Mergi la medicul dermatolog, nu mai da banii pe reclame, eu asa am scapat. Si fara medicamente sau alte metode, doar cu un sampon preparat in farmacie, in alta parte nu il gasesti in comert. A costat vreo 40 de lei anul trecut.
Matreata,
-este cea mai banala boala a pielii capului( deci sa nu va simtiti jigniti ca aveti matreata, jignititi trebuie sa va simtiti cand nu acordati importanta) pe care o intalnesc coaforii si frizerii.Deci cel mai bine ar fi sa va spalati pe cap inainte de a merge la coafoar sau la frizerie. Aproape toata lumea se confrunta cu aceasta problema intr-o oarecare masura, ducand adesea la un cerc vicios. Ignorand-o, permiteti formarea cojilor.Acestea la randul lor, pot provoca mancarime, care duce la scarpinat.scarpinatul prea energicpoate rani pielea capuilui, facnad loc infectiei.Totusi cercul vicios poate fi evitat folosind remedii simple, la indemana orcui:
Samponati-va des,
E foarte important sa va spalati cu sampon de buna calitate, deoarece reduce matreata considerabil( eu de exemplu folosesc sampoanele si balsamurile de la Dave).Iar in general cu cat folositi mai des samponul cu atat e mai usor sa tineti sub control matreata.
Luati-o cu duhul balndetii,
Cand va spalati pe cap nu frecati parul ca papauci cand ii spalati de nori.Totul se face foarte bland, usor si intodeauna trebuie sa fiti foarte relaxati facand un masaj usor al pielii capului cu ajuitoul buricelor degetelor pentru a desprinde cojile mari si mici. Spaland zilnic parulu cu un sampon usor diluat cu o cantitate egala de apa, nivelul sebumului se poate regla fara a face rau pielii capului.Dar in cazul in care sampoanele blande nu-si fac datoria, treceti pe o formula antimatreata.Sampoanele antimatreata sunt clasificate in functie de ingredientele active continute, care actioneaza in diferete moduri(voi reveni cu un post de clasificare a sampoanelor antimatreata, eu de exemplu foloseam Nizoral).
Folositi un sampon cu gurdon,
Pentru cazurile rebele recomadn formulele pe baza de gurdon. Aplicati samponul cu gurdon frecand putin pentru a face spuma si apoi lasati-l sa actioneze5-10 min.Inainte cand nu cunosteam cum sta treaba cu samponul cu gurdon clateam foarte repede si nu aveam nici-un rezultat.Deci lasati samponul sa actioneze.
Alegeti alternanta. Daca sampoanele pe baza de gurdon sunt prea dure pentru uzul zilnic, alternati-le cu samponul care il folositi de obicei spune dr. Faris
Nu mestecati negrul cu blondul,
Daca aaveti parul deschis la culoare ar fi Ok sa nu folositi sampoane cu gurdon.Deoarece acesta poate sa ia o tenta cafenie.
Aplicati de 2 oei samponul. Este foarte bine sa-l aplicati de 2 ori. Odata cand intrati sub dus sau in baie, e bine sa-l aplicati pentru ca samponul sa-si faca efectul.Si a2-a oare inainte de iesire din cada.Cand simtiti ca a-ti terminat, inainte de iesire mai samponati-l inca odata si clatiti-l rapid.
Acoperiti-va parul,
Dupa ce a-ti terminat cu baia, uscati-va parul si acoperiti-l cu un prosop sau cu o casca de dus.Lasati-l o ora si apoi clatiti minutios.Si in final.
-Lasati sa va bata soarele.In cazul in care aveti matreata expunerea la soare nu este contraindicata dar sa sefaca foarte regulat. Expuneti capul la soare in jur de 30 min pe zi in jurul amezii si aplicati creme atisolare pe pielea expusa dar nu si pe par)
Dar cel mai important e sa nu iti schimbi des samponul.
Pai ai grije s-ar putea sa fie din cauza apei cu care te speli poate e pea dura si iti afecteaza scalpul. Incearca sa te speli timp e o luna cu alta apa si sa vezi ca se vor schimba lucrurile. Nu uita sa te speli de 2 ori pe saptamana. Sh eu am avut probleme cand am schimbat apa cu care ma spalam pe cap pentru ca din a dou spalare facusem ogramada de matreata sh inainte nu aveam de loc. Dupa ce am revenit la apa cu care na spalam de obicei sau vazut rezultatele de la prima spalare pentru ca disparuse o mare parte di matreata. Succes!
Draga ai incercat head and shoulders daca nu incearca-l! dar iti mai dau un sfat:uite eu am parul de 1 m jumm si am 11 ani mie nu mi-a iesit niciodata matreata de oarece trebuie sa te tii de un sampon succes! sper ca te-am ajutat
Un truc bun: clatirea cu aspirina
Acidul acetilsalicilic continut in aspirina este unul din principiile active ale sampoanelor anti-matreata. Acesta este un agent keratolitic, care ajuta matreata sa se detaseze si calmeaza mancarimile. Inarmeaza-te cu 100 mg aspirina si dizolv-o intr-o jumatate de pahar cu apa. O data pe saptamana, dupa ce te-ai spalat si te-ai clatit, aplica aceasta solutie prin tamponare usoara si masaj. Nu clati.
Pai nu'ti mai schimba samponu' asa des si nu stiu foloseste ceva anti-matreata nu stiu ce sa-ti zic mai mult de atat
Nu mai scapi de matreata eu am de acum 2 ani.m-am dus la dermatolog si mi-a spus ca de matreata nu scapi
Pauu întreabă: