Morcovi; betacarotenul conținut de aceștia ajută la fixarea pigmentului în piele. Dar nu recomand un bronz prea intens - în ultimii ani razele UV sunt de multe ori mai nocive decât acum (să zicem) 40 de ani. E necesară protecție și moderație, altfel riști boli grave și îmbătrânirea prematură a pielii (în cazul cel mai fericit).
Exfoliază înainte de bronz
Un bronz frumos și rezistent se obține cel mai ușor atunci când pielea este bine exfoliată. Straturile de țesut mort ce nu sunt eliminate la timp pot afecta mai târziu bronzul.
Este important să exfoliezi cu grijă pielea, într-un mod delicat, acordând atenție suplimentară zonelor cu tegument mai gros: coate și genunchi. Odată ce ai exfoliat pielea, este important să o protejezi corect, cu cremă hidratantă și cu o loțiune de bronzat.
Loțiunea de bronzat
Indiferent de nuanța pielii, radiațiile ultraviolete pot afecta sănătatea pielii. Chiar dacă vrei un bronz rapid, este important să folosești o loțiune pentru protecție solară cu SPF de cel puțin 15.
În absența protecției pielii, riscul de arsuri este mare și, chiar dacă obții bronzul pe care il dorești, va dura mult mai puțin, deoarece pielea arsă de cojește rapid. Dacă înoți, fie în piscină, fie în mare, este important să aplici din nou loțiunea pe toate zonele de piele expuse la soare.
Întoarcerea regulată
Expunerea pielii timp îndelungat la razele directe ale soarelui nu este recomandată, nici pentru sănătatea pielii, nici pentru un bronz reușit.
Dacă vrei un bronz omogen, întoarce-te pe burtă sau pe spate la maxim 30 de minute cât timp stai la soare.
Unele femei preferă bronzul topless, dar nu uita faptul că sfărcurile sunt mai expuse la arsuri solare ca restul pielii tale.
Mișcarea după soare
Întoarcerea pe burtă sau pe spate este cel mai eficientă atunci când este însoțită de o mișcare după razele directe ale soarelui.
Unghiul direct al razelor de soare este important pentru un bronz rapid și reușit. Orientarea după soare din oră în oră este la fel de importantă pentru pielea ta.
Limitarea expunerii la soare
Deoarece expunerea excesiva la soare poate provoca arsuri, iar bronzul este pierdut, este important să nu petreci mai mult de două ore la soare în primele două zile dedicate bronzului.
Evită perioada 12:00-16:00 când razele ultraviolete sunt la intensitate maximă. Bronzează-te dimineața, până în jur de ora 11 sau după-amiaza, cu puțin înainte de ora 17:00. După ce pielea începe să-și schimbe nuanța, în câteva zile, poți petrece mai mult timp la soare pentru a grăbi bronzul perfect.
Hidratare dupa duș
Poate cel mai important pas pentru un bronz rapid este rutina de îngrijire de după expunerea pielii la soare. Fă un duș rapid, dar nu folosi săpun pe tot corpul. Cu cât săpunul sau gelul de duș sunt mai puternice, cu atât întârzie mai mult bronzul.
După duș este importantă aplicarea unei loțiuni hidratante, eventual una creată special pentru momentele de după plajă, ce ajută pielea să rețină umezeală. Astfel, pielea ta va fi mai pregătită a doua zi pentru a continua să se bronzeze rapid si eficient.
Mananca bucatele de caramida, te bronzezi aproape instant.
Dar nu uita sa stai la soare
Dupa parerea mea, cred ca sunt foarte GUSTOASE
MaryMaria333 întreabă: