Pielea arsa nu se va mai expune la soare in urmatoarele 3-4 zile de la producerea arsurii. Nu se sparg basicile si nu se cojeste pielea!
Pentru arsurile de pe pleoape se pun comprese reci cu infuzie de musetel sau galbenele. Se pot pune chiar si pliculetele reci care au fost folosite pentru preparea infuziei.
Se fac bai generale sau locale cu apa calduta, in care se adauga bicarbonat de sodiu. Se pune o cana de bicarbonat la o cada de apa calda. Baia va dura 15-20 de minute, apoi se sterge pielea prin tamponare, cu un prosop moale. Se va pudra cu malai sau se va unge cu ulei de masline, cand pielea este inca umeda.
Se pun comprese cu gel de Aloe Vera.
Se unge pielea cu iaurt, se lasa sa actioneze 20 de minute, apoi se clateste cu apa rece. Se repeta procedeul din 3 in 3 ore.
Pentru calmarea usturimii, se inmoaie petale de trandafiri in otet de mere si se intind pe piele.
Se dilueaza o cana de lapte degresat la un litru de apa, se umezesc prosoape in aceasta solutie si se folosesc sub forma de comprese. Cand se incalzesc, vor fi inlocuite.
Se umezesc bine cantitati egale de malai si tarate de grau si se aplica pe pielea arsa de soare. Dupa 30 de minute se indeparteaza si se clateste cu apa rece.
Http://www.desprecopii.com/......demana.htm
In primul rand, daca ai de gand sa faci un dus incearca sa nu folosesti gel de dus sau sapun deoarece poate irita pielea. Un dus cu apa calduta, mai mult spre rece este primul pas pentru calmarea pielii. Puteti pune in apa (in conditiile in care preferati sa faceti baie) o jumatate de lingurita de praf de copt deoarece va hidrata pielea si va calma usturimile.
De asemenea, puteti pune pe piele felii de castraveti. Acelasi lucru il puteti face si cu frunze de aloe vera, scoase de la frigider si decojite. Gelul acestor frunze contine ingrediente active care actioneaza impotriva inflamatiilor, infectiilor si durerilor. Este bine sa testezi inainte pe o portiune mica de piele pentru a evita vreo alergie. Datorita culturii active de bacterii, iaurtul poate ajuta la reducerea culorii, reducand in acelasi timp si durerea.
Ai aici niste pasi simpli:
Hraneste pielea
Dupa ce ai iesit din dus, aplica o lotiune hidratanta. Ar fi bine ca acea crema sa contina aloe vera, caci aceasta planta calmeaza pielea, reduce inflamatia si incetineste cojirea. Gelurile cu aloe vera sunt ideale pentru pielea jupuita.
Hidrateaza-te
Acum ca te-ai racit la exterior, e timpul sa lucrezi si din interior. Nimic nu-ti ajuta pielea la fel de mult ca un pahar cu apa! Cand pielea este agresata, hidratarea devine si mai importanta, fiind necesare 8-10 pahare cu apa zilnice.
Opreste mancarimea
Orice ai face, trebuie neaparat sa eviti scarpinatul, caci risti sa ramai cu cicatrici permanente! Daca te mananca pielea, foloseste gheata pentru calmare. Pune cuburi de gheata intr-un material curat si aplica apoi pe zona sensibila.
Nu trage de piele
Pielea jupuita nu e doar neatractiva, ea se poate si infecta usor daca nu o lasi in pace. Daca e un segment de piele moarta care atarna urat, nu te forta s-o jupuiesti, ci mai bine taie-o cu o foarfeca. Aplica apoi un unguent antibacterian.
Fii pregatita
Daca vrei sa eviti jupuirea pielii, foloseste crema cu factor de protectie solara cand faci plaja. Aplica aceasta crema ori de cate ori intri si iesi din apa. Nu uita de zonele ascunse: in spatele urechilor si genunchilor.
Ti-am dat si un site foloseste iaurt sau castraveti.
FUNDA?
Da.te cu ulei si iti trece dimineata cand te trezesti...dau cu o crema este chiar buna de orce fel.