Da-te in fiecare seara cu miere pe buze [fara sa o mananci]. peste noapte mierea o sa actioneze asupra buzelor si o sa le fac mai moi
sau freaca perii periutei de buze. o sa scapi de pielea moarta. apoi aplica niste strugurel / ruj care sa hidrateze buzele.
Buna anna! nu crapa ca le musti, ci ca "muscindu-le" le umectezi cu saliva, aceasta din urma nu le immoaie ci contribuie inca mai mult la deshidratarea lor. si daca vrei sa le refaci, cred eu ca ar fi cel mai ok sa te lasi de acest obicei ( nu de tot! uneori e senzual sa o faci depinde cind si cum), totusi o amica de-a mea isi ungea buzele cu suc de pelin ( amaaaaar ), sistematic facind asta, de cite ori dadea sa muste, sau ea mai des le "lingea". ii ramine amaraciuena in gura.deci foarte repede si-a iesit din obicei poate merge si la tine!
Pai in primul rand, nu iti mai musca buzele. Pentru a avea buze frumoase, foloseste un balsam de buze (recomand balsamul albastru de la Nivea), da-ti buzele cu miere cand ai timp si cu solutie de vitamina A inainte de culcare.
Poti folosi strugurel de buze cel mai bun e de la nivea, dar se gaseste oriunde si in magazine si la farmacie si nu e nici scump sa incerci sa te dai de cate ori simti nevoia, eu de exemplu sunt dependenta de acest strugurel de buze dar imi face bine si niciodata nu am buzele crapate si sunt moi si frumoase.
Nu le ai crapate doar fiindca le musti. Probabil "iti vine sa le musti" fiindca sunt deja uscate si ai o cojitza de care sa tragi... Buzele se usuca atunci cand corpului ii e sete si tie nu iti vine sa bei apa. Bea apa mai multa (sau putin si f des, dar apa, nu ceai, nu suc), iar pentru uns buzele vad ca au scris fetele o multime de solutii aici. Bafta!
Cumpara de la farmacie nivea, baton din`ala (ruj), e roz nu se vd se vb f putin, nu`ti lua rosu ca se vd rosu rau.la mine e bun, le face moi si nu mai sunt crapate