Poti sa folosesti ce sampon doresti dar dupa ceea sa aplici o masca care ti-o recomand. Mastile naturale sunt alegerea perfecta pentru excesul de sebum si mierea s-a dovedit a fi un agent excelent pentru aceasta provocare daca este folosita ca masca. Parul gras este o reala problema intr-o societate poluata si produsele din comert iti pot usca parul pe termen lung. O masca pentru par gras trebuie sa indeparteze excesul fara sa-ti creeze alte probleme si de aceea iti propun cateva solutii. Mastile pentru par pe baza de produse naturale, cum ar fi mierea de albine, hranesc parul, oferindu-i stralucirea si vigoarea de care are nevoie. Iata cateva masti mai simple sau mai complicate care pot fi folosite pentru a avea un par cat mai sanatos. Masca cu miere si galbenus de ou
O masca buna este cea cu doua lingurite de miere amestecata cu un galbenus de ou. Aceasta se omogenizeaza bine si se aplica dupa ce parul este proaspat spalat, deasupra radacinii lui, lasandu-se circa 15 minute, dupa care se clateste. Aceasta masca este foarte potrivita pentru un par gras.Masca cu miere si lamaie
O alta masca eficienta este cea cu miere si lamaie. Se amesteca sucul de la o lamaie cu o lingura de miere si una de apa. Masca rezultata se aplica pe par si se mentine pe acesta in jur de 15 minute.
Masca cu miere si smantana
In locul lamaii, la fel de bine se pot folosi doua linguri de smantana, care se amesteca de data aceasta cu doua linguri de miere, se va omogeniza bine si se aplica pe parul proaspat spalat pentru 10 minute. Masca cu banane si miere
o banana coapta
doua linguri de iaurt
doua linguri de ulei din germeni de grau
1/4 lingurita de lecitina
1/8 lingurita de miere de albine
2 lingurite de lapte condensat
2-4 picaturi de ulei esential ylang-ylang
Masca se aplica pe parul proaspat spalat, lasandu-se sa actioneze timp de o ora, dupa care se clateste bine. Se repeta o data pe saptamana.Masca cu miere si ulei de masline
Folosita pentru tratarea caderii parului.
o jumatate de ceasca de ulei de masline cald
o lingura de miere
o lingurita de scortisoara
Se lasa 15 minute, dupa care se clateste Aceste masti naturale rapid si usor de preparat pot fi la indemana oricui isi doreste un par sanatos.
Pune-ti in evidenta parul matasos obtinut cu ajutorul mastilor cu miere prin intermediul unor coafuri stilate, foarte chic.
Nu cred ca ingrasa parul samponul, chiar daca are ulei de rozmarin e neutralizat; daca parul continua sa fie gras, clateste-te cu sare amara(sare EPSON), o lingurita la 1 litru de apa calduta(se gaseste in farmacii, cam greu ce-i drept, e foarte ieftina, insa). Numai bine.
Nu stiu ce sa zic. Si eu am problema asta, dar la mine e mai bine, mi se ingrasa la 4 zile. Dar eu fac mult sport si transpir. Oricum ideea e ca de uleiuri stiam si eu. Balsamurile de asemenea ingrasa parul mai rau. Pe propriul par pot sa-ti confirm asta. Chiar daca e pentru par gras tot balsam e..si iti incarca parul.
In general sampoanele promit ceva si nu rezolva nimic. Sunt pline de chimicale.
Pentru par gras chestiile pe baza de citrice si urzica stiu sigur ca sunt foarte bune. Dar cel mai bine incearca la farmacie. Era un sampon destul de bun cu urzica pe care il foloseam eu si il cumparam de la farmacie. Era mai scumput decat un sampon obisnuit din cate imi aduc eu aminte, dar si functiona. Si de asemenea sa ti minte ca farmacia e prietenul tau cand ai probleme cu orice. Farmacistele sunt amabile si te ajuta oricand. Le poti intreba de diverse sampoane pentru par gras. In farmacii sunt firme foarte bune. Asa cum au fond de ten de la Roche Posay sau creme de la Eucerin, tot asa au sampoane foarte bune. Piperate ca pret, dar dau rezultate. Am sa ma interesez si eu. Chiar am tot neglijat chestia cu parul. Dar am fost multumita totusi de el.
ejwihss întreabă: