| Helene a întrebat:

Bunahappy
Azi dimineata m-am pus sa imi indrept parul'. Si crezand ca nu se incalzeste, am pus degetul mare de la mana stanga pe placa.Si m-am fript! Foarte tare, ma ustura si cred ca o sa imi ramana cicatrice. Ce pot sa fac?(eu am tinut mana in apa rece da' tot asa este )!
Merci!:*

7 răspunsuri:
| Alecsanndraa a răspuns:

Poti sa pui crema de galbenele sau ceva cu galbenele

| Meli_7221 a răspuns:

Si eu am patit acelasi lucru cu fierul de calcat, si nu doar pe deget, pe antebrat. Stiu, e dureros! In primul rand trebuie sa tii degetul sub jet de apa rece. Apoi eu am pus miere si s-a mai calmat. Poti sa folosesti si crema de galbenele. Mie mi-a ramas o duga mai inchisa la culoare pe mana, dar cu timpul se duce, mai ales daca e vorba de o chestie mai lejera, ca in cazul tau.

| Frau a răspuns:

Du-te la farmacie si cere un sprei special pentru asta... daca e o friptura mare poate sa ramana cicatrice...de obicei ramane atunci cand te frigi in lichide dar si la chestia asta credstraight face

| CookieTsang a răspuns:

Si mie mi s-a intamplat acum o saptamana la inceperea scolii laughing am pus un pic de gheata si mi-a trecut straight face

| matrixismyname a răspuns:

Din cate stiu exista un spray pentru arsuri, daca-l dai imediat nu-ti ramane cicatrice (in functie de arsura). Daca ai rana urata, exista sanse sa-ti ramana cicatrice, insa primul strat de piele (sau parca primele 2) se regenereaza... deci daca e doar o parlitura mica n-ar trebui sa ramana.
Daca te deranjeaza rana, incearca cu aloe vera(daca ai gel/crema cu aloe) sau daca ai plana aloe vera, taie o frunza, apoi zgari-o cu cutitul si sucul acela de se scurge pune-l pe rana.

| roxx_5565 a răspuns:

Pune pe o batista un cub de gheata tine acolo
pana se topeste
dupa ce sa topit:

Pune o compresa cu spirt
o sa usture

apoi da`ti cu pudra din aceea pentru pielea fripta

daca o sa se faca basica sparge`o cu un ghimpe
nu cu ac sau altccv ca se infecteaza

papaa!
spre sa iti treaca; x

| nebunik_9098 a răspuns:

Hai sa iti zic eu:
Incerca cu rivanot puneti o compresa cu rivanol.
Daca nu merge sa stii ca ezista o crema se numeste Bepanten
Este foare buna si vindeca ranile de genu` asta de pe o zi pe alta.
Succes.
Merit Fundita>?