Bună!
Este important să te abţii să îţi storci coşurile! Îţi faci mult mai mult rău decât bine.
De pildă, infuzia cu ceai de muşeţel, urmată de exfoliere şi extracţie. O altă variantă ar mai fi să aplici pe zona problematică miere încălzită, pe care să o clăteşti după un sfert de oră. Mierea este un dezinfectant bun. Sucul de lămâie poate fi şi el de folos. Nu trebuie decât să îl aplici în zona cu puncte negre.
Tenul gras necesită o îngrijire specială. Trebuie să foloseşti produse speciale care să îndepărteze excesul de sebum de pe piele.
De exemplu, ai nevoie de un demachiant care să conţină acid salicilic, pe care să îl foloseşti măcar de două ori pe zi.
Pentru tenurile foarte grase este recomandat un tonifiant pe bază de alcool.
Aluniţele pot fi îndepărtate chirurgical, cu margine de siguranţă pentru a putea fi analizate complet de către un dermato-histopatolog, care să determine dacă acestea prezintă un risc, sutura facându-se în profunzime astfel încât cicatricea să fie una estetică. Acest tip de operaţie poate fi facut numai de către un dermatolog cu o bună pregătire dermatochirurgicală.
Te pup!
Nu poti sa scapi de alunitele de pe fata prin creme. Astea se scot la chirurgie plastica de preferat.
O cremă cu propolis ar fi cea mai bună pentru ceea ce îți trebuie ție, găsești la farmacia plantelor sau cum se numește, plafar.
Pentru punctele negre iti sugerez masca de fata de la PlanetSpa (Avon). Toate sunt foarte bune.
Buna,
Trebuie sa te spli pe fata dimineata cu apa rece si cauta sa-ti iei si un clear pentru spalat pe fata si apoi da-te cu un fond de ten lichid, dar ffff subtire sa fie stratul adica sa intinzi de el. Mentine sa te speli pe zi si totodata ca sa mai scada din grasimea tenului mai merge sa te dai cu lotiuni pe fata ma refer aici la diferite chestii gen discuri demachiante imbibate cu clear
Spala-te pe fata doar cu apa rece, altfel risti sa-ti distrugi tenul.nici spalatul in exces nu este bun sa stii, pentru ca distruge bariera naturala impotriva germenilor. apoi alunitele nu se scot decat chirurgical, nu ai cum sa scapi de ele.iar cat despre punctele negre, atat timp cat te ingrijesti ele or sa dispara cu timpul, eventual sa folosesti maxim de 2-3ori pe sapt un gel abraziv.si mai important, dupa ce folosesti substanta pentru puncte negre neaparat trebuie sa dai cu o crema pe baza de apa(pentru ca ai tenul gras)ca sa-ti inchizi cat de cat porii si sa previi aparitia de noi puncte negre.si da, cand iesi afara incearca sa folosesti un fond de ten care sa nu ingrase tenul(eu spre ex folosesc affinitone de la maybelline)ca sa nu patrunda praf, noxe, etc care iti imbacsesc tenul.succes:*
Tenul acneic are nevoie de o îngrijire specială. Nu poţi scăpa de coşuri doar cu un simplu demachiant sau o loţiune tonică deoarece aceste produse nu-ţi vor curăţa faţa aşa cum trebuie şi nici nu vor vindeca zona afectată.
De aceea, este bine să ştii ce ingrediente trebuie să conţină cremele tale.
Unul dintre cele mai folosite şi eficiente ingrediente este beta hydroxyl acidul (BHA), cunoscut pentru abilităţile sale de a exfolia pielea şi de a reduce inflamaţiile. BHA este un acid solubil în lipide, ceea ce înseamnă că are puterea de a pătrunde prin sebum, ajungând astfel în profunzimea porilor. Astfel, el exfoliază celulele moarte acumulate în exces. Practic, BHA acţionează ca un exfoliant care ajută epiderma să se elibereze de celulele moarte, făcând loc unor noi celule.
Cunoscut mai ales sub denumirea de acid salicilic, acest ingredient este ideal pentru tenul gras, predispus la acnee sau pentru tratarea punctelor de grăsime şi a punctelor negre. Acidul salicilic este derivat din acidul acetil-salicilic, adică aspirina. Aspirina are proprietăţi anti-inflamatoare, iar acidul salicilic moşteneşte o mare parte din acestea. Cu toate acestea, BHA poate cauza iritaţii ale pielii. Simptomele iritaţiilor includ înroşirea, arsura, mâncărime, durere.
Este important să ştii că în lista de ingrediente a unui produs, acidul salicilic nu va fi niciodată găsit ca şi "BHA", aceasta este doar o abreviere folosită de specialişti. Salicylic acid sau salicylate, sodium salicylate şi willow extract sunt cel mai des întâlnite forme ale acestui ingredient. Îl mai poţi găsi ca beta hydroxybutanoic acid, tropic acid sau trethocanic acid, ANTIOXYNE B, ANTRANCINE 12, EMBANOX, PROTEX, SUSTANE 1-F, TENOX BHA.
Minusul acestuia este că induce o fotosensibilitate a tenului. De aceea, este foarte important să foloseşti şi o cremă de protecţie solară atunci când utilizezi un produs cu BHA. Iar pentru a preveni iritaţiile cel mai bine este să te limitezi la un singur produs care conţine acest ingredient (loţiunea tonică sau un gel de spălare a feţei).
Deasemenea, BHA înbunătăţeşte şi aspectul petelor formate de la soare dacă e folosit zilnic pentru o perioadă de cel puţin 6 luni. Foarte important este ca produsul cosmetic să conţină 1-2% concentraţie de BHA şi să aibă un PH de 3 până la 4, dacă concentraţia este mai mare el va irita pielea. Mai mult, BHA reduce liniile fine şi ridurile, de aceea este folosit şi în cremele antirid fără să irite.
În concluzie, dacă ai un ten acneic ai nevoie de produse cosmetice care să conţină în lista de ingrediente acidul salicilic. Nu folosi mai multe produse cu acest ingredient, produc iritaţii. Nu uita de crema cu protecţie solară pentru că acidul salicilic produce o fotosensibilitate a tenului şi nu te aştepta la rezultate peste noapte. Semnele de vindecare apar la şase luni de la folosirea zilnică.
Pentru puncte negre: Pune intr-un vas apa si musetel; cand da in clocot, stinge focul si lasa cateva secunde. Puneti un prosop deasupra si stai in acel abur in jur de cinci minute. Sterge apoi bine fata si las-o asa. Mai exista in comert plasturi pentru puncte negre, precum si niste fiole de la Floritene.
Alunitele nu se pot indeparta decat chirurgical, poti sa le mai atenuezi prin comprese cu ceai de patrunjel. Ca sa nu mai apara alte alunite, foloseste o crema de protectie solara necomedogena. Nu iti sufoca tenul cu fonduri de ten, pudre si alte chimicale.
O crema usoara hidratanta e de ajuns.