament cu creme (Retin A, Skinoren Gel, Brevoxyl) si niste pastile (vit A, E, zinc, etc.) Trebuie sa iti spun ca e nevoie de timp sa se amelioreze problema 4 5 6 luni sau chiar mai mult. Eu am problema asta de la 14 15 ani am 25 de ani acum si sincer te inteleg perfect stiu cum e sa ai probleme cu tenul.
Acele creme pe care ti le-am recomandat sunt bune si pentru pete deoarece se exfoliaza tenul, practic ti se cojeste fata si o data ce ti se cojeste petele alea se mai atenueaza cat de cat.
Si ai grija ce farduri, fond de ten folosesti deoarece alea sufoca tenul nu il lasa sa respire si ti se blocheaza porii si prin urmare iti ies si mai multe cosuri.
Daca mai ai intrebari, imi poti da mesaj.
Bafta si repet DU-TE LA DERMATOLOG.
Sunt de acord cu raspunsul lui afrodita3333
nu mai zice ca esti urata, ca nu esti draguta, si chiar daca ai fii,(si sunt sigura ca nu esti pentru ca toate persoanele sunt dragute)nu baga asta in seama
oricine poate sa devina frumos peste noapte, adica cu machiajul. dar asta nu inseamna ca trebuie sa apelezi la ele.
e bine sa fii naturala, sa fii machiata mai discret.
eu nu cred ca persoanele care au straturi de fond de ten si tone de fard arata cine stie ce...
in legatura cu pistruii, eu cred ca sunt draguti, deci nu-i ura.
cate persoane am vazut cu pistrui, le statea bine.
e bine sa ai fata de nevinovata, cel putin asa am ajuns sa cred.
cand eram la coafor, ma ondula pentru o ocazie mi-a zis coafeza ca am un chip angelic, ca arat foarte ...angelica
pe moment mi se parea ridicol, adica tipa doar nu credea ca sunt un inger sau asa...
dar oamenii te privesc mai frumos cand o mutra... draguta si inocenta. Tuturor le place!
in legatura cu cosurile, chiar daca nu te duci la dermatolog macar du-te pe la farmacie si cere-le si lor sfatul,
am auzit ca zynerit e pentru cosuri.
si ceva de casa, ai putea incerca zat de cafea,(chiar daca am auzit ca nu e foarte sanatos)sa te dai pe fata.
eu cand m-am dat prima oara a avut cateva efecte...
Nu o sa iti spun ca exagerezi si ca altii poate nu sunt de aceeasi parere cu tine, pentru ca stiu ca nu te ajuta cu nimic. Mergi la un dermatolog, si el va sti ce sa iti faca, sau macar la farmacie. Ce iti recomandam noi aici s-ar putea sa nu functioneze pentru tine, chiar daca pentru noi a mers. Stiu ca iti vine greu sa te duci, dar e mai bine decat sa te uiti in fiecare zi in oglinda si sa te intrebi de ce arati asa.
Pana una, alta, pentru a preveni cosurile incearca sa iti pastrezi fata curata, foloseste un gel de curatare dimineata si seara, cand te speli pe fata. Eu am de la avon o lotiune astringenta pentru cosuri(parca asa se numeste), e in jur de 10 lei si o aplic dupa ce ma spal pe fata. Pentru mine functioneaza, dar adevarul e ca nu am mari probleme cu cosrile, iar la tine pare sa fie mult mai grav, asa ca cel mai bine ar fi sa mergi la un dermatolog.
Pai...in primul rand trebuie neaparat ca te duci la un medic dermatolog care te v-a ajuta sa scapi de pete.Fondul de ten nu face decat sa inrautateasca situatia.In al 2 lea rand trebuie sa ai multa rabdare pentru ca aceste probleme cu tenul necesita mult timp.In al 3 lea rand sunt convinsa ca esti foarte draguta si doar tu te vezi asa urata.Toti trecem prin aceasta perioda in care nu suportam felul in care aratam dar asta va trece in timp odata cu varsta.Nu te mai compara cu celelalte fete.Fiecare e frumos in felul lui.Defatp nici nu e bine sa fii prea perfect in liceu pentru ca nu ai mai avea de ce rade peste ani de pozele din liceu.Toata lumea arata nasol intr-un fel sau altul in liceu daca nu prin infatisare prin atitudine.Stai lunistita ca va veni o zi in care tu vei fi cea frumoasa
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am sa i-au in considerare sfaturile voastre. Nu pot sa dau funda pentru ca fiecare raspuns e foarte bun. Multumesc din nou.
Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa incepi sa iti schimbi felul in care te privesti, nu uita ca fiecare are frumusetea lui, dar nu oricine o vede...incearca sa zambesti si sa te bucuri de viata, iar pentru ten iti recomand cateva tratamente naturiste:miere, miere cu scortisoara, miere cu argila, ceai de musetel, succes si sper sa iti recapeti increderea in tine...
Vezi Aici http://ingrijireatenului.cabanova.com/cosmetice-ingrijire-ten.html
Sunt foarte bune o sa fi multumita
Sper sa te ajute
DaciaRomania întreabă: