Ai incercat Retin-A? Este o crema foarte buna, recomandata de dermatologul meu, cu care mi-a trecut mie o acnee de toata frumusetea.Mie imi trec fiori pe spate cand imi aduc aminte cum aratam (deci buba langa buba).Iar acum sunt zile cand nu am prea multa grija de tenul meu si e totul ok.Nu o sa-ti treaca intr-o saptamana.Eu am urmat tratamentul asta vreo 3 luni pana mi-au trecut.Dar cu crema asta nu te poti da oricum.Pentru ca usuca foarte tare tenul.In paralel cu Retin-A trebuie folosita o crema hidratanta.Eu am folosit Clean-AC de la Avene.Pentru inceput te dat 2 zile la rand cu Retin-A iar apoi 2 zile faci pauza.Si iar o iei de la capat.2 zile cu Retin-A, 2 zile pauza.Crema hidratanta iti foloseste in fiecare zi.In special in cele de pauza, pentru ati hidrata tenul, sa nu se cojeasca.Dar si in zilele in care te dai cu Retin-A tot trebuie sa folosesti crema hidratanta dimineata.Cu Retin-A te dai numai seara.La un moment dat tenul o sa se obisnuiasca si o sa ajungi sa ai doar o zi de pauza, si in final o sa te dai zilnic.Crema hidratanta trebuie folosita in continuare.Retin-A e o crema care practic iti arde acneea.Nu te gandi ca e dureros.N-o sa simti nimic.Eu am luptat mult cu acneea.Am luat si anticonceptionale, dar am avut niste probleme cu ele si le-am oprit. Oricum la ce probleme ai tu, iti trebuie ceva local cu care sa combati acneea, apoi daca vrei, poti lua anticonceptionale ca sa nu-ti mai iasa.Tot asa a fost is la mine.Binenteles pentru anticonceptionale trebuie sa consulti un medic dermatolog.Sunt niste analize care trebuie facute ca sa poti lua.
Alte remedii ar mai fi: Zynerit, suplimentele cu zinc (se gasesc la farmacie; zincul este responsabilul cu pielea, iar o cura de zinc te poate ajuta mai mult decat iti poti imagina) si Skinoren. Testate fiind, acestea sunt cele mai bune remedii pentru acnee, chiar si cea vulgara.
La fel de bune sunt mastile.In special cele de lamaie, aspirina (se piseaza 2 aspirine si se pun in apa,dar vezi sa nu fie prea multa; toarna cate putina apa,pana se formeaza ceva nici prea lichid,nici prea consistent),bicarbonat alimentar (se pune la prajituri si uite ca nu strica nici la ten; masca trebuie sa fie consistenta, ca o pasta, deci ai grija cu apa).Mai sunt niste masti numite Dermaglin, care se gasesc la farmaciile Catena din cate stiu, dar nu la toate.Se gaseau foarte greu cand le foloseam eu si se gasesc greu in continuare.Dar sunt foarte bune.Nu prea dai de ele pentru ca sunt noi in Romania. Abia au aparut primavara trecuta.
La fel de important este sa te dezinfectezi pe fata dimineata si seara.Eu folosesc Garnier si sunt multumita.Au si pentru ten gras.Schimba-ti prosopul de fata zilnic si ai grija sa-l folosesti doar pentru fata.Nu te stergi pe maini si dupa aia pe fata.Si fata de perna ar trebui schimbata macar la 2-3 zile. Spala-te pe maini de cate ori pui mana pe fata.Niciodata nu iti atinge fata fara sa fi curata pe maini.Nici macar daca iti vine sa te scarpini. Evita sa consumi ciocolata, bauturi acidulate (cola mai ales), mancaruri grase sau fast-food.
Poti folosi si fond de ten, dar numai Vichy.Si doar un tip de Vichy, numit Normaderm.Acesta este pentru ten cu acnee.Toate fond de tenurile Vichy sunt dermatocosmetice si hipoalergice, dar in special Normaderm.
Succes!
Primul pas este să renunți la prea mult machiaj. Pentru puncte negre, îți recomand să folosești niște plasturi speciali.
http://becoming-a-diva.blogspot.ro/2011/07/frumusete-la-minut-acneea.html
În încercarea de a scăpa de coșuri, am folosit şi eu la rândul meu, diverse produse, unele ajutându-mă, altele agravând acneea.
Primul lucru pe care l-am folosit împotriva coșurilor, a fost lămâia. Bine, o încercare proastă. Nu ţi-o recomand.
Plus că am mai folosit şi alte produse de la Gerovital Plant, unele sunt bune, altele sunt varză.
Dacă ai un ten destul de gras, sau normal, îţi recomand să folosești produsul din catalogul Oriflame, din gama PureSkin, gel de curățare.
http://ro.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=20194
Este foarte bun, chiar şi pentru un ten sensibil.
Îţi mai recomand şi acest gel, tot din catalogul oriflame.
http://ro.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=24752
Le-am comandat acum o săptămână, cred, şi deja se vede o diferență enormă, nu spun că sunt miraculoase, dar sunt bune.
Am încercat şi o mască pentru ten, făcută din apă, miere şi aspirină. Ajută într-un fel, luminează faţa; îmi place. Ţi-o recomand.
http://www.romedic.ro/masca-cu-aspirina-ten-acneic-0P14207
Sărbători fericite!
Buna,poti incerca masca de la Garnier pure skin, atentie masca nu gel.O aplici seara si dormi cu ea p fata, eu asa am facut la inceput ustura un pic dar apoi te racoreste, asta e baba la frumusete sufera.pot spune ca am folosit o de cel putin 3ori p saptamana si a dat rezultate. sper sa ti fii fost de folos.pup
Buna,iti recomand masca de la Garnier pureskin.Te dai seara si o tii pe fata pana dimineata.Eu asa am procedat, la inceput o sa te usture un pic, dar crede ma da rezultate
Poti incerca leacuri naturiste: freca zonele cu acnee cu feliute de mar; spalate pe fata cu ceai in fiecare seara; in cateva zile (3-4) se vad rezultate. Incearca si tu...
Mersi mult
ejwihss întreabă: