| SorinaMatache1 a întrebat:

Buna, am și eu o problema. Mi-am pus gene fir cu fir pentru prima data, in timpul aplicării ma înțepau pleoapele si ma usuturau ochii GRAV, îmi venea sa ma ridic si sa plec. Deranjul la ochi a durat 3 zile( fata a zis ca e normal sa ma înțepe ), după a fost Ok dar se spărsese un vas de șanse si mi-a trecut după
1 zi cu ajutorul picăturilor de la farmacie, după 2 zile de la aplicare am început sa le spăl seara. Ieri m-am băgat la dus si când a curs apa pe gene a început sa ma usture groaznic din nou, mai pe seara am observat ca nu văd clar cu un ochi iar de dimineața s-a agravat, vedeam in ceata si nu vedeam
La telefon cu acel
Ochi. Am fost la oftalmolog si mi-a spus ca am conjunctivita si ca sunt probabil alergică la substanțele din adeziv. După câteva ore mi-a revenit vederea aproape complet. Am decis sa nu mi mai pun, credeți ca e vina fetei la care am fost? Sau pentru ca sunt eu predispusă la alergii( țin sa precizez ca nu ma mai usturau și nu era ochiul umflat,
Doar vederea încețoșată )

3 răspunsuri:
| Floreenofficial a răspuns:

Buna! Eu sunt băiat, dar vederea e cea mai importantă.Eu nu mi-am pus niciodată și mă simt bine.Nu îți mai pune! Vrei sa treci iar prin același coșmar, sa te usture? Bafta!

| dullcat a răspuns:

Buna.Nu putem sti. Fata aceea este autorizata? Ca oricine poate cumpara niste gene de pe wish sau aliexpress, adeziv etc. dupa care isi face pagina Facebook/Instagram si gata are afacere. Poate ar fi mai intelept sa mergi la un salon sau sa nu iti mai pui deloc gene pe viitor.E un ciclul vicios: iti pui gene, cele naturale iti cad, apoi cad si cele false, evident ca raman goluri si se vede urat, iar iti pui gene false si tot asa.

| dullcat a răspuns:

Daca nu te-ai lamurit la oftalmolog, mai poti citi aici:

,, Daca ai conjunctivita, nu se recomanda:

Pansamentele: microbii se inmultesc rapid la cald si la intuneric.

Medicamentele vasoconstrictoare (picaturile care albesc ochiul); scad capacitatea conjunctivei de a se apara impotriva infectiei.

Ceaiurile: pot determina alergie (ex. la polen), pot fi nocive pentru suprafata oculara.

Unguentele: pot infunda caile de drenaj (caile prin care circula lacrimile).

Lentilele de contact: nu se poarta pe perioada afectiunii.

Cosmeticele: pot fi contaminate in cazul utilizarii lor in perioada bolii.

Pana la examenul oftalmologic, se recomanda spalarea ochilor cu apa si sapun, cu ochii inchisi, dimineata si seara. In situatia in care se aduna secretie, spalatul se poate repeta de cate ori este necesar.'' -Https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/conjunctivita