Fara decolorale nu poti sa ajungi la culoarea ta naturala ( adica ceva asemanator ) doar la ceva mai inchis - parerea mea.
Daca te vopsesti peste vei obtine o nuanta putin mai inchisa plina de reflexii roscate.
Si eu am fost in aceeasi situatie
Te sfatuiesc sa mergi la un salon si cu multa rabdare o sa ajungi la rezultatul dorit.
Fara decolorare nu poti face nimic in privinta asta.
Spune-i stilistului/coafezei sa iti faca decapaj (tot un fel de decolorare dar care nu dauneaza la fel de tare firului de par).
Eu de exemplu dupa primul decapaj am avut inca pigmentul roscat in par si inainte sa ma vopseasca am fost portocalie...o tampenie, stiu...m-a vopsit intr-un saten deschis, dar cat crezi ca a rezistat vopseaua? 2 saptamani dupa aceea am fost satena cu reflexii portocalii asa ca am recurs la un al doilea decapaj si am renuntat la 10 cm de par, dar intr-un final am ajuns unde am vrut. Succes!
Acel decapaj seamana cu decoloratul doar ca, se zice ca nu afecteaza atat de tare firul de par. Nu trebuie sa renunti neaparat la "10 cm din par", asta a fost doar cazul meu, pentru ca nu vroiam fire si varfuri despicate si greu de coafat. Pai, decapajul, vopsitul si un tratament m-a costat cam 250 de lei...dar depinde la ce salon mergi