Iei un bol nu foarte mare, mai micut si pui 3 linguri de sare fina si 3 de ulei de masline.Amesteci bine bine si o sa se faca o pasta.Ti-o dai pe fata si astepti pana intra in piele.Pe urma te clatesti cu apa calduta.O sa-ti faca pielea ca de bebelus.
P.S.:aceasta solutie merge si pentru corp
Tenul – o prioritate pentru frumusete
Probabil ca nu exista femeie careia sa nu-i placa sa fie mereu frumoasa, indiferent de momentul zilei sau de varsta. Unul din secrete este ingrijirea constanta a pielii. Nu vei avea niciodata un machiaj perfect atata timp cat pielea este neingrijita. Frumusetea ta este in pericol daca te ingrijesti superficial. Ea infloreste cu adevarat numai atunci cand iti rasfeti pielea in mod regulat prin aplicarea unor produse cosmetice corespunzatoare fiecarui tip de piele si atunci cand modul tau de viata este unul sanatos.
Nu este niciodata prea devreme sau prea tarziu sa incepi sa-ti ingrijesti pielea, pentru ca aceasta ingrijire este necesara la orice varsta. Pentru a-ti ingriji pielea corespunzator, trebuie sa stii foarte bine ce stii de piele ai, si apoi sa cauti in farmacii produsele adecvate.
Rasfata-ti pielea cu orice ocazie!
Foto: Sarah Louise
Tipurile de piele
Pielea normala
Pielea normala este fina, catifelata, mata si elastica. Explicatia finetii tenului, a blandetii si a supletii? Echilibrul sau acido-bazic: PH-ul ideal! Curatata, hidratata, protejata, ea nu face decat sa serveasca drept "caseta de bijuterii" pentru infrumusetarea voastra cotidiana.
Pielea grasa
Este groasa, privita atent se vad porii dilatati, uneori inchisi cu puncte negre, cu aspect lucios – galben sau cenusiu. Cu cat tenul este mai gras, cu atat este mai rezistent la imbatranire. Griji estetice: evita sa-l faci lucios, netezeste porii dilatati, ia in serios lupta impotriva cosurilor. Dilatarea porilor poate complica machiajul. Alimentatia, igiena si echilibrul hormonal trebuiesc urmarite indeaproape.
Pielea uscata
Pielea uscata este rugoasa, aspra, lipsita de elasticitate, fragila, brazdata de riduri si usor iritabila. Inamicii ei sunt peste tot: temperaturile extreme, poluarea si varsta. Doua prioritati – hranire si hidratare.
Pielea mixta
Se intalneste la cei care au fruntea, nasul si barbia cu aspect lucios, gras, in timp ce obrajii au o piele fina. Din fericire, este usor de ingrijit (cu produsele potrivite), fiind si foarte des intalnita.
Tu ce tip de ten ai?
Afla acum cu un test!
Fiecare tip de ten necesita grija deosebita pentru ingrijire – afla aici cum sa faci diferenta!
Foto: Rodina Ilona
Daca dupa descrierile facute inca nu ti-ai dat seama ce tip de piele ai, atunci am sa te invat un truc.
Pentru stabilirea precisa a tipului de ten:
Aplica pe frunte, obraji, nas si barbie mici patratele de hartie foarte subtire.
Tamponeaza usor fiecare zona cu cate una din acele patratele de hartie, timp de cateva secunde, pentru o aderenta cat mai buna.
Apoi, examineaza fiecare patratel in lumina, si iti vei da seama care din zonele pielii tale sunt grase si care sunt uscate.
Prin acest procedeu, se scot in evidenta portiunile uscate ale tenului si cele grase. Testul nu trebuie facut dupa curatarea fetei, ci la sfarsitul unei zile obisnuite.
Cum sa-ti cureti tenul?
Acum ca am reusit sa-ti stabilim impreuna tipul de piele, vom vorbi despre ingrijirea tenului, care poate fi facuta si de acasa, respectand cativa pasi de baza.
Pasul 1
Incepe cu o demachiere corecta, folosind un demachiant specific tipului tau de ten, indepartand TOATE urmele de machiaj. Curatirea tenului inainte de culcare este esentiala. Indiferent cat este ceasul sau cat de obosita te simti, este extrem de important sa iti faci un obicei din a te demachia inainte de culcare, pentru ca machiajul care ramane peste noapte amplifica formarea ridurilor.
Totodata, trebuie curatat tenul si inainte de aplicarea oricarui machiaj.
Pasul 2
Dupa ce ai incheiat demachierea, pulverizeaza apa tonica sau termala pentru a revigora tenul.
Pasul 3
Curata accentuat tenul cu un produs de tip gomaj.
Atentie! Exfolierea de tip gomaj se face doar o data pe saptamana!
Pasul 4
Dupa ce ti-ai curatat tenul in profunzime, urmeaza aplicarea unei masti in functie de nevoile tenului. Cat timp masca isi face efectul, poti sta intinsa cu cateva rondele de castravete pe ochi, reusind astfel sa hranesti si pielea din jurul ochilor, acolo unde nu se pot aplica masti.
Iti recomand mastile facute in casa, din produse proaspete, bogate in minerale si vitamine. Voi da cateva exemple intr-unul din articolele viitoare.
Indepartarea mastii se poate face cu ceai de musetel, lapte sau apa calduta.
Atentie! Aplicarea mastii se poate face doar de 2-3 ori pe saptamana!
Pasul 5
La sfarsitul sedintei de infrumusetare, aplica-ti o crema hidratanta potrivita tipului tau de ten. Aplicarea cremei nu se face doar seara, dupa demachiere, ci si dimineata, inainte de a te apuca de machiaj.
Sfaturi pentru o piele frumoasa
Pielea este organul cel mai vizibil, si de aceea, indicatorul cel mai usor de observat al trecerii anilor. Pentru ca aceasta scurgere a timpului sa lase urme cat mai putin vizibile asupra ta, nu uita nicio zi de ingrijirea tenului.
Un ten curat este un ten frumos!
Foto: Klodjana Dervishi
Pentru a avea si a-ti pastra pielea frumoasa, nu uita niciodata:
Nu fuma si nu consuma alcool (in mod excesiv), fiindca ambele duc la imbatranire prematura, uscarea si ingalbenirea pielii.
Bea cat mai multe lichide, pentru o hidratare cat mai buna (cel putin 1, 5 litri de apa pe zi).
Ai grija de piele cand o expui la temperaturi foarte scazute sau foarte ridicate. Razele solare in exces (si mai ales razele ultraviolete artificiale, produse in cabinete de bronzare) sunt foarte periculoase, cauzand cancer de piele. Mitul conform caruia expunerea excesiva la soare "usuca cosurile" este fals! Expunerea la soare in mod excesiv nu duce decat la arsuri sau leziuni la nivel cutanat, ingrosarea pielii si obturarea porilor cu dopuri de grasime oxidata.
Cu cat ai mai multa grija de pielea ta, cu atat o sa te simti mai frumoasa!
Foto: Adam Fedorowicz
Nu uita de somn! Cu cat lipseste mai mult, cu atat pielea va deveni mai terna, vor aparea cearcane si ochi obositi.
Vitaminele si mineralele asigura mentinerea pielii tinere si elastice. Daca nu vrei sa le iei sub forma de pastile, mananca fructe si legume cat mai multe.
Dieta este si ea un factor important. Nu abuza de sucuri acidulate, dulciuri, cofeina si grasimi. Evita cu orice pret mancarurile de tip fast-food!
Inca o data – nu uita sa te demachiezi!
Masajul facial creste circulatia sangelui, ducand la o piele cu aspect sanatos.
Daca ai cosuri, daca suferi de acnee, mergi la dermatolog pentru tratament, nu folosi produse recomandate de prietene sau din initiativa proprie, pentru ca ai putea sa-ti agravezi situatia!
Nu utiliza sapun sau gel de dus pentru spalarea fetei si nu folosi lotiuni alcoolizate sau alcool pe fata, pentru ca iti ard si usuca pielea.
Nu face exces de fond de ten, pudra si fard.
Funda?
Http://lotiuninaturale.blogspot.com/ - crema cu unt de shea este minunata pentru tenul uscat
Armyde întreabă:
tzaka27dec întreabă: