Buna! Cel mai bine e sa iti cumperi tu unul. Nu e bine sa folosesti machiajele altor persoane datorita bacteriilor care se afla pe aceastea. Practic ati face schimb de bacterii. Daca mama ta nu are ceva impotriva, mergi cu ea sa iti cumperi un creion pentru ochi.
Vorbeste cu mama ta sa o roage pe mătusa ta adica sora ei sa te lasa sa folosesti creionul ei de ochi, sau roaga o pe mama ta sa i ti cumpere si tie un creion de ochi un ruj este ok sa le folosesti discret sa nu te dai excesiv cu ruj sau cu creion de ochi, fetele de varsta ta incep sa poarte pantofii cu toc ai mamei, dar totul trebuie facut cu moderatie.
" M1dussa : Buna, am o intrebare, destul de stupida"
dă-ne nr de tel al mătușii s-o sunăm s-o convingem că meriți(?!) să te dai cu mascara
Cred ca toti copiii, atunci cand intra in adolescenta, vor sa imite adultii. Si eu consider ca ceva firesc.
Dar, o spun pentru fete: barbatii - in special tinerii - prefera o fata tanara nemachiata., sa fie cat mai naturala. Machiajul trebuie folosit pentru a ascunde unele defectiuni sau imperfectiuni.
Cam asta e varsta in care incep fetele sa - se macheze. Si eu tot la aceasta varsta am inceput.
Daca ai bani de buzunar, ai putea da o fuga la un magazin D&M sau in supermarket-ul Lidl unde ai putea gasi la preturi accesibile creioane de ochi si alte tipuri de cosmetice.
Dar daca ai vrea sa o intrebi pe matusa ta (daca stii ca nu e o persoana cu mintea limitata sau cu probleme de agresivitate) atunci ai putea intreba in genul: Tusi, te-ar deranja daca m-as face unpic la ochi cu creionul tau sa vad cum imi vine?
Scumpo ideea este ca ești puțintel cam micuță pentru a folosi creion dermatograf de ce nu o rogi pe mătușa ta sa te machieze puțin cu fard de pleoape e mai potrivit de la creionul dermatograf o să-ți lacrimeze ochisorii și o sa arate urat când se întinde tot pe față!
Si eu de la varsta ta am inceput să mă machiez..nu îi cere pentru că mătusa ta l-a folosit deja pe ochiul ei si nu e igienic mai bine du-te si cumparati, la varsta ta totusi ar trebui să folosesti un luci de buze, putin rimel si daca chiar vrei foarte putin creion de ochi esti inca micuta incepe cu putin si să nu te machiezi niciodată prea strident nu de alta dar nu dă bine unei fete tona de machiaj
E greu sa astepti pana dupa 18 ani?
Daca parintii ar fi de acord, ai avea creion dermatograf. Cum nu ai, inseamna ca spui o minciunica.