| XxBlueRosexX a întrebat:

Buna am o problema destul de grava...pana in vara aveam parul decolorat iar in toamna m-am vopsit satena si a 2 oara inainte de sarbatori, problema e ca de cand mi-am schimbat culoarea a inceput sa imi cada parul foarte tare de ex cand il spal imi cad suvite iar cand ma piaptan iarasi...mai folosesc si placa dar foarte rar de 2 3 ori pe luna. Am folosit si masti ce mi-a recomandat un medic dar fara rezultate. De la ce poate fi caderea asta in exces si ce tratamente exista, va rog nu vreau sa mi se slabeasca parul pentru ca il am foarte bogat si arata bine. Help

Fundawinking

Răspuns Câştigător
| xAliya a răspuns:

Parul e sensibilizat si agresat si din cauza decolorari dar si din cauza vopselei.De aceea cade de asemenea si lipsa unei rutini adecvate lipsa hidratarii parului vopsit sau lipsa unor vitamine din organism pot cauza caderea lor.Ai grija si cu vopseaua iti recomand Wella, L`oreal sau Revlon.Cu restul experientele nu sunt tocmai placutehappy. Incearca sa numai folosesti placa macar cateva lunii pana isi revine parul, uscatorul de par(sau macar foloseste-l pe functia de uscare cu aer rece). Foloseste macar odata pe saptamana o masca din ulei de cocos(da rezultate foarte bune parul treptat nu iti va mai cadea, se va regenera, va creste mai repede, va fi hidratat si va fi stralucitor.Ar fi bine macar trei luni sa ti faci o masca de par si din ulei de ricin+ulei de masline+3 capsule de vitamina A si 3 capsule de vitamina E ajuta foarte mult iar daca scalpul tau tolereaza si galbenusul de ou(in sensul ca nu iti cauzeaza matreata/mancarime) poti adauga si un galbenus de ou utilizand masca macar odata pe saptamana minim 3 luni ambele masti pentru a vedea rezultate.Ar fi bine daca ti ai taia un pic si varfurile daca le ai foarte uscate sau degradate.Foloseste o masca din comert odata pe saptamana(iti recomand de la Wella masca din gama enrich, Kerastase masca nutritiva, sau alternative mai putin costisitoare mastile Elseve sau cele de la Gliss). Balsam nu iti recomand infara de faptul ca descurca parul si ii lasa un parfum discret/predominant nu-i ofera hidratare.De asemenea de la jumatatea parului pana la varfuri foloseste dupa baie pe parul umed un ulei/serum de par care sa-l mentina hidratat pana la urmatoarea baie, sa-i ofere luciu si sa te ajute sa fie parul mai usor de descurcat(pentru ca, cele mai multe fire de fapt se rup la pieptanat si nu cad propri-zis cu radacina cu tot).Te ar mai putea ajuta si luarea unor multi-vitamine fie un complex special pentru ten unghi si par fie macar biotina, zinc si magnesiu care sunt foarte bune pentru par si pentru piele.Nu-l freca cu prosopul dupa baie ci tapoteaza-l usor, nu-l pieptana in mod agresiv si mai ales nu il pieptana ud iar descurcarea parului fa-o in mod treptat de la varfuri spre radacina incetul cu incetul, dat fiind faptul ca pieptanand parul de la radacina spre varfuri daca ai un nod/suvita incalcita nu vei face altceva decat sa-l incurci sau sa cobori nodul mai jos.Fi blanda cu parul tau si atenta la nevoile lui.Si ai grija si la alimentie pentru ca aceasta se reflecta in aspectul nostru cat mai multe fructe si legume si cat mai multe nuci, migdale, alune care sunt benefici pentru podoaba capilara.Parul isi va reveni insa trebuie rabdare si perseverenta un par agresat(decolorat/vospit eventual si deshidratat) e anevoios de revenit la stadiul de par sanatos si viguros.

| XxBlueRosexX explică (pentru xAliya):

Mersi o sa fac ce mi-ai spus happy

7 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Poate sa fie de la decolorare, vopsea si placa, schimba samponul si foloseste ulei de ricin

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună, păi tu crezi că atîta vopsea îi face bine părului, si te intrebi de ce cade părul, păi de aceea cade din cauză că tu il tot agresezi cu fel de fel de chimicale din vopsele, bagă niste vitamine măcar in tine, niste sucuri proaspete de morcovi că au vitamina A si ajută cresterea si întărirea firului de păr, lasă toate măstile ce i ti recomandă oricare că nimeni nu stie exact. Acum măcar jumătate de an nu m ai aplica nici o vopsea pe păr, lasă l liber, adică nu il stresa, că poate pătesti mai rău cade tot. Incearcă să măninci fructe proaspete si mult, mult peste ca să îi redai vitaminele de care are atîta nevoie. Sănătate multă.

| einenebun23 a răspuns:

Sunt sampoane care previn caderea parului care te-ar puta ajuta.

| Serree a răspuns:

Sunt niste picaturii (daca nu ma insel) numite Minoxidil care ajuta foarte mult si nu sunt nici scumpe. Ajuta iti spun din surse sigure.

| Ralucax3 a răspuns:

Pai iti recomand sa nu te mai vopsesti am facut greseala asta si eu, m-am decolorat de 2 ori, m-am vopsit tot capul de 3 ori si suvite de 2 ori. Parul meu este despicat, ars si are aspect de sarma, caderea parului nu-i asa mare problema deoarece in medie tuturor ne cade maxim 120 de fire de par in fiecare zi. Stai calma, nu mai fi agresiva cu parul si o sa vezi ca nu o sa mai ai nicio problema! :*