anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am un inel de argint si de ceva timp mi se înnegrește. Menționez că mi-a căzut perla și am lipit-o cu picătura. Oare din cauza aia se tot înnegrește?
L-am făcut cu pasta de dinți și merge. Nu prea îl port că mi-e frica să nu mi mai cadă perla. Oare din ce cauza mi se înnegrește? Îl țin într-o cutie de bijuterii și are cutia lui în care l-am primit. Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| Marbea a răspuns:

Argintul se innegreste in timp, doar daca e placat cu rodiu nu se innegreste si daca nu este purtat. De asemeni conteaza si calitatea argintului, am si eu bijuterii de argint care se innegresc si altele care nu.
Daca ai lipit perla cu picatura nu mai cade si nu asta e motivul pentru care se innegreste. Poarta-l ca de aceea il ai, n-are nici un sens sa-l tii in cutie.
Din cand in cand spala-l cu pasta de dinti, asta e, dar daca-l vei purta frecvent vei vedea ca nu se mai innegreste!

| anonim_4396 explică (pentru Marbea):

M-am gândit și eu că din cauză că nu îl port sigur de aceea se înnegrește. Dar mi-e puțin frică sa îl port să nu mai cadă perla. Menționez că de la prietenul meu îl am primit cadou de la 1 luna de relație. Și chiar acum de Crăciun m-a întrebat că de ce nu îl mai port. Am un alt inel care îl port mai mult deoarece mi l-am cumpărat eu când mi-am făcut niște analize și au ieșit bune și de atunci l-am cumpărat și când mă uit la el îmi amintesc de acele analize. Dar vreau să îl port și pe cel primit de la prieten. O să îl port mai des deși sper să nu se mai înnegreasca sau să cada perla. Mulțumesc de răspuns!

5 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Argintul se innegreste din cauze naturale, nu ca ai pus tu super glue.Nu la toata lumea ce-i drept, mie mi-a explicat un bijutier ca se innegreste doar la unii oameni care au PH-ul mai nu stiu cum (sunt ani de atunci nu mai tin minte toata conversatia) si ca elimina unele bacterii prin transpiratie care fac argintul sa se innegreasca. Exista o solutie care se aplica pe argint la orice magazin de bijuterii si nu se mai innegreste cativa ani pana se duce stratul acela aplicat.Eu asa am facut cu un lantisor de argint pe care il port mereu.

| anonim_4396 explică (pentru siriusblack98):

M-am gândit să îl duc la bijuterie că am pe cineva care lucrează acolo și am dat un inel de argint si mi l-a curățat foarte frumos. O să îl duc și pe acesta care i-am lipit perla.

| AlexiaAlexandra23 a răspuns:

Am avut niște brățări de argint care s au înnegrit cu timpul ca să le curăț am fiert putina apă am pus în ea un plic de bicarbonat de sodiu și doua de sare de lămâie, le am aruncat acolo le am lăsat 5 10 minute și după le am scos și le am frecat cu o periuța de dinți le am limpezit și au ramas ca noi nici nu ma așteptăm să arate așa

| AlexaZ2019 a răspuns:

Salutare!
Si eu m-am confruntat cu problema asta...procesul acesta este de fapt oxidarea. Am aflat ca bujuteriile din argint oxideaza in functie de PH-ul pielii, mai mult in timpul verii, si cumva, cu cat le tii mai mult in cutie, se innegresc mai mult.
Pentru curatare, iti recomand lavete speciale sau seretele pentru curatarea argintului, se gasesc in magazine de specialitate sau pe internet. Petele se curata ca prin minune.