Pai da-te cu iaurt si nu te mai ustura. data viitoare ia-ti si tu o crema de protectie cand iesi afara la soarexD
Unii ziceau ceva de iaurt, sau rosii cu care sa te dai pe spate, dar eu iti recomand sa te dai cu crema speciala in fiecare zi, inainte sa mergi la scoala, poate chiar si seara.
Eu am citit pe net sa ma dau pe spate cu ceai de menta. Mam dat, nu ma mai ustura asa de tare. Oare trebuie sa ma mai dau in seara asta si maine sa imi treaca de tot? Si trebuie sa fie caldut sau rece?
Un cuvant zic lapte dati cu lapte.
in cada pune o sticla de lapte caldut
sau apa si iti pui lapte...
In primul rand fa cat mai multe dusuri reci( nu foarte, acceptabilea) ca sa poti sa calmezi pielea.
apoi cumpara ori de la farmacie ori din orice market (se gasesc peste tot) lotiune tonica dupa plaja ca sa poti calma pieleasi a evita sa se decojeasca.
Seara dormi cu bluze cat mai moi daca se poate din bumbac pentru a nu se freca de pile si sa se irite mai tare.
Poti sa mai incerci si :
Laptele care este foarte bun si amelioreaza arsurile. Grasimea pe care o contine poate calma pielea in zonele afectate.
Cartof ras. Amidonul pe care il contine cartoful, va netezi si racori pielea.
Ceaiul sau uleiul de menta. Menta va crea o senzatie de racoare si va ameliora zona arsa de soare.
Iaurtul. Se unge pielea cu iaurt si se lasa sa actioneze 20 de minute, apoi se clateste cu apa
Alcoolul. Se tamponeaza zona afectata cu alcool de 70 de grade.
Ceaiul de musetel. Sunt recomandae compresele reci cu infuzei de musetel. In cazul in care arsurile sunt foarte puternice ( asemanatoare arsurilor de gradul doi sau trei) este necesara interventia medicala.
Si nu uita bea cat mai multe lichide.
fundita?
P.S : Deacuma ia-ti o crema cu protectie solara ca sa nu mai ajungi in situatia asta
Sunt creme speciale pentru asa ceva la farmacii, du-te la farmacie si celere ceva crema.Eu cand eram la tara si ma ardea ma dadea bunica cu smantana e foarte buna.
DaciaRomania întreabă: