| T0Teu a întrebat:

Bună, am o problema nu asa de mare, dar care pe mine ma deranjează. Când eram mai mica aveam parul des și frumos și de câțiva ani mi s-a rărit cam la jumătate și nu știu ce sa fac ca să își revină. Probabil ca nu poate ajunge la fel ca atunci, dar măcar sa nu mai fie atât de rar. Am încercat uleiul de ricin dar nu prea a dat roade. Aveți voi alte propuneri? V ați confruntat cu aceeași problema și ați rezolvat o cumva?

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Buna.Cred ca ar fi de mare ajutor sa mai oferi niste detalii.Mama sau tatal tau s-au confruntat cu aceeasi problema la varsta pe care o ai acum? Daca toata problema tine preponderent de genetica, nu prea poti face nimic.Dar daca tine de ingrijirea parului si de anumite produse de styling, atunci iti poti reevalua alegerile astfel incat sa fie un pic mai bine pentru par.

| T0Teu explică (pentru dullcat):

Din ce știu, ei nu au avut aceasta problema, deci nu cred ca e genetic. Iar produse de styling nu folosesc, încerc sa păstrez parul cât mai natural și nu îl încarc cu produse de genul

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Parul creste si cade din cauze hormonale, sau din cauza chimicalelor puse pe par, ori a arderii cu aparate fierbinti.

Probabil ca nu mananci sanatos, cu multe fructe proaspete si legume, zilnic, ca hormonii tai sa fie alimentati cu vitamine, minerale si aminoacizii necesari corpului, parului, unghiilor.

| Violleta2022 a răspuns:

Uleiul de ricin ajuta intr-adevar cand este pus tot la 3-4 zile, caldut NUMAI la radacina firului de par, tinut minim 2 ore pana la 12 ore pe scalp, apoi se poate spala parul cu sampon, pana scartie ca sa fii sigura ca a iesit tot uleiul din par.
Tratamnetul dureaza 3-6 luni, si musai trebuie facut de 2 ori pe saptamana, ca sa functioneze.
Uleiul de ricin se mai poate amesteca si cu ulei de cocos, in parti egale, musai caldut si pus doar la radacina firului de par.

Daca folosesti aparate calde sau fierbinti, ori chimicale pe par, atunci este necesar sa incetezi a le mai folosii, fiindca afecteaza grav caderea parul.

| relian a răspuns:

Daca nu ai nici o afectiune legata de par, sau alte afectiuni care sa afecteze parul, daaca nu ai avut un stres de asta brusc si puternic, atunci e chestie genentica, parul cade si nu mai creste, deja foliculii aia devin inactivi, sau nu stiu daca dispar.

Ce am auzit, citit, se fac ceva tratamente pentru a tine mai mult foliculi care sunt deja activi, sa nu piarda si firele alea, fac tot felul de tratamente cu celule stem, cu trombocite cu mai stiu eu ce, dar alea costa si nu e nimic sigur.

Unia iau vitamine care ar ajuta, zic cei care produc acele vitamine, normal ca doar nor sa zica ca nu ajuta laughing Chestia cu vitaminele daca tu nu ai carete, mai ales pentru vitaminele de care se foloseste si parul, nu vad cum folosirea unor vitamine ar ajuta.

Dar na reclama face ca omu sa incerce.Ce spui tu ulei de ricin, ala este folosit pentru motoare, pentru fiare nu pentru om, desi am vazut si destule chestii care au ricin in ele creme si alte basme, nu te ajuta cu absolut nimic.

Cam alea is cele mai sa le zic asa bune, tratamentele cu celule stem si PRP ceva trombocite si plasma din sange, astea ar avea, ar face posibil sa tina acolo foliculi, zic cei care se ocupa, deci chair ei zic e posibil, dar nu garantat.

Asa spun, poate sau nu poate sa faca ceva.Trombocitele de exemplu tratamentu ala PRP ii zice asa in engleza, se stie ca trombicitele ajuta principalul rol coaguleaza singele cand apar taieturi, sa nu curga asa afara tot.
Pe linga, mai au si proprietati de astea regenerative, de crestere, doar cand sunt puse undeva pe ceva.

De aici si cercetarea asta in medicina, se fac tratamente la apr, la articulatii, se cauta rezolvari, dar aceste cercetari is debia la inceput, dar se fac totusi, asigurarile nu asigura nimic din aceste tratamente, pentru ca nu-i sigur nimic, iar aia nu vor sa piarda bani aiurea.

Alt tratament, e cu celule stem, se stuie ca celulee stem se inmultesc si se fac celule specializate, daca sunt puse in anume locuri.Dar nici in cazul asta nu-i nimic sigur, la unia se observa ceva ceva, dar nu se stie clar daca e de la celeule astea de la trombocitele alea, sau este doar raspunsul organismului doar.

Daca de exemplu foliculul ala i se dezactiveaza fabrica de material, pui tu celule acolo, dar el tot va cadea la un mom dat, ori degeaba pui doar celule stem, poate ca fabrica ta naturala mai pune si altceva in acel proces.

Nus cunoscute bine mencanismele astea la nivel genetic, asa ca pana cand sor descoperi ceva, stam asa cu mai putin par, astia la care le cade, ori fara cei care nu mai au.

Asta e viata, atit putem deocamdata, restul is doar comercianti, care incearca si el sa prosteasca pe altii sa fac un ban de piine laughing
La barbati de exemplu, parul cade din cap si pica pe corp laughing de ce se intampla asa ceva, cum am spus deocamdata atit stim, doar ce putem vedea.
Pina una alta orice incerci sa faci la par, e doar timp si bani irositi, restul is doar povesti, deocamdata.

| T0Teu explică (pentru relian):

Mulțumesc!

| Furnicuta000 a răspuns:

Si eu am patit dar la unii asa se intampla cand inainteaza in varsta. Daca nu a existat un motiv pentru care s-a intamplat asta probabil asa va ramane...

| T0Teu explică (pentru Furnicuta000):

Sunt încă foarte tânără, deci nu e de la înaintarea în vârstă. M am gândit ca o cauza poate fi stresul, dar în ultimele luni nu m-am mai stresat atât de tare și nu vad diferențe... nu știu ce sa fac

| Furnicuta000 a răspuns (pentru T0Teu):

Ma refer perioada dintre adolescenta si adult. Multe persoane au parul des in adolescenta apoi se mai rareste