Uite si un articol interesant
"Pelinul si transpiratia
Pentru reducerea transpiratiei generate de temperaturile ridicate, in fitoterapie sunt recomandate plantele cu gust amar (ghintura, pelin, musetel, salvie, coada-soricelului, echinacea, menta, patlagina, papadie). Aceste plante se folosesc sub forma de infuzie, atat intern, cat si extern. Patlagina este recomandata celor care sufera de afectiuni pulmonare si transpira excesiv. Hepaticilor le este indicata papadia, iar cardiacilor – talpa-gastei. "Trebuie sa stabilim un diagnostic exact inainte si sa cunoastem toxicologia plantei. Transpiratia este un simptom al unei cauze generatoare de boala. Suprimand simptomul transpiratiei si netratand cauza, boala se agraveaza", arata dr. Ioan Dumitrescu.
Pentru a scapa de transpiratia neplacuta, in zilele de vara este bine sa se bea una-trei cani de ceaiuri din plante amare pe zi. "Impotriva transpiratiei picioarelor, ideala ar fi tot administrarea interna a infuziilor, pentru ca transpiratia calda si urat mirositoare a picioarelor inseamna o eliminare proasta a toxinelor din organism. Se pot face insa si bai ale picioarelor cu infuzie de ghintura si pelin", sustine dr. Ioan Dumitrescu. Cei care transpira excesiv se deshidrateaza foarte repede. Pentru rehidratare sunt recomandate sucurile din fructe si legume proaspete si apa minerala."
Buna.
Sa nu mai transpiri?
Nu exista asa ceva.
Iti spun eu.
Verisoara mea a facut o groaza de tratamente pentru. asta si tot nu a reusit.
Asta ti-e corpul si nu poti sa-l schimbi
Trebuie sa fi totusi fericita ca nu miroase
Totusi...du-te la un dermatolog si vezi ce zice
Papa!
Cel mai bine sa te dai inainte cu lamaie crede'ma ca stiu ce zic sau poti sa da inainte cu zeama de chivi
O chestie ar fi ca...asa a fost sa fie sau...consuma mai putine lichide, astea influenteaza abundenta transpiratiei, sunt direct proportionale.
Poi ai putea folosi un deodorant, atentie! nu antiperspirant deoarece i-ti inchide porii pileli si nu o lasa sa respire si pot aparea "complicatii".
Un alt sfat ar fi sa porti haine sbtiri (albe daca se poate) deoarece incepe sa se incalzeasca afara.
Salut...pai si au am patit asa, si mi-am schimbat deodorantul de ex: am avut roll-on lichid si mi-am luat unul solid.si asta solid ii mai bun.cel putin pentru mine.
Fa-ti un fel de pasta din bicarbonat de sodiu si apa si pune-o la subrat cam 30 de minute dupa care te speli.
Danny_8046 întreabă:
DaciaRomania întreabă: