Pentru matreata sunt doua variante :
1. Scoti vreo 60 de lei in sensiblue si-ti iei samponul Selsun Blue pentru matreata care te ajuta sa-ti speli parul o data pe saptamana si scapi si de matreata
2. iti iei uleiuri si-ti aplici pe scalp pana nu ti se mai decojeste
Eu am ales varianta cu samponul pentru ca am scapat mai usor si am mers la sigur. La frate-meu pentru matreata merge si samponul de la L'oreal dar ala face parul foarte fin si-l ingrasa repede.
Incearca sa-ti iei sampoane transparente care sa nu incarce parul asa tare, de preferat variante fara silicon sau spala-ti parul o perioada cu bicarbonat de sodiu.
PS: ca sa-ti mai prelungesti perioada intre spalri in sensiblue are sampon batiste uscat si e vreo 25 lei.
Daca ai folosit Clear si ai fost multumita incearca sa-l folosesti din nou si eu folosesc Clear de 5 ani si nu am probleme deloc cu matreata
Foloseam Clear pentru ca de-ala cumparau ai mei.Insa cu clear, parul dupa 3 zile incepea sa aiba aspect uleios.Trebuia sa port fes sau caciula ca sa nu se observe.
Salut, sunt baiat, am 16 ani si am avut si eu matreata intre varta de 12-14 ani, aparuse din senin la o luna dupa ce imi scimbasem samponul cu care eram obisnuit, eu unul am facut foarte multe chestii sa scap de matreata.
Ceea ce m-a ajutat a fost sa urmez niste "reguli" cand imi spal parul:
- intodeauna folosesc apa rece
- imi clatesc bine parul cu apa
- imi pun niste sampon in mana si il amestec cu putina apa apoi il pun in par
- imi masez scalpul timp de cateva minute (vreo 3 minute de masat) cu varful degetelor ci nu cu unghiile cum obisnuiau unii parinti sa ne invete de cand eram mici
- dupa ce am terminat de masat nu inlatur toata "spuma" acea dintr-un jet de apa, imi dau cu cata putina apa pe par si o inlatur incetul cu incetul in timp ce continui sa masez.
Daca hotarasti sa incerci asta atunci tine mine ca matreata nu o sa dispara din prima incercare. La mine a durat vreo sapt sau doua ( ma spalam de 3 ori pe sapt ). Acum ma spal de 2 ori, in acelasi fel si chiar nu mai am nici o problema de genul. Incearca metoda asta si vezi daca merge.
Asa ma spal si eu..de vreo 2-3 ori pe saptamana.Am parul destul de..lung si e si des(pe langa ca e lung). Intr-adevar, e mai greu de intretinut si costisitor.Insa nu imposibil.
O sa incerc si ce ai zis tu , merci de "reguli"
littlebluebutterfly întreabă:
dydy1 întreabă: