In sensul legii, termen de valabilitate inseamna- limita de timp, stabilita de producator, pana la care un produs perisabil sau un produs care in scurt timp poate prezenta un pericol imediat pentru sanatatea consumatorilor isi pastreaza caracteristicile specifice, daca au fost respectate conditiile de transport, manipulare, depozitare si pastrare; pentru produsele alimentare acesta reprezinta data limita de consum
Pentru produsele "bio" termenul de valabilitate inscris de catre producator pe eticheta produsului TREBUIE SA FIE CAT MAI SCURT(mic)! Aceasta pentru ca, acel produs declarat "bio" NU contine, spre exemplu, substante conservante si/sau alte substante adaugate care prin actiunea lor intrinseca contribuie la marirea timpului scurs intre fabricarea/procesarea acestora si consumul efectiv.Acesta este si motivul pentru care hypermarketurile nu pot pastra si vinde produse" bio "! Ele se vand doar in magazine specializate.
Ca sa-ti dai seama daca un produs este sau nu "bio", trebuie sa verifici SIGLA certificarii sale si cat mai multe informatii despre ceea ce inseamna fiecare certificare in parte. Sigla este pusa de catre organisme de inspectie si certificare care exista in multe tari( Romania are 11 asemenea organisme de certificare "bio"!))
Ai aici lista celor mai importante asemenea organisme din lume:http://www.plantmed.bioagro.ro/agricultura_ecologica.php?articol=9
Pune intrebarea ta si pe www.Raspuns-Rapid.info, poate gasesti raspuns si mai castigi si 3 cartele vodafone cu 1000 de minute si 1000 sms uri! www.raspuns-rapid.info/concurs