Pentru tenul cu tendință de a dezvolta puncte albe cică ar fi recomandat acidul glicolic, personal nu am testat însă multi zic că e bun.
Cat despre crema reparatoare,cică cea de la Roche Posay,Cicaplast Baume ar fi buna in acest sens,la mine personal nu a funcționat,dar poate la tine funcționează.
Cat despre crema hidratanta,nu știu exact ce ți-aș putea recomanda...și eu caut dar nu știu exact cum să aleg una
Nu cred că e necesar cleanser pe baza de ulei (din câte știu eu,acelea sunt doar pentru tenul uscat,iar din ce zici tu, tenul tau pare mai degrabă normal spre gras)
Din punctul meu de vedere, care am fost trecut prin diferite rutine de skin care și dermatologi, mai bine încerci să ceri părerea cuiva avizat in domeniu.
Eu am avut surpriza de a lua produsul effaclar duo+ și după câteva utilizari după ureche sa îmi dezvolt o acnee de toată frumusețea.
Așa că da, eu as fi foarte atent
Multumesc pentru raspuns, cand am intrebat de cleanser pe baza de ulei ma refeream la conceptul de double cleansing, pentru ca ai nevoie sa topesti orice impuritate cu uleiul pe care il cureti ulterior cu celalalt cleanser pe faza de apa, cat despre crema de care ai spus, am auzit si eu ca e pierdere de timp pentru majoritatea
Pai nu știu, nu mai bine folosești un singur cleanser, de preferat pe cel care are la baza apă și compensezi cu alte produse, cum ar fi creme hidratante sau apa termala?
Adică mă gândesc că se poate sa sufere totuși de la atâtea produse, mai ales daca nu ți se potrivesc întocmai
Doar o părere
Ah dar eu nu folosesc multe produse, dimpotriva, abia acum am inceput sa mai bag in rutina pentru ca am asteptat sa se rezolve fara complicitate, oricum, mersi de raspuns
Pielea este afectata și de alimentație. GARANTAT.
Daca stii engleza, pe YT Dr. Eric Berg este foarte explicit. Mai este și unul în romana, Doctor Cezar. E bunicel. E destul de corect fata de oameni. La fel și Dr. Virgiliu Stroiescu. La fel pare si Doctor Cip. Acum depinde și de voi ce afinități aveți cu subiectele lor. Insa par bine intenționați.
Da, într-adevăr,nu contest că și alimentația joaca un factor cheie in acnee,dar nu e numai asta,sunt mai multi factori la un loc,nu ne încurcăm in detalii.
Ce pot spune eu e că depinde și de genele moștenite,ba chiar îmi permit să spun că genele sunt principalele vinovate când vine vorba de acnee.
Pentru că dacă ai avut părinți care au avut acnee, inevitabil și tu vei avea, indiferent de rutina ta. Uite,eu sunt un exemplu pur
Am făcut tot ce a ținut de alimentație,am fost la dermatolog,am luat tratament,mi-a trecut acneea și a recidivat,fiind atent la tot ce se poate,apa, mâncare și somn.
Și dacă eu am avut adolescenta traumatizata de astfel de hidoșenii,alții în schimb, au un stil de viață total nociv și totuși nu au zare de coș și cunosc destule persoane.
Așa că na, una peste alta, oricât de precaut ai fi, daca genele vor ca tu să ai coșuri, vei avea coșuri, oricât te-ai lupta cu ele
Buna.Eu iti recomand sa incerci toner facut din apa (5 parti) si otet de mere (o parte). Ajuta la tot ce ai zis, plus reglarea ph-ului pielii, diminuarea petelor si a semnelor cauzate de acnee etc.
Eric Berg e bolnav psihic cu spume la gura. https://rationalwiki.org/wiki/Eric_Berg
kalakkas întreabă: