| ღmarynaღ a întrebat:

Buna as vrea si eu sa stiu daca peri prea des parul, o sa-ti cada?

Răspuns Câştigător
| alinutza83 a răspuns:

Perierea parului stimuleaza micro-circulatia si elibereaza parul de impuritati si celule moarte. Dar uitati faimoasele o suta de miscari de periere, odinioara recomandate! Nu veti face decat sa va smulgeti parul si sa-l deteriorati.
Periile de matase naturala sunt mai putin agresive, dar prea fine pentru parul des. Puteti alege o perie care are in componenta si matase naturala si fibre de nylon. Si daca parul va este intr-adevar bogat si buclat, o perie din fibre sintetice ii va permite sa se aranjeze si sa se netezeasca.
Pentru parul lung, o perie lata si plata va fi ideala.
Pentru a intinde parul buclat cu uscatorul, alegeti o perie rotunda, iar pentru parul scurt ea va trebui sa fie destul de mica.
Pentru a-l ondula, cu cat diametrul periei e mai mic, cu atat bucla e mai stransa. Daca sunteti grabita, o perie rotunda din metal sau aluminiu va fixa mai bine si mai repede coafura.

Regulile periatului:

Periati-va parul inainte de samponare pentru a-l descurca usor.
Dati mai intai cu pieptenele, apoi cu o perie si incepeti cu varfurile pentru a inlatura nodurile care ar putea sa se formeze.
Periati mereu incet, fara agresivitate.
Asteptati ca parul dumneavoastra sa fie in proportie de 80% uscat, cum recomanda coafezele, inainte de a-l peria. Umed e inca fragil.
Debarasati-va de pieptenele sau peria cu dintii rupti.
Curatati-va peria si pieptenele cu apa si cu sapun.

12 răspunsuri:
| alexandra_8659 a răspuns:

Nu, sub nicio forma. Nu stiu de unde ai auzit asta, dar este doar un mit. Dimpotriva, il intareste din toate punctele de vedere, si descalcirea ti-e mai usoara tot timpul. Ia uite aici: http://www.forum.divahair.ro/viewtopic.php?f=21&t=1325 :)

| Akid a răspuns:

Nu dar se unge ffff repede daca il perii ca disperata
de ex eu ma piaptan decat cand imi fac baie
asa nu
mi`l fac cu mana
winking

| carminaburana43 a răspuns:

Daca ai o perie buna de calitate, de doua ori pe zi se poate si nu patesti nimic.Numai nu exagera mai mult de atit. Daca insa o faci cu un piaptan si de 6-7 ori pe zi sigur o sa-l distrugi.

| Emmeii a răspuns:

Buna. Daca il piepteni prea des, iti aintgi porii din cap si asa ei secrata mai mult sebumm, deci se ingrasa mai repede.
sau daca tot pui mana in par.winking
pa pa.
funda?

| Pinky_4803 a răspuns:

Se poate rupe, cadea in special ti se unge mai repede... Insa exista si o parte buna, iti creste mai repede si e descalcit happy.

| Puffy_1082 a răspuns:

Pana acum studiile nu au aratat cum ca pieptanatul duce la caderea parului, insa daca numarul pieptanarilor ajunge la 6 ori pe zi, se va ajunge la slairea firului de par, ceea ce inseamna ca in aproximativ o saptamana-doua se vor vedea fire care cad.Eu iti recomand sa til piepteni de 3-4 ori pe zi pentru a nu exista probleme.

| hiigee a răspuns:

Nu o sa cada, in schimb daca il periezi mult o sa devina mult mai fragil si fara stralucire, si o sa se rupa.asa ca nu il peria decat odata pe zi happy

| cristianorudi7 a răspuns:

Esti foarte frumoasa si draguta

| baietzelu a răspuns:

Depinde si cu ce-l perii.

| JuStKid a răspuns:

Da o sa ramai chealalaughing. glumesc e frt bine ca il ai des. daca iti cad cateva fire de par e bine ca nu se cunoaste!@ pup

| greentea a răspuns:

Nu. Dar exista riscul sa devina foarte gras.

| Onitza23 a răspuns:

Nu pre cred ca poate cadea. doar cateva fire daca tragi foarte mult de el...sti tu. Fundita?