Este bine ca iti ingrijesti fata de la aceasta varsta frageda deoarece,pe viitor nu vei mai avea probleme cu acneea sau,cel putin,probleme atat de mari.
Incearca sa te speli cat mai des pe fata si sa inlaturi machiajul(intotdeauna!) cu demachiante potrivite tipului tau de ten(gras,mixt,uscat,acneic).
De asemenea, daca folosesti fond de ten sau pudra incearca sa alegi unele din game special dedicate adolescentelor, cu tenul inca pur si nu femeilor de peste 20-25 ani.
Daca ai tenul predispus la aparitia cosurilor, tot iti vor iesi.Dar e foarte adevarat ca e bine si daca ai grija de tenul tau.Curata-l bine dimineata si seara.
Dar ti-a venit ciclu? Majoritatea fetelor au cosuri din cauza asta. Insa eu spre exemplu nu am cosuri, dar este un fel de mostenire genetica, spre exemplu nici mama si bunica mea nu au avut cosuri. Daca esti chiar interesata intreab-o pe mama ta daca a avut cosuri, si daca nu, poate nu vei avea nici tu.
De crema nu stiu ce sa spun... poti cauta pe google.
Dar sper ca stii sa faci deosebirea intre cosuri si ACNEE, uite o poza cu acneea:
http://www.paginamedicala.ro/......dere_9983/
Eu folosesc Aknesol, e intr-o sticluta mica si galbena. E cu tinctura de propolis si mereu m-am dat o data dimineata si o data seara. Dupa cateva ore de la aplicare mi s-au tot micsorat pana nu am mai avut deloc ( depinde si de cat e de urata acneea). Acum mai am cosuri doar inainte de menstruatie.
kalakkas întreabă: