| M1dussa a întrebat:

Buna, am o intrebare, destul de stupida zic eu, am 12 ani si as vrea sa ii cer mătușii mele sa ma lase sa folosesc creionul ei de ochi, și îmi e rușine sa o fac, m ați putea ajuta va rog? sper sa nu primesc răspunsuri cum ar fi "nu e ok sa folosești creion pe linia apei", "nu e ok sa te machezi la o vârstă frageda" părinții mei nu au nimic împotriva cu faptul ca folosesc rimel dar as vrea sa încep sa folosesc și creion de ochi big grin

16 răspunsuri:
| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Cel mai bine e sa iti cumperi tu unul. Nu e bine sa folosesti machiajele altor persoane datorita bacteriilor care se afla pe aceastea. Practic ati face schimb de bacterii. Daca mama ta nu are ceva impotriva, mergi cu ea sa iti cumperi un creion pentru ochi.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Vorbeste cu mama ta sa o roage pe mătusa ta adica sora ei sa te lasa sa folosesti creionul ei de ochi, sau roaga o pe mama ta sa i ti cumpere si tie un creion de ochi un ruj este ok sa le folosesti discret sa nu te dai excesiv cu ruj sau cu creion de ochi, fetele de varsta ta incep sa poarte pantofii cu toc ai mamei, dar totul trebuie facut cu moderatie.

| Violleta2022 a răspuns:

Este intr-adevar o intrebare anormala, venind de la un copilas de 12 ansiori, care nu are de ce sa foloseasca machiaze de adulti la varsta asta.
la 12 ansiori esti mult prea mica ca sa-ti bagi creioane in ochi, aratand vulgar si anormal.
Sunt mama si nu am permis copiilor mei sa faca acest lucru care sa le distruga fata sau ochii, fiindca nu-i nromals a vezi o fetita de 12 anisori cu ochii machati ca a unei cocote sau femei in varsta.

Acum joaca-te cu papusile si prietenele tale, imita gesturile parintilro cu papusile, pana mai cresti si vei avea timp sa te machezi.
Stiu ca incerci sa imiti adultii, dar crede-ma ca esti mult prea micuta ca sa faci asta, acum.
Asteapta sa cresti dar eu spun sa te bucuri de copilaria asta, fara griji, ca-i tare frumoasa si nu s emai intaorec niciodata! Fii copil!

| Sophieka a răspuns (pentru Violleta2022):

Eu cred ca incepi sa fi o persoana cu tulburari mentale sau frustrari pentru ca la felul in care raspunzi dai impresia ca mintea ta a devenit ca a unui "copilas" cu probleme.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Sophieka):

Nu fetita, eu chiar nu am frustrari si nici tulburari mentale!

Daca tu ai frustrari personale si tulburari mentale, probabil ca le vezi peste tot si atunci este bine sa schimbi ceva la tine, nu sa le ceri altora sa se schimbe, ca nu-i normal!
Mergi te rog la medic si controleaza-te, ca nu-i mnromal sa acuzi altii de problemele de sanatate pe care le ai tu.

| darrio2007 a răspuns (pentru Violleta2022):

Cand mă uit la profilul ei si scrie de unde este, iti dau dreptate, fara a o jigni. Am vrut sa ii scriu direct ei ca nu este indicat machiajul de la varste fragede dar mă are la ignore. E clar ca a vorbit urat candva de mă ignoră si i-am reprosat asta.

| Violleta2022 a răspuns (pentru darrio2007):

Doar o alta ametita, vorba Danei Budeanu, care vorbeste fara sa aiba habar. Abia scapata de adolescenta se considera experta in educatia copiilor si da sfaturi aiurea.
Mi-e groza cand ma gandesc ca ametitele astea sunt viitoare mamici, care nu au habar pe ce lume traiesc si nu-si vor educa copii, iar generatiile viitoare vor fii din rau in mai rau.

| blackann a răspuns (pentru Sophieka):

Nu trebuie sa o bagi in seama pe violetta rolling on the floor oricum deja te-a blocat sigur si nu ii mai poti raspunde, ca asa face ea. trebuie sa o tratezi ca pe un calorifer sau o lampa.

| Violleta2022 a răspuns:

Sfatul expertilor si de ce sa nu dam voie copiilor sa foloseasca machiaje de adulti, la varste atat de mici:

http://www.family.ro/......-machieze/

https://andracosmetics.ro/......-fetitele/

| sierra1 a răspuns:

" M1dussa : Buna, am o intrebare, destul de stupida"

dă-ne nr de tel al mătușii s-o sunăm s-o convingem că meriți(?!) să te dai cu mascara

| mi25 a răspuns:

Cred ca toti copiii, atunci cand intra in adolescenta, vor sa imite adultii. Si eu consider ca ceva firesc.
Dar, o spun pentru fete: barbatii - in special tinerii - prefera o fata tanara nemachiata., sa fie cat mai naturala. Machiajul trebuie folosit pentru a ascunde unele defectiuni sau imperfectiuni.

| Sophieka a răspuns:

Cam asta e varsta in care incep fetele sa - se macheze. Si eu tot la aceasta varsta am inceput.
Daca ai bani de buzunar, ai putea da o fuga la un magazin D&M sau in supermarket-ul Lidl unde ai putea gasi la preturi accesibile creioane de ochi si alte tipuri de cosmetice.

Dar daca ai vrea sa o intrebi pe matusa ta (daca stii ca nu e o persoana cu mintea limitata sau cu probleme de agresivitate) atunci ai putea intreba in genul: Tusi, te-ar deranja daca m-as face unpic la ochi cu creionul tau sa vad cum imi vine?

| iulia0514 a răspuns:

Scumpo ideea este ca ești puțintel cam micuță pentru a folosi creion dermatograf de ce nu o rogi pe mătușa ta sa te machieze puțin cu fard de pleoape e mai potrivit de la creionul dermatograf o să-ți lacrimeze ochisorii și o sa arate urat când se întinde tot pe față!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu de la varsta ta am inceput să mă machiez..nu îi cere pentru că mătusa ta l-a folosit deja pe ochiul ei si nu e igienic mai bine du-te si cumparati, la varsta ta totusi ar trebui să folosesti un luci de buze, putin rimel si daca chiar vrei foarte putin creion de ochi esti inca micuta incepe cu putin si să nu te machiezi niciodată prea strident nu de alta dar nu dă bine unei fete tona de machiaj

| nuaicont a răspuns:

E greu sa astepti pana dupa 18 ani?
Daca parintii ar fi de acord, ai avea creion dermatograf. Cum nu ai, inseamna ca spui o minciunica.

| RusNick20 a răspuns:

Cumpara unu