| Gelica_Morosanu_1986 a întrebat:

Bună,cine mă poate ajuta cu câteva sfaturi, legate de păr? Mi se îngrașă foarte des, e și rar, crește foarte greu, nu știu ce să mai fac, la doctori am fost și degeaba.

1 răspuns:
| Adymist a răspuns:

Îngrășarea rapidă a părului și creșterea lentă pot fi cauzate de mai mulți factori, inclusiv de tipul de păr, de produsele de îngrijire pe care le utilizați, de alimentație și de starea de sănătate în general. Iată câteva sfaturi care v-ar putea ajuta să aveți un păr sănătos și frumos:

Folosiți produse de îngrijire adecvate tipului dvs. de păr. Uleiurile și balsamurile pot ajuta la hidratarea părului și la prevenirea uscării, în timp ce șampoanele cu pH echilibrat pot ajuta la menținerea echilibrului natural al scalpului.

Spălați părul în mod adecvat. Spălarea prea desă a părului poate înlătura uleiurile naturale care îl mențin sănătos, în timp ce spălarea prea rar poate duce la îngrășare rapidă. Găsiți un echilibru care să funcționeze pentru dvs. și încercați să utilizați șampoane fără sulfați, care pot fi mai blânde cu părul și scalpul.

Hrăniți-vă bine. O dietă echilibrată poate ajuta la menținerea sănătății părului și a scalpului. Asigurați-vă că includeți în dieta dvs. alimente bogate în proteine, fier, vitamine din complexul B și acizi grași omega-3, care pot ajuta la întărirea părului și la prevenirea căderii acestuia.

Evitați tratamentele chimice agresive. Vopsirea, decolorarea și coafarea părului pot face ca acesta să devină uscat și fragil și pot contribui la îngrășarea rapidă a acestuia.