Aceeasi problema o aveam si eu dar dupa ce am inceput sa folosesc o masca pe care o prepar din galbenus de ou si ulei de masline, parul e mult mai matasos si nu mai mi se ingrasa...Sau dupa ce te speli pe cap foloseste la ultima clatire otet, este foarte bun si rezultatele chiar sunt vizibile... sper sa te ajute si pe tine.
Foloseste pudra de talc cate putin la radacina care o estompezi cu degetele, aceasta va absoarbe sebumul.
Buna!
Poti incerca un sampon pentru par gras profesional cum ar fi cele de aici(ai de unde alege)
http://www.aoro.ro/......a-parului/
poti folosi apoi un balsam pentru par gras
http://www.aoro.ro/matrix/biolage-scalptherapie-new-balsam-pentru-par-gras/
uite si cateva masti naturale pentru tipul tau de par
Masca cu miere si galbenus de ou
O masca buna este cea cu doua lingurite de miere amestecata cu un galbenus de ou. Aceasta se omogenizeaza bine si se aplica dupa ce parul este proaspat spalat, deasupra radacinii lui, lasandu-se circa 15 minute, dupa care se clateste. Aceasta masca este foarte potrivita pentru un par gras.
Masca cu miere si lamaie
O alta masca eficienta este cea cu miere si lamaie. Se amesteca sucul de la o lamaie cu o lingura de miere si una de apa. Masca rezultata se aplica pe par si se mentine pe acesta in jur de 15 minute.
Masca cu miere si smantana
In locul lamaii, la fel de bine se pot folosi doua linguri de smantana, care se amesteca de data aceasta cu doua linguri de miere, se va omogeniza bine si se aplica pe parul proaspat spalat pentru 10 minute.
Masca din oua pentru par gras
Daca ai parul gras, o masca din oua te poate ajuta sa echilibrezi nivelul de sebum. Ai nevoie doar de: 2 galbenusuri de ou 1 lingura zeama de lamaie
Aplica aceasta masca intr-o zi din saptamana, iar intr-o alta zi adauga in masca si 2-3 linguri de iaurt, pentru ca parul tau sa fie matasos si stralucitor tot timpul.
Sper ca te-am ajutat!
Buna!
Îti recomand sampon profesional cu minerale de la Marea Moarta:
http://www.beautyminerals.ro/......-1291.html
Te pup!
Bună!
Spală-te pe cap de două ori pe săptămână!
Prima dată spală-te cu un șampon (nu contează de care) și apoi cu un balsam!
Eu ama uzit ca faina e buna, pentru a ascunde ingrasarea parului, dra exista o pudra speciala du-te la farmacile si intreaba.
Poti sa ti-l ti prins ca sa se ingrase mai greu, sau sa folosesti un sampon bun, apoi balsam. Acum depinde si firul tau de par, daca il ai subtire e cel mai bine sa folosesti un sampon bun. daca e mai gros nu prea conteaza samponul cu care ti-l speli, dar nici sa fie o porcarie ieftina. PS: Spalati-l la 3-4 zile.
Cauta un catalog AVON ai acolo sunt diferite sampoane, cqutal pe acela pentru par gras.
Nu trebuie sa folosesti numai sampon si balsam.Eu am parul putin mai lung decat cel mediu si la fel ca si tine, vara mi se ingrasa foarte repede.Insa am citit pe net si mi-au si fost recomandate niste masti pentru par, ca sa nu se mai ingrase, sa am parul matasos si fire nedespicate.Am inceput sa-mi prepar o masca din ulei de ricin, ulei de migdale si ou sau cateodata mai fac si doar din ulei de ricin, ou si putin otet. Uleiurile se pun doar cate o lingura de fiecare; trebuie sa stai maxim 4-5 ore cu masca aceea in cap ca sa-si faca efectul.De la masca in care pui si otet, s-ar putea sa ti se lipeasac parul de scalp si sa fie foarte tare; de fapt cam la ambele masti se intampla asa, dar nu e nici o problema pentru ca pur si simplu te speli normal pe cap cu sampon si balsam, clatindu-l in mai multe randuri.Crede-ma ca eu asa fac si acum observ si cum creste mai repede din datorita uleiului de ricin.Foloseste una din aceste masti, sau combinate(adica una intr-o zi, cealalta in alta zi) de vreo 2 ori pe saptamana, apoi din ce in ce mai rar. Sper ca ti-am putut fi de folos. Funda?
Pai, eu am parul tot de lungime medie si il spal de trei ori pe saptamana vara cu samponul Wash and go sau Head and sholders ....asa nu mi se ingrasa si este foarte matasos...
Sper ca te-am ajutat!
kalakkas întreabă: